Αφίσα για τη διαδήλωση της 6/4 ενάντια στο ΝΑΤΟ, το μιλιταρισμό, τον εθνικισμό, τον πόλεμο

Γιγαντοαφίσα που κολλιέται σε όλη την έκταση των ανατολικών συνοικιών αλλά και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης ενόψει της αντινατοϊκής, αντιπολεμικής, αντιεθνικιστικής, αντιμιλιταριστικής διαδήλωσης της 6ης Απριλίου.

200 χρόνια έθνη και καπιταλισμός…

Με την ανάδυση της εξουσίας των αστών μέσα από τα συντρίμμια της φεουδαρχίας και των αυτοκρατοριών, με τη λεηλασία του φυσικού κόσμου, την βίαιη αστικοποίηση και τη φτωχοποίηση της πλειοψηφίας του πληθυσμού που μπορεί να ζήσει μονάχα αν πουλήσει την εργασία της στο κεφάλαιο, αλλιώς είναι καταδικασμένη στην πείνα. Με τις βίαιες εκτοπίσεις, την καταστολή, τις εκκαθαρίσεις μειονοτήτων που δεν συμβάδιζαν (γλωσσικά ή θρησκευτικά) με το κατασκευασμένο ψέμα του έθνους. Με πολέμους που αιματοκύλισαν πολλάκις τους καταπιεσμένους της περιοχής και με έναν εθνικό στρατό που όποτε του ζητήθηκε κατέσφαξε κάθε κινητοποίηση “εντός των συνόρων” που στρέφονταν ενάντια στο οικονομικό και πολιτικό σύστημα. Με βάθεμα της πατριαρχίας, με τον ρατσισμό, με την αυταπάτη της αστικής δημοκρατίας την ίδια στιγμή που ο ολοκληρωτισμός παραμένει έτοιμος για οποτεδήποτε κριθεί αναγκαίο.

…και 70 χρόνια ΝΑΤΟ…

Με ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε όλο τον κόσμο, με βομβαρδισμούς, στρατιωτικές αποβάσεις, υποκινούμενα πραξικοπήματα. Με συνέχιση και όξυνση της πυρηνικής απειλής, των διακρατικών πολεμικών ασκήσεων και της αγοράς όπλων ακόμα και μετά το τέλος του «υπαρκτού σοσιαλισμού», αυτή τη φορά με πρόσχημα την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας». Με 2% του ΑΕΠ για τα μέλη του, που πρέπει να το επενδύουν κάθε χρόνο σε αγορά νέων οπλικών συστημάτων ή σε αναβάθμιση παλιών για να συνεχίσει την κερδοφορία της η πολεμική βιομηχανία. Με εξάπλωση της στρατιωτικής του παρουσίας σε βάσεις στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια, τη Μέση ανατολή, τον κόσμο και νέο στόχο το μπλοκάρισμα άλλων αναδυόμενων ιμπεριαλιστικών βλέψεων (Ρωσία, Κίνα) που προκαλεί ήδη περιφερειακές εντάσεις φλερτάροντας ακόμα και με το ενδεχόμενο πολεμικών επεισοδίων.

…είναι αρκετά!

Το τσάκισμά των μισθών και των ζωών μας δεν είναι αρκετό για να συνεχιστεί η κερδοφορία για τα αφεντικά, ενώ η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει. Αρκετή δεν είναι και η ανυπολόγιστη περιβαλλοντολογική ζημιά από τις εξορύξεις υδρογονανθράκων σε βουνά και θάλασσες. Η τυχοδιωκτική και φιλοπόλεμη στρατηγική του Ελληνικού κράτους που φιλοδοξεί να μετατραπεί σε σερίφη της περιοχής και ηγέτιδα δύναμη των Βαλκανίων, πηγαίνει χέρι-χέρι με τους πολιτικούς, οικονομικούς, ενεργειακούς και στρατιωτικούς σχεδιασμούς της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. Η πολεμική του προετοιμασία περιλαμβάνει την στρατιωτική και οικονομική συνεργασία με Ισραήλ-Κύπρο-Αίγυπτο, την αγορά νέων οπλικών συστημάτων, την άνοδο του μιλιταρισμού και του εθνικισμού ενώ συνοδεύεται από την όλο και πιο έντονή παρουσία και στρατοπέδευση των αυτοκρατορικών στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην περιοχή (Αλεξανδρούπολη, Λάρισα, Άραξο, Αιγαίο). Ένα νέο μελλοντικό πολεμικό επεισόδιο, εδώ ή λίγο πιο δίπλα φαντάζει όλο και πιο πιθανό…

Μονόδρομος ο ταξικός – διεθνιστικός αγώνας!

Σε όλα τα παραπάνω το πολυεθνικό προλεταριάτο της περιοχής οφείλει να αρνηθεί να πιστέψει το παραμύθι της εθνικής ενότητας που προωθούν σχολεία, κατηχητικά, ΜΜΕ και στρατός. Οφείλουμε να αρνηθούμε να χύσουμε το αίμα και τον ιδρώτα μας και να μπλοκάρουμε τη λεηλασία του φυσικού κόσμου για τα συμφέροντα των αφεντικών κόσμου -είτε σε καιρό ειρήνης είτε πολέμου- και να δομήσουμε ένα αντιπολεμικό/ αντιεθνικιστικό κίνημα που θα γίνει κτήμα όλων των καταπιεσμένων. Μπορούμε και πρέπει να περάσουμε στην αντεπίθεση. Να αγωνιστούμε για τα ταξικά μας συμφέροντα και για την υπεράσπιση των ζωών μας και της φύσης, στήνοντας γέφυρες διεθνιστικής αλληλεγγύης και προοπτικές οργάνωσης των αγώνων μας που θα ξεπερνάν τα σύνορα. Να αγωνιστούμε μέχρι να φέρουμε το τέλος των πολέμων, των εθνών, του ΝΑΤΟ και κάθε ιμπεριαλιστικού και μιλιταριστικού μηχανισμού. Να αγωνιστούμε για έναν κόσμο ελευθερίας, ισότητας, αλληλεγγύης, κοινοκτημοσύνης, για την αναρχία

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ, ΤΟ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 6/4 12.00 ΚΑΜΑΡΑ

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά/ anatolika.espivblogs.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *