25/10: Κάλεσμα στη δίκη αναρχικών αντιφασιστών

Την Τρίτη 19/3/17 την μέρα της επετείου μνήμης για το ολοκαύτωμα των Εβραίων της Θεσσαλονίκης, φασίστες του Ιερού Λόχου, των Δεσμών Ελλήνων και άλλων ακροδεξιών οργανώσεων επιχειρούν να ξεμυτίσουν από τις τρύπες τους καλώντας συγκέντρωση ενάντια στην «ισλαμοποίηση της Ευρώπης». Για άλλη μια φορά επιχείρησαν μέσω της Ισλαμοφοβίας να διαχύσουν το δηλητήριο του μίσους ενάντια στους μετανάστες/ριες, δηλαδή του πιο υποτιμημένου κομματιού της εργατικής τάξης, η πραγματικότητα του οποίου συμπυκνώνεται σε δολοφονίες στα σύνορα, πνιγμούς στο Αιγαίο, σε φυλακίσεις στο κολαστήριο στη Μόρια και άλλων κέντρων κράτησης, και σε ξεζούμισμα τους σε κάποιο κάτεργο από τα ντόπια αφεντικά (Να μην ξεχνάμε πως είναι οι ίδιοι που κάποιο καιρό πριν, προπηλάκιζαν και εμπόδισαν την είσοδο των προσφυγόπουλων σε σχολείο του Ωραιοκάστρου).

Την ίδια ώρα το ευρύτερο αντιφασιστικό κίνημα της πόλης επιλέγει να σταθεί στο δρόμο απέναντι στον εθνικιστικό συρφετό καλώντας αντισυγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου και κατευθύνεται προς το Λευκό πύργο. Εν τέλει το αντιφασιστικό μπλοκ καταφέρνει να βρεθεί σε απόσταση 100 μέτρων από την συγκέντρωση των 30 φασιστών, οι οποίοι φυλάσσονταν από σχεδόν όλους του μπάτσους της Θεσσαλονίκης. Έπειτα από μια γελοία αφορμή οι μπάτσοι επιτίθενται στο σώμα της αντιφασιστικής συγκέντρωσης δείχνοντας για άλλη μια φορά πως αποτελούν την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Το σώμα της πορείας αμύνεται στην επίθεση των μπάτσων, η οποία επικροτείται από τους θρασύδειλους που κρύβονται πίσω τους και ξεκινάει συμπλοκή, αποτέλεσμα της οποίας ήταν και η σύλληψη 3 συντρόφων.

Οι σύντροφοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της: Διατάραξης κοινής ειρήνης, της αντίστασης κατά της αρχής, της οπλοκατοχής, της απόπειρας απρόκλητων σωματικών βλαβών σε αστυνομικό, επικίνδυνες σωματικές βλάβες σε ένα φασίστα, και της ψευδούς ανωμοτί δήλωσης (για τον έναν σύντροφο που δεν έδωσε αποτυπώματα) και δικάζονται στις 25/10 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Δύο χρόνια μετά βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη συνθήκη για την τάξη μας. Την στιγμή που ο Σύριζα ως πολιτικός εκφραστής της αστικής τάξης πανηγυρίζει και βλέπει το τέλος των μνημονίων, η πραγματικότητα για εμάς είναι πολύ διαφορετική αφού στην πρωτοφανή επίθεση που βιώνει η τάξη μας από τα αφεντικά μέσω των πλειστηριασμών, των ιδιωτικοποιήσεων, την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, την περικοπή μισθών και συντάξεων και πολλών ακόμα ‘’μεταρρυθμίσεων’’ στο βωμό της ανάπτυξης τους, έρχεται να προστεθεί η αύξηση του εθνικισμού ως αποτέλεσμα των εντάσεων για τον έλεγχο της περιοχής των Βαλκανίων και την εκμετάλλευση των ΑΟΖ στο Αιγαίο. Με κύρια δεξαμενή τα συλλαλητήρια για το ζήτημα του ονόματος της Μακεδονίας το οποίο βγαίνει ξανά στο προσκήνιο μετά τις προσταγές του ΝΑΤΟ οι φασίστες ξαναβρίσκουν χώρο στην κοινωνική ζωή κάτι το οποίο έχει ως αποτέλεσμα τις επιθέσεις σε βάρος ομοφυλόφιλων και μεταναστών, καταλήψεων, εργατών ακόμα και βεβηλώσεις μνημείων των εβραίων στον ελλαδικό χώρο.

Σαν να μην έφταναν δηλαδή τα εκατοντάδες εργατικά “ατυχήματα” στα κάτεργα των αφεντικών, η αστική τάξη προσπαθεί να μας προετοιμάσει για μια ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη με το προλεταριάτο των γειτονικών χωρών για τα κέρδη των ΑΟΖ που ούτε δικά μας είναι ούτε θα βελτιώσουν ποτέ τη ζωή μας. Εμείς λοιπόν είμαστε με αυτούς που αρνούνται να δεχτούν τον θάνατο ως συνθήκη, που αρνούνται να καταταγούν στον εθνικό στρατό και να σκοτώνουν τα αδέρφια μας από την άλλη πλευρά των συνόρων, είμαστε με αυτές που βιώνουν καθημερινά την βία της πατριαρχίας, με αυτούς που αγωνίζονται ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου και φύσης, άλλα και με αυτές που ακόμα ψάχνουν κίνητρο να αγωνιστούν, μένοντας προς το παρόν αδρανείς μπροστά στη βίαιη υποτίμηση των όρων ζωής τους. Μέχρι που ο αγώνας των από τα κάτω να βάλει τέλος στο θράσος και την εξουσία των αστών, στα έθνη, τους στρατούς, τα αφεντικά, τα κράτη και τους φασίστες τους.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ 2 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ στις 19/3/17

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 9:00

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *