Παρεμβάσεις στήριξης της απεργίας των σχολικών καθαριστριών

Σε σχολεία του κέντρου και των ανατολικών συνοικιών κολλιούνται αφίσες στήριξης στην 48ωρη απεργία των σχολικών καθαριστριών στις 6 και στις 7 Φεβρουαρίου.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ

 

Για το κράτος και τους δήμους είναι κανόνας: μπορούν να βρίσκουν λεφτά για μίζες και αναθέσεις έργων σε επιχειρηματίες, μπορούν να βρίσκουν λεφτά για ανούσιες εκδηλώσεις, μπορούν να βρίσκουν λεφτά για ειδικούς φρουρούς, δημοτόμπατσους και καραβάναδες, μπορούν να βρίσκουν λεφτά για να χαρίζονται χρέη σε τράπεζες και να αγοράζονται όπλα. Δεν μπορούν όμως να βρίσκουν λεφτά για να παρέχουν τα στοιχειώδη στους εργαζόμενους και στις εργαζόμενες που υπερεκμεταλλεύονται.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι σχολικές καθαρίστριες οι οποίες προχωράν σε απεργιακές κινητοποιήσεις στις 6 & 7 Φεβρουαρίου καθώς δεν τους παρέχονται τα μέσα αυτοπροστασίας που δικαιούνται, πληρώνονται με 4μηνες καθυστερήσεις, πληρώνονται ψίχουλα με μερικές να δουλεύουν μέχρι και 18χρόνια χωρίς να είναι μόνιμες, χωρίς να ξέρουν αν τον επόμενο χρόνο θα έχουν δουλειά. Πιο συγκεκριμένα διεκδικούν:

Μόνιμη, πλήρη και σταθερή εργασία με αορίστου χρόνου συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα – Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

  • Έγκαιρη και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών.
  • Αξιοπρεπείς αμοιβές.
  • Ανθρώπινες Συνθήκες Εργασίας, με τήρηση των κανόνων Υγιεινής & Ασφάλειας –Αυστηροποίηση και επιβολή κυρώσεων στους Δήμους που δεν χορηγούν τα εκ του νόμου προβλεπόμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας με αναδρομική ισχύ.
  • Αποζημίωση για προκάτ αίθουσες, αίθουσες πληροφορικής και εργαστηρίων, οι οποίες δεν είναι δηλωμένες στο my school, δεν αποζημιώνονται από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και καθαρίζονται ΔΩΡΕΑΝ σήμερα από συμβασιούχους στη σχολική καθαριότητα.
  • Ασφάλεια και ΟΧΙ Επισφάλεια στην εργασία – Καμία μείωση αιθουσών, Καμία απόλυση εργαζόμενης από Δημάρχους και Σχολικές Επιτροπές.
  • Πιστοποίηση Επαγγέλματος.
  • Μειωμένο εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Εφαρμογή ίσων όρων και συνθηκών εργασίας και στις Ι.Δ.Α.Χ. με υπογραφή σ.σ.ε. και αναγνώριση του εγγράφου προσχώρησης της ΟΙΥΕ στη σύμβαση της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Μαθητές, καθηγητές, γονείς, γείτονες, συνάδελφοι, άνεργοι ή εργαζόμενοι σε παρόμοιες συνθήκες, να σταθούμε όλοι και όλες στο πλευρό τους.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *