Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα άτομα της 23/10

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ… ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ!

Το χρονικό

Ξημερώματα Σαββάτου 23/10 ομάδα ΔΙΑΣ κρίνει ως “ύποπτο” ένα όχημα όπου επέβαιναν τρεις νεαροί Ρομά και αποφασίζει διενέργεια ελέγχου του. Το όχημα δε σταματά στον έλεγχο και οι μπάτσοι αρχίζουν να το καταδιώκουν ενώ στέλνονται και ενισχύσεις. Στην προσπάθειά του να ξεφύγει ο οδηγός κάνει όπισθεν προς το μέρος τους με αποτέλεσμα να πέσουν κάτω ορισμένοι εξ αυτών. Παρότι φάνηκε ξεκάθαρα ότι δεν υπήρξε καμία απειλή της ζωής τους (οι ίδιοι διαβεβαίωσαν πολλάκις το κέντρο άμεσης δράσης ότι δεν τραυματίστηκε κανείς τους) αρχίζουν να πυροβολούν με μανία προς το όχημα σκοτώνοντας τον 18χρονο οδηγό και τραυματίζοντας έναν από υπόλοιπους δύο επιβαίνοντες, ενώ ο άλλος κατάφερε να γλιτώσει.

Το ξέπλυμα

Όπως είναι αναμενόμενο σε τέτοιες περιπτώσεις τα θύματα δέχονται εκ νέου επίθεση για να ξελασπωθούν οι μπάτσοι. Τα καθεστωτικά ΜΜΕ προσπαθούν να διαμορφώσουν κλίμα που να δικαιολογεί τη δολοφονία παρουσιάζοντας τους νεαρούς ως “επικίνδυνους σεσημασμένους εγκληματίες”, ενώ φουσκώνουν τον κίνδυνο στον οποίο υποτίθεται βρέθηκαν οι μπάτσοι, μιλώντας για “συμπλοκή” και προσπαθώντας να μας πείσουν ότι ήταν σε αυτοάμυνα και για αυτό άδειασαν 38 (!!!) σφαίρες στο αμάξι, παρότι οι επιβαίνοντες στο όχημα ήταν αποδεδειγμένα άοπλοι. Επιπλέον, κάνουν λόγο για 7 τραυματίες αστυνομικούς την ίδια στιγμή που έχει κυκλοφορήσει οπτικοακουστικό υλικό όπου οι ίδιοι οι ΔΙΑΣ δηλώνουν στον ασύρματο με σαφήνεια ότι κανείς τους δεν τραυματίστηκε.

Κρατική στρατηγική

Ο κρατικός μηχανισμός σε πρώτη φάση ήλπιζε πως αποδίδοντας στους μπάτσους που συμμετείχαν στη δολοφονία την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση θα κατευνάσει τα πνεύματα και θα καταφέρει να πετάξει την ευθύνη από πάνω του. Βέβαια η κυβέρνηση δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα στελέχη της από το να στηρίξουν ανοιχτά τους 7 ΔΙΑΣ που συμμετείχαν στη δολοφονία. Άλλωστε, όσο και να προσπαθεί το κράτος να αποστασιοποιηθεί από το περιστατικό, η αλήθεια είναι πώς αυτό είναι ο ηθικός αυτουργός αυτής της δολοφονίας. Το κράτος είναι αυτό που προχωρά σε χιλιάδες προσλήψεις μπάτσων την ίδια στιγμή που αρνείται να προσλάβει δασκάλους και υγειονομικούς, το κράτος είναι αυτό που ξοδεύει αμύθητα ποσά για αγορά νέου εξοπλισμού καταστολής την ίδια στιγμή που ωθεί τον λαό στην εξαθλίωση και την παραβατικότητα για να επιβιώσει, το κράτος -και με υπερβάλλον ζήλο οι τωρινοί εκφραστές του- είναι αυτό που ξαμόλυσε τους μπάτσους και τους έδωσε την εξουσία να τρομοκρατούν όποιον σταθεί στο δρόμο τους, το κράτος χέρι χέρι με την αστική δικαιοσύνη είναι αυτά που θα βγάλουν στο τέλος λάδι δολοφόνους 18χρονου παιδιού, όπως έκανε και σε κάθε προηγούμενο αντίστοιχο περιστατικό.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται

Δεν είναι η πρώτη φορά που μπάτσοι δολοφονούν δίχως δεύτερη σκέψη. Μπορεί να μην έφυγαν οι σφαίρες από το ίδιο χέρι, αλλά είναι το ίδιο σώμα αυτό που χτύπησε τον νεαρό στη Νέα Σμύρνη, που μπούκαρε στο σπίτι οικογένειας στο Κουκάκι, που επαναπροωθεί παράνομα μετανάστες στα σύνορα, που βασάνισε αναρχικούς και κομμουνιστές στα κρατητήρια της ασφάλειας. Είναι το ίδιο σώμα που δολοφόνησε τον Κουμή, την Κανελλοπούλου, τον Καλτεζά, τον Αλεξη, τη Zackie, τον Ηρακλή Μαραγκάκη και τώρα τον 18χρονο Ρομ Νίκο Σαμπάνη. Σε ένα σύστημα που απορρίπτει και περιθωριοποιεί όποιον/α ξεφέυγει από τα κοινωνικά πρότυπα, σε ένα σύστημα που το θύμα δολοφονείται ξανά και ξανά από τα ΜΜΕ, σε ένα σύστημα που η απόδοση δικαιοσύνης εξαρτάται από το πόσα φράγκα έχεις, σε ένα σύστημα που δολοφονεί καθημερινά όσους/ες περισσεύουν δεν έχουμε επιλογή παρά να σταθούμε απέναντί του και να παλέψουμε για τη ριζική καταστροφή του.

Τις επόμενες μέρες από τη δολοφονία του Νίκου έχουν πραγματοποιηθεί διάφορες αντκρατικές/αντικατασταλτικές διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα. Το Σάββατο το βράδυ πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Θεσσαλονίκης αντανακλαστική πορεία η οποία χτυπήθηκε από τους μπάτσους με αποτέλεσμα 4 άτομα να συλληφθούν. Το ένα μάλιστα χτυπήθηκε άγρια κατά τη σύλληψη και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Οι συλληφθείσες και ο συλληφθέντας θα περάσουν από εισαγγελέα το πρωί της Δευτέρας και διώκονται με τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης και της απείθειας.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ/ΙΣ 4 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ 23ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΗ:
ΔΕΥΤΕΡΑ 25/10, 11:00 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά

anatolika.espivblogs.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *