Ανάρτηση πανό για το εργατικό “ατύχημα” στον ΟΣΕ

Στις 22/12 56χρονος εργάτης του ΟΣΕ στην Θεσσαλονίκη έχασε την ζωή έπειτα από τραυματισμό του στο κεφάλι εν ώρα εργασίας. Τον τελευταίο χρόνο εξαιτίας της πανδημίας ο θάνατος έχει μπει στην καθημερινότητά μας. Τα δελτία ειδήσεων απαριθμούν κάθε μέρα τις απώλειες από τον κορονοϊό 100 απώλειες τη μία μερα, 80 την επόμενη 110 την άλλη… Καμία σημασία όμως δε δίνεται σε όσους χάνουν τη ζωή τους εν ώρα εργασίας λόγω των εντατικών ρυθμών, των απάνθρωπων ωραρίων, των ελλιπών μέσων προστασίας ή σε όσους δεν ήταν αρκετά “τυχεροί” ώστε να έχουν μια δουλειά να τους εξοντώνει.

Οι θάνατοι και οι τραυματισμοί στους χώρους εργασίας, καθώς και οι αυτοκτονίες από ανθρώπους που δεν άντεξαν την οικονομική εξαθλίωση πυκνώνουν τα τελευταία 10 χρόνια, απότοκο κι αυτοί της καπιταλιστικής κρίσης. Είναι που τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων κοστίζουν σε αντίθεση με τις ζωές μας και η οικονομία πρέπει να ανασάνει. Την ίδια στιγμή και για τον ίδιο ακριβώς λόγο, εκατοντάδες χιλιάδες δουλεύουν ανασφάλιστοι ή μισοασφαλισμένοι, με σπαστά ωράρια ή με 4ωρα, περιμένουν μισθοδοσίες προηγούμενων μηνών, ξεζουμίζονται στα κάτεργα του τουρισμού, του επισιτισμού, του εμπορίου, απολύονται -χωρίς αιτιολόγηση πλέον-, δεν καλύπτονται από κάποια συλλογική σύμβαση εργασίας, περιμένουν κάποιο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.

Θέλοντας να ενημερώσουμε τον κόσμο στις γειτονιές όπου συνέβη το “εργατικό ατυχήμα” αλλά και να υπενθυμίσουμε το ποιοι ευθύνονται για αυτά, αναρτήσαμε πανό στην περιοχή του ΟΣΕ όπου ένας ακόμα προλετάριος έχασε τη ζωή του στα κάτεργα της εργασίας.

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *