Μικροφωνική – Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον σύντροφο Κώστα Κ. 2/11 19.00

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΛΗΨΗ DNA ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΙΩΞΕΩΝ

Το χρονικό

Στις 13.11.2020 πραγματοποιείται βίαιη εκκένωση της κατειλλημένης πρυτανείας του ΕΜΠ εν όψει της επετείου της 17 Νοέμβρη και συλλαμβάνονται συνολικά 25 άτομα. Περίπου ένα χρόνο αργότερα, στις 04.09.2021, ένας εκ των τότε συλληφθέντων καλείται από τη ΓΑΔΑ για υποχρεωτική λήψη DNA. Η αιτιολογία είναι ότι την ημέρα της εκκένωσης βρέθηκε σε ένα άδειο μπουκάλι γενετικό υλικό το οποίο ταυτίζεται με αντίστοιχο που είχε συλλεχθεί από ένα χαρτί με αίμα μετά την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το 2014, κοντά σε σημείο που έγινε επίθεση με μολότοφ εναντίον διμοιρίας Δέλτα. Μέσα στις επόμενες μέρες για το ίδιο γενετικό υλικό πραγματοποιούνται 13 ακόμα κλητεύσεις σε άτομα του ευρύτερου ανταγωνιστικού κινήματος. Άτομα τα οποία ως επί το πλείστον το 2014 είτε ήταν πολύ μικρής ηλικίας, είτε δεν βρισκόταν καν στην Αθήνα.

Στις 13.10.2021 συλλαμβάνεται/απάγεται κάτω από το σπίτι του ο Χάρης Μ. και μεταφέρεται στη ΓΑΔΑ, διωκόμενος για απείθεια, ενώ του αποσπάται δείγμα DNA. Την επόμενη μέρα και ενώ περνούσε αυτόφωρο, διώκεται εκ νέου, αυτή τη φορά όμως για τη ληστεία μιας χρηματαποστολής το 2018, αλλά και για εμπρησμό σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων το 2009, πάλι με τη δικαιολογία της ταύτισης γενετικού υλικού, με αποτέλεσμα να προφυλακιστεί.

Στις 22.10.2021 καλείται στον ανακριτή ο Κώστας Κ. κατηγορούμενος για εμπρηστική επίθεση στο υπουργείο πολιτισμού το 2007(!), εναντίον του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκη (υπεύθυνου για διώξεις, συλλήψεις/απαγωγές και βασανισμούς ανθρώπων). Μεταξύ των κατηγορίων βρίσκεται και η απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή. Και αυτή η υπόθεση βασίζεται στην εύρεση γενετικού υλικού πάνω σε κάποιο αντικείμενο που υποτίθεται ότι ταυτιζόταν με εκείνο του συντρόφου, παρότι αυτό ήταν διαθέσιμο στις αρχές από τις εισβολές στο σπίτι του το 2009 και το 2012, και δεν είχε βρεθεί τίποτα που να τον συνδέει με την υπόθεση, κάνοντας ξεκάθαρο πως ο σύντροφος στοχοποιείται για τη συμμετοχή του στους ταξικούς/κοινωνικούς αγώνες. Στις 4 Νοέμβρη καλείται να απολογηθεί στον ανακριτή και εκεί θα κριθεί το εάν θα προφυλακιστεί.

Η κρατική μεθόδευση

Και στις τρεις υποθέσεις πρωταγωνιστής για την πραγματοποίηση των διώξεων αποτελεί μία γνωστή μεθόδευση της αστυνομίας και της αστικής δικαιοσύνης, αυτή της ταύτισης γενετικού υλικού. Μία αντιεπιστημονική μέθοδος που βασίζεται σε αμφισβητούμενα στοιχεία, γνώριμη στον κόσμο του κινήματος από διάφορες υποθέσεις-φιάσκο, όπως του Τάσου Θεοφίλου, της Ηριάννας και των κατοίκων των Σκουριών που στερήθηκαν την ελευθερία τους, ενώ στη συνέχεια αθωώθηκαν πλήρως από όλες τις κατηγορίες.

Σε μια συνθήκη που η οικονομική κρίση βαθαίνει συνεχώς και η επίθεση κράτους και κεφαλαίου στις ζωές μας εντείνεται, κι ενώ η λαϊκή αγανάκτηση αυξάνεται και οι αγώνες ολοένα και πληθαίνουν και μαζικοποιούνται, αυτέςοι κινήσειςέρχονται να προστεθούν σε μια γενικευμένη στρατηγική του κράτους να σπείρει τονφόβοκαι την καταστολή.Σε μια πολιτική προληπτικής αντιεξέγερσης που έχει ως στόχο να αδρανοποιήσει τους αγώνες και τις αγωνιζόμενες με ποινές, κατηγορίες, συγκέντρωση χρημάτων, κοκ, και να καλλιεργήσει το φόβο σε όλους του υπόλοιπους, που ενδεχομένως να το αμφισβητήσουν. Δεν είναι τυχαίο το ότι τα τελευταία δύο χρόνια, μέσα στην κρίση τούκορωνοϊού, το κράτος έχει ξοδέψει δισεκατομμύρια για να εξοπλίσει τόσο την αστυνομία όσο και το στρατό, προκειμένου να θωρακίσει την άμυνα του όχι μόνο απέναντι στον “εξωτερικό”, αλλά και στον εσωτερικό εχθρό. Κι αφού προετοιμάστηκε με τη θωράκιση, αλλά και τη θέσπιση νομοσχεδίων που αφορούν την περιστολή των διαδηλώσεων, την απαγόρευση της απεργίας και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης στους χώρους εργασίας, αφού καταστέλλει βίαια και απροκάλυπτα διαδηλώσεις,τώρα ξεθάβει υποθέσεις μετά από χρόνια για να εμπλέξει κόσμο του αγώναχωρίς κανένα απολύτως στοιχείο, ή προχωράει στην υποχρεωτική λήψη DNA ώστε να δημιουργήσει τράπεζες ενοχοποιητικών στοιχείων για το μέλλον.

Να νικήσουμε το φόβο με συλλογικούς αγώνες.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΚΩΣΤΑ Κ.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΧΑΡΗ Μ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ 14 ΔΙΩΚΟΜΕΝΕΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Συλλογικότητα αναρχικών από τα Ανατολικά // anatolika.espivblogs.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *