Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα άτομα της πορείας της 15 Γενάρη

Το Σάββατο 15 Γενάρη περίπου 1.500 άτομα βγήκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στην πανελλαδική πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις και υπεράσπισης του Στεκιού στο Βιολογικό. Ήδη όλη την εβδομάδα πριν από την πορεία, η αστυνομία είχε φροντίσει να καλλιεργήσει ένα έντονο κλίμα τρομοκρατίας, τόσο με την εκκένωση του νέου κατειλημμένου χώρου στο ΑΠΘ και τις 15 συλλήψεις και τον ξυλοδαρμό των ατόμων που βρίσκονταν σε αυτόν, όσο και με τις ανακοινώσεις-διαρροές στα ΜΜΕ για παρουσία ελικοπτέρου και αύρας, αλλά και τις προτροπές σε συνδυασμό με τον Εμπορικό Σύλλογο για κλείσιμο των καταστημάτων, “έκτακτα μέτρα”, κοκ.

Στο τέλος της πορείας ακολούθησαν συγκρούσεις διαδηλωτών με τις δυνάμεις καταστολής, που έστησαν μία τεράστια επιχείρηση που κατέληξε σε δεκάδες προσαγωγές και 23 συλλήψεις. Οι κρατούμενες/οι παραμένουν από το Σάββατο στη ΓΑΔΘ, και τη Δευτέρα θα περάσουν από τη διαδικασία του αυτόφωρου, ενώ η συντρόφισσα που αντιμετωπίζει κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα θα περάσει και από ανακριτή.

Τη Δευτέρα και κάθε μέρα στεκόμαστε δίπλα σ’εκείνες που βγαίνουν στους δρόμους για να διαδηλώσουν για την υπεράσπιση των καταλήψεων, την εναντίωση στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και τη μετατροπή των πανεπιστημίων σε αποστειρωμένους χώρους. Δίπλα σ’εκείνους που διώκονται σε μια προσπάθεια του κράτους να φοβίσει όλους όσους αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο: έναν κόσμο ελευθερίας, αλληλεγγύης, ισότητας και κοινοκτημοσύνης, χωρίς τάξεις, διακρίσεις και εκμετάλλευση, όπου όλα θα είναι για όλους.

ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ 23 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ 15 ΓΕΝΑΡΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ 17.01, ΣΤΙΣ 12:00

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά / anatolika.espivblogs.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *