Κινητοποιήσεις για την πρόσβαση σε δημόσια, δωρεάν, ποιοτική περίθαλψη χωρίς αποκλεισμούς

Ο αγώνας για την καταστροφή του εκμεταλλευτικού συστήματος είναι αγώνας για ζωή

Πέμπτη 20/1 12.00: Συγκέντρωση μπροστά από την 3η και 4η Υγειονομική Περιφέρεια (Αριστοτέλους 16)

Σάββατο 22/1 12.00, Άγαλμα Βενιζέλου – Πορεία για την πρόσβαση στην περίθαλψη χωρίς αποκλεισμούς

Να στηρίξουμε τοπικούς αγώνες, όπως είναι σήμερα αυτός για την επαναλειτουργία του Λοιμωδών, εξοπλισμένου και στελεχωμένου, και αύριο γιατί όχι και του Παναγία ή του πρώην 424, και να τους μπολιάσουμε με τις ιδέες της οριζοντιότητας και της αντιθεσμικότητας. Να απαιτήσουμε την πραγματική επίταξη (άνευ αμοιβής) των ιδιωτικών ΜΕΘ και κλινών, την ένταξη του 424 στις γενικές εφημερίες, την ενίσχυση του συστήματος υγείας με μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών και την πραγματοποίηση όλων των εγχειρήσεων, θεραπειών και τακτικών ιατρείων που έχουν διακοπεί.

Να αγωνιστούμε για την οργάνωση της δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ώστε να μπορούμε να ακούμε τη γνώμη ενός γιατρού (και όχι του κάθε πρωθυπουργού που προτείνει υγειονομικά μέτρα σε επιστημονικές επιτροπές) χωρίς να φοβόμαστε μην ξοδέψουμε τα χρήματα που έχουμε στην άκρη για ολόκληρες μέρες, καταλήγοντας τελικά να παραμελούμε την ίδια μας την υγεία. Να απαιτήσουμε μαζικά τεστ για όλους, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, ανθρώπινα μέσα μαζικής μεταφοράς με περισσότερα δρομολόγια, σχολεία με λιγότερους μαθητές ανά τάξη, και προσλήψεις δασκάλων αντί για στρατιωτικών.

Να αγωνιστούμε ενάντια στο καθεστώς εξαίρεσης, για την αποσυμφόρηση και το κλείσιμο των φυλακών και των κέντρων κράτησης μεταναστριών, για την ελεύθερη μετακίνηση των μεταναστών, για δωρεάν εμβόλια για όλους χωρίς πατέντες, για την πρόσβαση σε ποιοτική δωρεάν περίθαλψη και ανθρώπινες συνθήκες ζωής για όλες. Να οικοδομήσουμε δίκτυα αλληλοβοήθειας, και απέναντι σ’ αυτό το σύστημα που καθημερινά επιλέγει ποιοι από μας θα ζήσουν και ποιοι περισσεύουν, να αντιτάξουμε την αλληλεγγύη και τη φροντίδα για όλες τις καταπιεσμένες και όλους τους εκμεταλλευόμενους. Να βάλουμε φρένο στη λεηλασία της φύσης για τα κέρδη των καπιταλιστών, και να οργανωθούμε εν όψει του νέου επικείμενου βαθέματος της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, που θα κληθεί να πληρώσει για ακόμα μία φορά η τάξη μας. Να τολμήσουμε να αμφισβητήσουμε όχι μόνο τον κόσμο όπως είναι τώρα, αλλά και όπως ήταν πριν από την εμφάνιση της πανδημίας.

Να συνδέσουμε τα αιτήματα και τους αγώνες μας σε μια κοινή προοπτική, αυτή της οριστικής κατάργησης της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης, και να δομήσουμε έναν κόσμο ελευθερίας, ισότητας, αλληλεγγύης και κοινοκτημοσύνης. χωρίς διακρίσεις με βάση το χρώμα, τη φυλή, το φύλο και τη σεξουαλικότητα. Χωρίς κράτη και καπιταλισμό, χωρίς έθνη και σύνορα, πατριαρχία, πολέμους και φτώχεια. Έναν κόσμο όπου όλα θα είναι για όλους. Να τολμήσουμε να αγωνιστούμε, να τολμήσουμε να ζήσουμε.

(στο λινκ μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της συλλογικότητας σχετικά με την κρατική διαχείριση της πανδημίας)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *