Δεύτερο ενημερωτικό δελτίο εν μέσω κορωνοϊού

Δεύτερο ενημερωτικό δελτίο με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας αλλά και πληροφορίες που αφορούν και πλήττουν τις ζωές όλων μας. Γιατί εκτός από τα διαγγέλματα και τα μέτρα “ενάντια στον κορωνοϊό” που περνάνε αυτές τις μέρες μέσω ΠΝΠ, τρέχουν παράλληλα και με ταχύτατους ρυθμούς εξελίξεις που αφορούν άμεσα τις ζωές μας· τα εργατικά κεκτημένα, την ενέργεια και το περιβάλλον, και φυσικά τις περιθωριοποιημένες αυτής της κοινωνίας, κι η αντιπληροφόρησή αποτελεί αναγκαίο εργαλείο για να προετοιμαστούμε για μία ακόμα κρίση που θα φορτωθεί στις πλάτες μας.

28/03

Μέτρα προστασίας ζητούν οι εργαζόμενοι της ΕΛΤΑ Courier. Με απειλές για απόλυση απαντά η εργοδοσία, ενώ ανάλογες καταγγελίες υπήρξαν και για τη Γενική Ταχυδρομική.

Στον αέρα 3.000 εργαζόμενοι της Aegean. Η εταιρεία τους ανακοίνωσε ότι αφού καταβληθεί ο μισθός του Μαρτίου, θα αναστείλει τις συμβάσεις εργασίας τους μέχρι το τέλος Απριλίου. Με βάση την ΠΝΠ, η Aegean (με κέρδη μετά τους φόρους 68.000.000€ για το 2018) δεν είναι υποχρεωμένη, μετά το πέρας ενός μήνα ακόμα, να κρατήσει τους ίδιους εργαζόμενους με τις ίδιες εργασιακές σχέσεις.

Πάνω από 5.000 γιατροί από όλη την Ευρώπη προειδοποιούν για τις καταστροφικές συνέπειες που μπορεί να έχει η πανδημία για τους μετανάστες, και κάνουν έκκληση για άμεση εκκένωση του καταυλισμού της Μόριας και αποδοχή των μεταναστών από τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ. Ταυτόχρονα όσοι μετανάστες φτάνουν στο νησί αναγκάζονται να παραμείνουν εγκαταλελειμμένοι για 14 μέρες στο σημείο άφιξής τους, λόγω της καραντίνας.

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καταγγέλλει το γεγονός ότι στην πλειοψηφία των εργοταξίων συντρέχουν κίνδυνοι που απειλούν την δημόσια υγεία, και ζητά να ανασταλεί η λειτουργία τους και να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων.

Πρόστιμο στα πλαίσια της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε γυναίκα πρόσφυγα που γυρνούσε με τα πόδια από το νοσοκομείο της Μυτιλήνης στο ΚΥΤ στη Μόρια.

Καταγγελία του Σωματείου Τεχνικών Απασχολούμενων σε Ζωντανές Οπτικοακουστικές Εκδηλώσεις, μιας από τις κατηγορίες εργαζομένων που προσλαμβάνονται (συνήθως) με συμβάσεις έργου ή συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, που με όλες τις ζωντανές εκδηλώσεις να ακυρώνονται, ζητάνε να συμπεριληφθούν στα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης.

Επέκταση δικαιούχων της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 800 ευρώ για εργαζόμενους με εξαρτημένη εργασία σε ατομικές επιχειρήσεις, σε επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες.

29/03

Καταγγελία 200 γιατρών-υγειονομικών του ΕΣΥ με αιχμές προς τους κρατικούς χειρισμούς αναφορικά με την επιδημία, όπως το γιατί δεν υπάρχει καθημερινή ενημέρωση και για τον αριθμό του μόνιμου προσωπικού που αναλαμβάνει καθήκοντα ή τον αριθμό κλινών ΜΕΘ που ανοίγουν, αλλά γίνονται μονίμως επικλήσεις στην “ατομική ευθύνη”, με ποιο σκεπτικό απαγορεύονται υπαίθριες συναθροίσεις άνω των δύο ατόμων αλλά όχι η λειτουργία επιχειρήσεων και βιομηχανιών παραγωγής αγαθών που δεν είναι πρώτης ανάγκης, με ποια λογική η καραντίνα για τους προσβληθέντες υγειονομικούς διαρκεί 7 και όχι 14 μέρες, γιατί δεν γίνονται μαζικά τεστ ιχνηλάτησης παρά τις συστάσεις του ΠΟΥ, κ.α.

Εισβολή της αστυνομίας στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, έναν τεράστιο ανοιχτό χώρο πρασίνου, και διαταγή για εκκένωση του χώρου.

Πλοίο που ξεκίνησε στις 18 Μαρτίου από λιμάνι της Γερμανίας (που είχε τότε 12.327 επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19) και μεταφέρει ανεμογεννήτριες και σχετικό εξοπλισμό για το υπό κατασκευή αιολικό εργοστάσιο συμφερόντων Μυτιληναίου στην περιοχή της Οχτωνιάς Εύβοιας, που πλήγηκε μόλις πριν λίγα χρόνια από πυρκαγιές, δένει στο λιμάνι της Κύμης. Παράλληλα, εξαρτήματα και ανεμογεννήτριες συνεχίζουν να διακινούνται στα λιμάνια της Καρύστου του Λαυρίου και της Στυλίδας, φορτηγά να τις μεταφέρουν στα εργοτάξια και τις τοποθεσίες εγκατάστασης, και τα συνεργεία να μετακινούνται και να δουλεύουν κανονικά στα εργοτάξια.

30/03

Έχοντας έτοιμο γερανό και με την υποστήριξη από δύο κλούβες ΜΑΤ, συνεργείο της ΔΕΗ κόβει το ρεύμα στο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ στις 6:30 το πρωί.

Εργατικό ατύχημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε εργοτάξιο στο οποίο γινόντουσαν κανονικά εργασίες.

Κοινό αίτημα 23 περιβαλλοντικών οργανώσεων προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να μην τεθεί προς ψήφιση το νομοσχέδιο για τον «εκσυγχρονισμό της περιβαλλοντικής νομοθεσίας» μέχρι την αποκατάσταση της πλήρους λειτουργίας της Βουλής.

Μέρος των κλήσεων που λαμβάνει ο ΕΟΔΥ διαχειρίζεται η εταιρεία Teleperformance, σύμφωνα με ρεπορτάζ. Η εταιρεία φέρεται να ανέλαβε εθελοντικά την παροχή της εν λόγω υπηρεσίας προς τον ΕΟΔΥ, έναν εθελοντισμό που προφανώς φορτώνονται οι εργαζόμενοί της.

Νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που περιλαμβάνει αναλυτικά οικονομικά μέτρα, σε μια προσπάθεια παροδικής τόνωσης της οικονομίας. Προβλέπεται μεταξύ άλλων η δυνατότητα για τους εργοδότες να καταβάλουν το “δώρο Πάσχα” ως και τις 30 Ιουνίου, ενώ σε περίπτωση αναστολής της εργασιακής σχέσης το σχετικό ποσό θα καταβάλλεται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Υπάρχουν επίσης προβλέψεις για καταβολή μειωμένων ασφαλιστικών εισφορών και παρατάσεις ενεργειακών αδειών, νέες διατάξεις για τη λειτουργία υπεραγορών και λαϊκών αγορών, ενώ απαλλάσσονται για το 2020 από την υποχρέωση καταβολής της ετήσιας δόσης για τις τηλεοπτικές άδειες, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ έκαστη, οι ιδιοκτήτες των έξι ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας.

Σκοπίμως παραπλανητικά ρεπορτάζ από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, με τη χρήση τηλεφακών, για να φαίνονται πολύ μικρότερες οι αποστάσεις, και τίτλων όπως “ρεσιτάλ ανευθυνότητας” αλλά και ειρωνικά σχόλια, με σκοπό να παρουσιαστεί μια κοσμοσυρροή στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης και να ενισχυθεί το αφήγημα της ατομικής ευθύνης. Καταγγελία από κάτοικο για προβολή πλάνων δύο εβδομάδων σε άλλο ρεπορτάζ. Σε σχετική ερώτηση, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης απαντά λέγοντας ότι «Καλά έκανε η τηλεόραση, γιατί η πειθαρχία πρέπει να είναι απόλυτη».

Ναυτεργατικά σωματεία καταγγέλλουν περισσότερες από 70 απολύσεις στο χώρο της ακτοπλοΐας, μειώσεις μισθών, καθώς και την απουσία μέτρων για την υγεία στην επισκευαστική ζώνη Περάματος.

Καταγγελία ότι στην εταιρεία “Ελληνικός Χρυσός” συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά, παρά τις απαγορεύσεις, πάρα πολλοί άνθρωποι.

10,9 εκατομμύρια κρατική “αποζημίωση” σε εταιρεία διοδίων, λόγω μειωμένης κίνησης το περασμένο εξάμηνο.

Δημοτικός αστυνομικός κάνει κεφαλοκλείδωμα μπροστά στις κάμερες στο κέντρο της Αθήνας σε ηλικιωμένο μετανάστη που δεν είχε στείλει μήνυμα έγκρισης μετακίνησης και αντέδρασε στην επιβολή προστίμου, αδυνατώντας προφανώς να το πληρώσει.

Με εντολή του Ν. Χαρδαλιά, και κατόπιν επικοινωνίας με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, αποφασίζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας για 14 μέρες στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης από τις 14:00 ως τις 8:00 της επομένης για τις καθημερινές, και για όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

31/03

Μετανάστης οικοδόμος πέφτει στο κενό από τον 4ο όροφο εν ώρα εργασίας, σε έργο που έχει αναλάβει η εταιρεία «ΤΟΜΗ» του ομίλου «ΕΛΛΑΚΤΩΡ» και συνεχίζεται κανονικά παρά την καμπάνια “Μένουμε σπίτι”. Μεταφέρεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο, ενώ το Σωματείο Οικοδόμων Πάτρας καταγγέλλει την παντελή απουσία μέτρων ασφαλείας.

Η κρίση γεννάει προφανώς ευκαιρίες για κάποιους, με τον υπουργό Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη να διαφημίζει διαδικτυακά μαθήματα “τώρα που είμαστε όλοι σπίτι”, με “κόστος μόνον 5€”.

Θετική στον κορωνοϊό βρίσκεται γυναίκα που ζει στη “δομή φιλοξενίας” στη Ριτσώνα, αφού πηγαίνει στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα για τη γέννηση του βρέφους της. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας δηλώνει ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μάνος Λογοθέτης. «Εξάλλου, στη δομή αποφασίστηκε να υπάρξει αυξημένη επιτήρηση για τις επόμενες 14 ημέρες με διαρκείς ελέγχους της αστυνομίας».

Δημοσιεύεται στη σελίδα του ΤΑΙΠΕΔ πρόσκληση υποβολής προσφοράς για πρόσληψη συμβούλου για το έργο αξιοποίησης των 10 Λιμένων, και πιο συγκεκριμένα την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών των Οργανισμών Λιμένων Αλεξανδρούπολης, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου και Βόλου.

Καταγγελία για τις συνθήκες εργασίας στην ACS, με εντατικοποίηση, μηδενικά μέτρα προστασίας (το κατάστημα στη Λάρισα αναγκάστηκε να κλείσει λόγω κρουσμάτων του Covid-19) και προφανώς καμία αύξηση στους μισθούς, σε μία συνθήκη που τα κέρδη της εταιρείας έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Πρόσθετα περιοριστικά μέτρα για πέντε δήμους σε Ξάνθη και Καστοριά, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας πολιτών από τις 20:00 ως τις 8:00, η αναστολή της δυνατότητας μετακίνησης για άθληση, για μετάβαση σε τελετή και για παροχή βοήθειας (!).

01/04

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «Σωτηρία» (που έχουν ήδη διαχειριστεί 44 επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 και μετράνε 4 γιατρούς που νοσηλεύονται γι’αυτό το λόγο) καταγγέλλουν πως τους δόθηκαν εντελώς ακατάλληλες, μη-ιατρικές μάσκες, ως μάσκες “υψηλής αναπνευστικής προστασίας”. Ο υφυπουργός υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης απαντάει λέγοντας πως «πρόκειται για την ψευδή είδηση της ημέρας». Σημείωση: ο κωδικός στην εξωτερική συσκευασία παραπέμπει στις ιατρικές μάσκες που υποτίθεται πως προμηθεύτηκε το νοσοκομείο, ενώ αυτός στο σελοφάν κάθε μάσκας μέσα στο κουτί στις πραγματικές -ακατάλληλες- μάσκες που πήραν στα χέρια τους.

Ονομαστική καταγγελία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας για τα ιδιωτικά σχολεία και εκπαιδευτήρια που προχώρησαν σε παράνομη αναστολή συμβάσεων εκπαιδευτικών, παρότι συνεχίζουν να εισπράττουν κανονικά δίδακτρα. Ορισμένα σχολεία αναιρούν αυτή τους την απόφαση.

02/04

Ανακοίνωση του Υπουργείου Αλιείας που διευκρινίζει ότι δραστηριότητες όπως το κολύμπι και η υποβρύχια αλιεία δεν εμπίπτουν στις εξαιρέσεις της απαγόρευσης κυκλοφορίας, και άρα απαγορεύονται.

Η αστυνομία του Ρεθύμνου επιβάλλει πρόστιμο 150€ σε άστεγο επειδή δεν “έμεινε σπίτι”. Το πρόστιμο διαγράφεται έπειτα από δημόσια κατακραυγή.

Λογοκρισία από την ΕΡΤ καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Ομοσπονδιακών Γιατρών, λέγοντας πως ενώ πλήρες συνεργείο παρακολούθησε τη χθεσινή της συνέντευξη τύπου, δεν έγινε καμία απολύτως αναφορά στα δελτία ειδήσεων.

Στην ιδιωτική εταιρία Interweave, με κόστος 72.000€, και όχι στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, ανατέθηκε η κατασκευή και η δημιουργία εικαστικού υλικού για αναρτήσεις στα social media και η δημιουργία της ιστοσελίδας του υπουργείου «Μαθαίνουμε στο σπίτι».

Καταγγελία του Συλλόγου Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων και της Ένωσης Ελληνικού Βιβλίου για αιφνιδιαστική αύξηση στα τιμολόγια της ACS κατά 22,5%. Η απόφαση για την αύξηση θα ανακληθεί.

Καταγγελίες για απελπιστικές συνθήκες και μέτρα “για τα μάτια του κόσμου” σε στρατόπεδο στην Ξάνθη, όπου σύμφωνα με την επιστολή υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19.

Την αύξηση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, με αφορμή και τον κορωνοϊό, και την τεχνογνωσία του σε θέματα διαχείρισης κρίσεων ζητάει ο Νίκος Δένδιας, σε διάσκεψη των Υπ. Εξωτερικών των κρατών μελών.

27 νέα κρούσματα του ιού στη χώρα μας και επιπλέον 23 κρούσματα στη “δομή φιλοξενίας” στη Ριτσώνα ανακοινώνει ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, σαν αυτή να βρίσκεται σε μία διαφορετική χώρα. Αντί έστω για τα στοιχειώδη υγειονομικά μέτρα στο camp, η κυβέρνηση αποφασίζει τον αποκλεισμό του camp και των 3.000 ανθρώπων που μένουν εκεί, πολλοί εκ των οποίων ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Αφήνει την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου 52χρονος από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος κόλλησε τη νόσο από συνάδελφό του σε εργοστάσιο χημικής βιομηχανίας στη Σίνδο, που συνέχισε να λειτουργεί παρά τα κρούσματα και χωρίς να γίνει ιχνηλάτηση στους εργαζομένους.

Κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ για πανελλαδικές κινητοποιήσεις στις 7 Απριλίου στα προαύλια των νοσοκομείων με αιτήματα: μαζικές μόνιμες προσλήψεις, την πλήρη επίταξη των υποδομών, του εξοπλισμού και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή τους σε ενιαίο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, και μέσα ατομικής προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.

03/04

Κυκλοφορεί έγγραφο στο οποίο η διοίκηση του Λαϊκού Νοσοκομείου γνωστοποιεί πως απαγορεύεται σε γιατρούς, νοσηλευτές και οποιονδήποτε εργαζόμενο να προβαίνει σε δηλώσεις στα ΜΜΕ σχετικά με τον κορωνοϊό, κι ότι την επικοινωνία αναλαμβάνει κεντρικά το Υπουργείο Υγείας.

Ακόμα μία καταγγελία από το υγειονομικό προσωπικό, συγκεκριμένα από το Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. «Ασκληπιείο Βούλας», που σε επιστολή του αναφέρει μεταξύ άλλων πως η κλινική συνέχισε να λειτουργεί χωρίς τα απαραίτητα μέτρα και ελέγχους παρότι υπήρξαν επιβεβαιωμένα κρούσματα στο προσωπικό, πως οι μάσκες δεν επαρκούν και υγειονομικοί που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες βρίσκονται στην “πρώτη γραμμή”, ενώ καταγγέλλει και το γεγονός ότι οι καθαρίστριες είναι για μήνες απλήρωτες.

Μέτρα απαγόρευσης της κίνησης πολιτών στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας και του Βόλου, αντίστοιχα με αυτά της Θεσσαλονίκης, μετά από συνεννόηση της Πολιτικής Προστασίας με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμαρχο Βόλου.

Ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας ότι δύο μετανάστες σκοτώθηκαν από πυρά τον περασμένο μήνα προσπαθώντας να εισέλθουν στην Ελλάδα από την Τουρκία, ενώ μία ακόμη μετανάστρια από τη Συρία αγνοείται από τη στιγμή που Έλληνες στρατιώτες πυροβόλησαν προς το μέρος της και θεωρείται νεκρή. Καμία σχετική αναφορά στα ελληνικά ΜΜΕ.

Διαδοχικές καταγγελίες για επιβολή προστίμου σε άστεγους στη Θεσσαλονίκη, με την αιτιολογία της “άσκοπης μετακίνησης”. Ανάμεσά τους κι ένα ζευγάρι στο οποίο η αστυνομία επέβαλε πρόστιμο τέσσερις φορές.

Επώνυμη καταγγελία για αστυνομική αυθαιρεσία και επιβολή προστίμου στην Ξάνθη σε εγχειρισμένο άνθρωπο που περπατούσε σύμφωνα με τις οδηγίες που είχε από το γιατρό του, και είχε όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

Απεργία πείνας από μετανάστες στο Κέντρο Κράτησης Παρανεστίου, λόγω των συνθηκών διαβίωσης και διατροφής τους, αλλά και του αποκλεισμού τους χωρίς να έχουν κάποια ενημέρωση για την πανδημία. Το κράτος απαντάει άμεσα με άγρια καταστολή, με αποτέλεσμα σοβαρά τραυματίες και συλληφθέντες.

Καταγγελία για νεαρή κοπέλα στη Θεσσαλονίκη που κάλεσε το αρμόδιο Συμβουλευτικό Κέντρο του Δήμου για γυναίκες θύματα βίας, ζητώντας βοήθεια για εκείνη και τη μητέρα της και ένα σχέδιο διαφυγής από το κακοποιητικό περιβάλλον, και της απάντησαν να καλέσει από Δευτέρα.

04/04

Την παράταση της απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι τις 27 Απριλίου, που θα επισημοποιηθεί την επομένη με ΦΕΚ, ανακοινώνει ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, με αναφορές σε συνεπείς και ασυνεπείς πολίτες, συνεχίζοντας τη δημιουργία κλίματος διχασμού με σκοπό τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τις ευθύνες και την αδράνεια του κράτους. Ανακοινώνεται επίσης πως δεν διεκπεραιώνεται καμία δήλωση αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας ως και τη λήξη των μέτρων.

Μοτοπορεία αναρχικών/αντιεξουσιαστών-τριών στους Αμπελόκηπους Ιωαννίνων.

Καταγγελίες για έλλειψη νερού, ρεύματος και θέρμανσης στο νέο κλειστό κέντρο κράτησης μεταναστών στο Κλειδί Σερρών, λίγες μόλις μέρες αφού ανακοινώθηκε πως πάνω από 150.000€ θα ξοδευτούν για τη φύλαξη της δομής για τρεις μήνες.

Μητέρα 52χρονου νεκρού από τον κορωνοϊό στην Αθήνα καταγγέλλει ότι για μέρες δε δεχόντουσαν να του κάνουν τη σχετική εξέταση παρότι ψηνόταν στον πυρετό.

05/04

Θετικός στον Covid-19 μετανάστης από την παλιά δομή της Μαλακάσας, στην οποία ζουν περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι. Η κυβέρνηση αποφασίζει τον πλήρη αποκλεισμό της δομής για 14 μέρες.

Εμφανής και προκλητική παρουσία αστυνομικών δυνάμεων έξω από την κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, στην οποία λειτουργεί αυτοοργανωμένη δομή αλληλεγγύης και συλλογής-προσφοράς ειδών πρώτης ανάγκης.

Καταγγελία για αστυνομική βία απέναντι σε μετανάστη, ενώ οι αστυνομικοί φέρεται να του είπαν -μεταξύ άλλων- να γυρίσει πίσω στο Πακιστάν αν θέλει να περπατάει ελεύθερα στο δρόμο ή να γυμνάζεται, γιατί «εδώ απαγορεύεται».

Ο ξενώνας του Δήμου Αθηναίων για τις κακοποιημένες γυναίκες έχει κλείσει τις πόρτες του και δεν υποδέχεται νέα περιστατικά «για λόγους προστασίας των ήδη φιλοξενούμενων από τον ιό», σύμφωνα με καταγγελία της Συλλογικότητας «Καμία Ανοχή».

Πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, που απαγορεύουν μεταξύ άλλων τη νυχτερινή κυκλοφορία, στο δήμο Μυκόνου.

Κρατούμενοι ξεκινούν απεργία πείνας στο προαναχωρησιακό κέντρο κράτησης (ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ) της Μόριας, απαιτώντας την άμεση αποφυλάκισή τους για να αποφευχθούν έστω και την ύστατη στιγμή οι καταστροφικές συνέπειες του ξεσπάσματος επιδημίας μέσα στη φυλακή.

Στους 93 οι καταγεγραμμένοι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *