Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στον αναρχικό Γιάννη Μιχαηλίδη

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Ο αναρχικός Γιάννης Μιχαηλίδης βρίσκεται έγκλειστος εδώ και πάνω από 8 χρόνια. Ενώ συμπλήρωσε τις τυπικές προϋποθέσεις αποφυλάκισης για όλες του τις ποινές, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Άμφισσας απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισής του, με την αιτιολογία ότι “δεν πληροί τις ουσιαστικές προϋποθέσεις καθώς συντρέχει κίνδυνος τέλεσης νέων αδικημάτων”.

Η επιλογή του κράτους να απορρίψει την αίτηση και να κάνει λάστιχο τους ίδιους του τους νόμους (φυλακίζοντάς τον όχι για κάτι που έκανε, αλλά για κάτι που “μπορεί να κάνει”) δεν είναι τυχαία. Προκύπτει από τη διάθεση να τιμωρήσει το σύντροφο για τη στάση του όλα αυτά τα χρόνια. Για την άρνησή του να αποκηρύξει τις πολιτικές του πεποιθήσεις και επιλογές. Για την απόδρασή του όταν διώχθηκε με βάση ένα στημένο κατηγορητήριο για την μαζική εξέγερση των κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού ενάντια στην βίαιη αρπαγή του τότε απεργού πείνας Ντίνου Γιαγτζόγλου (για την οποία έχει εκτίσει τόσο πειθαρχική ποινή, όσο και ποινή κράτησης που δεν συγχωνεύεται).

«Στην περίπτωσή μου, αυτό που δεν ανέμενα ήταν το σκεπτικό των δικαστών, οι οποίοι παραποιούν τα λόγια μου γράφοντας ότι δικαιολόγησα την πράξη της ληστείας γενικώς και αορίστως ενώ εγώ ήμουν συγκεκριμένος όταν ερωτήθηκα σχετικά, κάνοντας ηθική διάκριση μεταξύ στοχευμένης ληστείας τράπεζας και μη στοχευμένης ληστείας όπως π.χ. περαστικών ανθρώπων. Οι συγκεκριμένοι δικαστές, ως άλλη αστυνομία σκέψης πιθανόν να διέτασσαν και τη σύλληψη του Μπέρτολτ Μπρεχτ που τόλμησε να αναρωτηθεί “Τι είναι η ληστεία τράπεζας μπροστά στην ίδρυση της”. (…)

Για τους λόγους αυτούς δημοσιεύω αυτή τη δικαστική αυθαιρεσία σε βάρος μου. Όσον αφορά εμένα γνωρίζω ότι δεν με λένε Κορκονέα, δεν εκτελώ 15χρονους, δεν φοράω στολή, δεν λαδωνόμουν από φαρμακευτικές σε κάποιο υπουργείο, δεν τα παίρνω από μεγαλοδικηγόρους για να απελευθερώνω βιαστές και να βάζω υπουργικές διώξεις στο αρχείο ενώ εξαντλώ την αυστηρότητα μου σε ορισμένους φτωχοδιαβόλους, δεν είμαι νεοναζί ούτε παιδί του συστήματος, δεν είμαι βιαστής ούτε γυναικοκτόνος, γι’ αυτό δεν πρόκειται να έχω καμία επιεική μεταχείριση (όπως ποτέ δεν είχα μέχρι στιγμής). Αντίθετα είμαι όμηρος της δικαστικής μαφίας, μέχρι να κρίνει κάποιος δικαστής ότι πληρώ τις αόριστες “ουσιαστικές προϋποθέσεις”.»

Επ’ αόριστον φυλακισμένος Γιάννης Μιχαηλίδης,

Φυλακές Μαλανδρίνου

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ, ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΞΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ

Η καταστολή είναι ένα δομικό κομμάτι της κρατικής και καπιταλιστικής λειτουργίας. Πόσο μάλλον σε στιγμές που λαμβάνει χώρα ραγδαία όξυνση της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, όπως είναι η περίοδος που διανύουμε (εδώ και πάνω από μια δεκαετία), με τους φτωχούς να γίνονται φτωχότεροι, και ολοένα και περισσότερος κόσμος να οδηγείται στα όρια της επιβίωσης -τόσο με την υποτίμηση της εργασιακής μας δύναμης και των όρων ζωής μας, όσο και με την διεξαγωγή πολέμων σε πολλά σημεία του κόσμου.

Η καταστολή στοχεύει όλους όσους αγωνίζονται και αμφισβητούν την εξουσία, είτε αυτό συμβαίνει μέσα, είτε έξω από τις φυλακές. Είτε συμβαίνει με μαζικές κινητοποιήσεις και δημόσιες παρεμβάσεις, είτε μέσω επιθέσεων σε κρατικούς και καπιταλιστικούς φορείς. Τα υπεράριθμα δικαστήρια, με έωλα κατηγορητήρια, ψευδομαρτυρίες κι αμφιλεγόμενη χρήση δειγμάτων DNA από την αντιτρομοκρατική, οι εξαντλητικές ποινές, οι τρομονόμοι, η άρνηση χορήγησης αδειών σε αιχμάλωτους επαναστάτες, οι διώξεις συγγενικών και φιλικών τους ανθρώπων είναι ένας τρόπος που το κράτος εξαντλεί την εκδικητική του μανία πάνω στους συντρόφους και τις συντρόφισσές μας που δεν σκύβουν το κεφάλι, έτσι ώστε να δείξει τι έρχεται σε κάθε ένα που δεν συμμορφώνεται με τις κρατικές επιταγές, ώστε να καλλιεργήσει ένα γενικευμένο φόβο σε όλες όσες σκέφτονται να αντισταθούν.

Στον κοινωνικό και ταξικό πόλεμο που μαίνεται εμείς τασσόμαστε με τους ανθρώπους της τάξης μας που αγωνίζονται. Για’ μάς οι έγκλειστοι αγωνιστές και αγωνίστριες, οι αιχμάλωτοι επαναστάτες και επαναστάτριες, είναι σάρκα από τη σάρκα των κοινοτήτων αγώνα που δομούνται ενάντια στο καπιταλιστικό και εξουσιαστικό σύστημα. Θέλουμε και πρέπει να τους πάρουμε πίσω για να πορευτούμε μαζί στους δρόμους, πλάι στους υπόλοιπους ανθρώπους της επαναστατημένης εργατικής τάξης, και όλοι μαζί ενωμένοι να ανατρέψουμε κράτος και κεφάλαιο. Να καταστρέψουμε ολοκληρωτικά και συνολικά το σύστημα που γεννά την εκμετάλλευση και την καταπίεση, τους πολέμους και την καπιταλιστική “ειρήνη”, και να τολμήσουμε να δημιουργήσουμε έναν κόσμο χωρίς πλούσιους και φτωχούς, αφεντικά και εργάτες, χωρίς σύνορα και φυλακές, διακρίσεις και ανισότητες.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στον αναρχικό Γιάννη Μιχαηλίδη

Σάββατο 9 Απρίλη | 19.00 | Πάρκο Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά // anatolika.espivblogs.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.