Ανάρτηση πανό για την υπόθεση Σταθόπουλου

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ

Η καταστολή είναι ένα δομικό κομμάτι της κρατικής και καπιταλιστικής λειτουργίας, πόσο μάλλον σε στιγμές που λαμβάνει χώρα ραγδαία όξυνση της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης όπως είναι η περίοδος που διανύουμε εδώ και πάνω από μια δεκαετία πλέον.

Σε μια περίοδο ανασχηματισμού του κεφαλαίου που έκανε τους φτωχούς φτωχότερους, οδηγώντας ακόμα περισσότερο κόσμο στα όρια της επιβίωσης -τόσο με την υποτίμηση της εργατικής μας δύναμης και των όρων ζωής μας όσο και με την διεξαγωγή πολέμων σε πολλά σημεία του κόσμου-και εκεί που οι άνθρωποι της εργατικής τάξης νομίζαμε ότι τα πράγματα είναι σχεδόν απίθανο να γίνουν χειρότερα ήρθε το ξέσπασμα της πανδημίας. Η εγκληματική διαχείριση της από τους κυριάρχους οδήγησε τους ανθρώπους της τάξης μας που βρίσκονταν στοιβαγμένοι στα εργοστάσια, στους υπόλοιπους χώρους εργασίας, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, στις φυλακές, στα ψυχιατρεία ένα βήμα πιο κοντά στον θάνατο.

Μέσα σε αυτή την συγκυρία αναδείχθηκε για ακόμα μια φόρα το πόσο εγκληματική ήταν η νεοφιλελεύθερη πολιτική που ακολουθήθηκε τα τελευταία χρόνια και ρήμαξε το δημόσιο σύστημα υγείας όπως και κάθε άλλο δίκτυο κάλυψης βασικών αναγκών που δεν είχε παραδοθεί εξολοκλήρου στα χέρια της εκμετάλλευσης από τους κεφαλαιοκράτες. Αναδείχθηκε όμως και η υποκρισία του κράτους που διάλεγε ανάλογα με τις ανάγκες του κεφαλαίου που κολλάει ο ιός και που όχι. Σε μια οργουελική πραγματικότητα των έρημων δρόμων και των απαγορεύσεων κυκλοφορίας το κράτος πέρασε το ένα μετά το άλλο νομοσχέδια που ανοίγαν ακόμα παραπάνω τον δρόμο για την επέλαση του κεφαλαίου πάνω στις ζωές μας και την φύση και που περιόριζαν ακόμα παραπάνω τις όποιες “ελευθερίες” αλλά κυρίως την δυνατότητα των από κάτω να αγωνίζονται. Και ενώ χρήματα για την υγεία, για την παιδεία, για τις μετακινήσεις και τις υπόλοιπες καθημερινές μας ανάγκες δεν υπήρχαν, βρέθηκαν εύκολα για τις συνεχείς προσλήψεις μπάτσων και στρατιωτικών ώστε να δέρνουν πιο εύκολα τους φοιτητές, τους γείτονες μας, τους υγειονομικούς την ίδια ώρα που η μπίζνα των πολεμικών εξοπλισμών καλά κρατεί.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ακόμα μια δίκη αγωνιζόμενων λαμβάνει χώρα. Αυτή όπου οι αναρχικοί Β. Σταθόπουλος και Δ. Χατζηβασιλειάδης κατηγορούνται για την ληστεία σε κατάστημα «Play» του ΟΠΑΠ στον Χολαργό και για τη συμμετοχή τους στην «Επαναστατική Αυτοάμυνα», με τον πρώτο να βρίσκεται φυλακισμένο και τον δεύτερο καταζητούμενο. Ο Β. Σταθόπουλος αρνείται τις κατηγορίες και διώκεται χωρίς κανένα στοιχείο για το γεγονός της μακροχρόνιας συμμετοχής του στον αγώνα για την παύση της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης και για την αλληλεγγύη που έδειξε σε έναν τραυματισμένο και κυνηγημένο σύντροφο.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ Β. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ 

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ Δ. ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *