Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης στις 23/9

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

Στις 17 Οκτωβρίου σύντροφοι και συντρόφισσες από τις αναρχικές συλλογικότητες Eλευθεριακή πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, Pueblo, Ρoυβίκωνας, θέλοντας να δείξουν την έμπρακτη στήριξη στους Κούρδους της Συρίας, πραγματοποίησαν παρέμβαση με πανό και συνθήματα στο Τούρκικο προξενείο στη Θεσσαλονίκη και στα γραφεία της Turkish airlines στο αεροδρόμιο της πόλης.

Η κατασταλτική πολιτική του ελληνικού κράτους, συνοδευόμενη από παραινέσεις της -σύμμαχης στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και του κυνηγιού μεταναστών- Τουρκίας, μετέτρεψε σε συλλήψεις τις συνολικά 22 προσαγωγές των συντρόφων και των συντροφισσών με τις κατηγορίες της απείθειας, της διατάραξης κοινής ειρήνης και της διατάραξης φιλικών σχέσεων με σύμμαχο κράτος. Εξ αυτών πέρυσι στο δικαστήριο που έγινε για την παρέμβαση στην Turkish airlines αθωώθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι και τώρα δικάζονται οι υπόλοιποι για την παρέμβαση στο Τούρκικο προξενείο.

Δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά, ειδικά η τελευταία κατηγορία μας αρκεί και μας δίνει ένα ακόμη πάτημα για να μιλήσουμε για κάτι που δε θα σταματήσουμε ποτέ να λέμε. Όπως οι Πρώσσοι απελευθέρωσαν τον -μόλις ηττημένο και προαιώνιο εχθρό- Γαλλικό στρατό για να πολιορκήσουν από κοινού την Παρισινή κομμούνα, την άγουρη αλλά καθοριστική πρώτη επαναστατική απόπειρα του σύγχρονου προλεταριάτου, έτσι και τώρα τα κράτη που μας ετοιμάζουν μέσω του εθνικισμού και του μιλιταρισμού για νέες εντάσεις και νέες σφαγές, συνεργάζονται μια χαρά όταν αφορά εμάς, τους εκμεταλλευόμενους και τους αγώνες μας.

Ας λυσσάνε λοιπόν για τις ΑΟΖ, τα πετρέλαια, τα χωρικά ύδατα και τους εναέριους χώρους για να δικαιολογήσουν τα δισεκατομμύρια που ξοδεύονται για εξοπλισμούς και να προετοιμάσουν το έδαφος για το δικό μας χυμένο αίμα, πριν αυτοί κάνουν την κοινά επωφελή τους μοιρασιά. Οι αστοί ανταγωνίζονται, αλλά τουλάχιστον ξέρουν καλά τι σημαίνει να είναι στην ίδια τάξη, κάτι που γρήγορα πρέπει να το καταλάβουμε και εμείς.

Αρκεί να ανοίξουμε τα μάτια μας και να δούμε πως μια χαρά συνεργάζονται τα κράτη και οι αστικές τάξης της Ελλάδας και της Τουρκίας για να φυλακίζουν και να δολοφονούν μετανάστες στα σύνορά τους. Μια χαρά συνεργάζονται η Ελλάδα και η Τουρκία για να βοηθούν ή και να συμμετέχουν όλο και πιο ενεργά σε στρατιωτικές ασκήσεις, “ειρηνευτικές αποστολές”, πολέμους του ΝΑΤΟ. Μια χαρά συνεργάζονται η Ελλάδα και η Τουρκία για εξαγωγές κεφαλαίων, επενδύσεις, επιχειρηματικά deals. Μια χαρά συνεργάζονται Ελλάδα και Τουρκία για να διώξουν τον εσωτερικό τους εχθρό, για να απελάσουν πολιτικούς πρόσφυγες, για να μοιραστούν κατασταλτική τεχνογνωσία, για να διώξουν αναρχικούς και κομμουνιστές.

Εδώ και χρόνια στη τσακισμένη Συρία με τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και τα εκατομμύρια πρόσφυγες, μία σειρά ιμπεριαλιστικές δυνάμεις προσπαθούν να αρπάξουν ότι μπορούν και επιβάλουν τη συνέχιση του πολέμου με άμεσους ή έμμεσους τρόπους. Τελευταία στη σειρά η Τουρκία, θέλοντας να δημιουργήσει μία ζώνη ασφαλείας (αλλά και ελέγχου) πέρα από τα σύνορά της, θέλει να μεταφέρει εκεί τους πρόσφυγες που έχει στο εσωτερικό της και να εκτοπίσει τους Κούρδους. Την ίδια στιγμή οι Κούρδοι μαχητές και οι μαχήτριες εδώ και χρόνια πολεμάν με αυταπάρνηση και κόστος ενάντια στο Isis, έχοντας ταυτόχρονα δοκιμάσει ένα νέο κοινωνικό πείραμα ομοσπονδιακής οργάνωσης που τολμά να συνενώσει τους ανθρώπους πέρα από τους θρησκευτικούς και εθνικούς διαχωρισμούς, δίνοντας ταυτόχρονα ιδιαίτερη σημασία στη γυναικεία χειραφέτηση, την προστασία του περιβάλλοντος και στην από τα κάτω λήψη των πολιτικών αποφάσεων. Σήμερα βρίσκονται υπό συνεχή πυρά από έδαφος και αέρα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν για χρήση Ναπάλμ και χημικών όπλων στις βομβαρδισμένες πόλεις όπου διαμένουν κυρίως Κούρδοι.

Οφείλουμε να παλέψουμε για την οικοδόμηση ενός αντιπολεμικού/ αντινατοϊκού/ αντιμιλιταριστικού/ αντιεθνικιστικού κινήματος με σαφές ΤΑΞΙΚΟ και ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ πρόσημο. Οφείλουμε να παλέψουμε για να τσακιστεί κάθε ιμπεριαλισμός στη Συρία, στη Μέση Ανατολή, στα Βαλκάνια και στον κόσμο, αλλά και κάθε εκμεταλλευτικό καθεστώς που καταπιέζει, καταστέλλει, αιματοκυλά τον πληθυσμό της επικράτειας του.

Δίπλα στους ανθρώπους στο Κουρδιστάν, στην Τουρκία, την Παλαιστίνη και σε όλη τη Μέση ανατολή, στην Αφρική και στην Ασία, στη Λατινική Αμερική, στα Βαλκάνια και τον κόσμο που βίωσαν ή βιώνουν τη φρίκη του πολέμου, την καταπίεση λόγω της γλώσσας που μιλάν, του φύλου τους ή του χρώματος δέρματος που έχουν, την εκμετάλλευση της καπιταλιστικής ειρήνης που τους καταδικάζει στη φτώχεια.

Δίπλα σ’ αυτούς που αγωνίζονται αποδεικνύοντας ακόμα ότι και οι μεγαλύτερες υπερδυνάμεις αποτελούν απλά μία χάρτινη τίγρη μπροστά στους καταπιεσμένους που οργανώνονται και πολεμούν για να υπερασπιστούν την ελευθερία, την ειρήνη και τη ζωή τους αλλά και σ’ αυτούς που παλεύουν για πιο δίκαιες και ανθρώπινες κοινωνίες ενάντια στα δικά τους κράτη.

Δίπλα στους συντρόφους και τις συντρόφισσες που συνελήφθησαν χωρίς ουσιαστικά να έχουν κάτι παράνομο, αλλά γιατί θέλησαν να στείλουν ένα σαφές, προλεταριακό, πανανθρώπινο και για αυτό παράνομο μήνυμα: αυτό της διεθνιστικής αλληλεγγύης.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Πέμπτη 23/9 10:00

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά/ anatolika.espivblogs.net

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *