Μικροφωνική αλληλεγγύης στην κατάληψη Terra Incognita

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ…

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 17 Αυγούστου μετά από εισαγγελική παρέμβαση σε μια «θεαματική» αστυνομική επιχείρηση εκκενώνεται και σφραγίζεται η κατάληψη Terra Incognita. Κατά την εκκένωση της κατάσχεται ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός της κατάληψης καθώς και των δομών που στεγάζονταν σε αυτήν. Η Terra Incognita έχει ενεργή συμμετοχή σε κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες από το 2004 ενώ τον τελευταίο καιρό αποτελεί και δομή αλληλεγγύης για μετανάστες. Έδινε ζωή και συντηρούσε ένα άδειο κτήριο που είχε αφεθεί να ρημαχτεί για πολλά χρόνια αφού εντός της λαμβάναν χώρα πλήθος συνελεύσεων, εκδηλώσεων, βιβλιοπαρουσιάσεων, καθώς επίσης και λειτουργία της δομής τυπογραφείου DRUCK μα πάνω απ’ όλα ζύμωσης των κοινωνικών αντιστάσεων και σημείο συνάντησης του αναρχικού αγώνα.

Διανύουμε μία περίοδο όπου το ελληνικό κράτος επιδιώκει να βελτιώσει την θέση του στην διεθνή γεωπολιτική σκηνή τόσο μέσω δημιουργίας συμμαχιών αλλά και μέσω της συνεχούς πολεμικής προετοιμασίας. Ταυτόχρονα το ελληνικό κράτος ενώ πασιφανώς τα έχει θαλασσώσει στο ζήτημα της πανδημίας για την βιομηχανία του τουρισμού, με τα κρούσματα να αυξάνονται διαρκώς και το ΕΣΥ να παραμένει υποστελεχωμένο και απροετοίμαστο πραγματοποιεί κινήσεις εντυπωσιασμού εκκενώνοντας καταλήψεις τόσο για να επιφέρει ένα χτύπημα στον εσωτερικό εχθρό αλλά και για να ταΐσει σανό στους ακροδεξιούς ψηφοφόρους της μέσω των ΜΜΕ που δείχνουν τον τελευταίο καιρό να έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους .

Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη την κρίση του κορονοιού περνάει μέτρα και νομοσχέδια: για το περιβάλλον που θεσμοθετεί την ανεξέλεγκτη εκμετάλλευση της φύσης από επενδυτές, για το εκπαιδευτικό που αποκλείει τους “ανεπίδεκτους” και “αντιπαραγωγικούς” μαθητές και φυσικά υπονομεύει την δημόσια εκπαίδευση και αβαντάρει την ιδιωτική, για τα εργασιακά που περιλαμβάνουν μειώσεις μισθών, εκ περιτροπής εργασία, περαιτέρω ελαστικοποίηση του ωραρίου και όλα αυτά με μηδαμινά υγειονομικά μέτρα στους εργασιακούς χώρους (κατά το πρώτο κύμα όλα τα εργοστάσια δουλεύαν κανονικά), για τους μετανάστες που εντείνεται το καθεστώς κράτησης και δυσχαιρένεται η διαδικασία χορήγησης ασύλου. Και το κυριότερο απ’ όλα, ώστε να καταπνίξει οποιαδήποτε φωνή αντιστέκεται σε όλα τα παραπάνω, ξαναζωντανεύει και βάζει σε ισχύ νόμους απο την περίοδο της χούντας που απαγορεύει τις διαδηλώσεις. Και όλα αυτά πάντα στο βωμό της οικονομικής ανάπτυξης ώστε να καταφέρουν να διατηρήσουν τα κέρδη τους (και εντός της πανδημίας) οι πολυεθνικές, οι καπιταλιστές και τα αφεντικά, την ίδια στιγμή που η ανεργία ανεβαίνει σε ακραία ποσοστά (22,6%).

Το σκηνικό έρχεται να συμπληρώσει το γεωπολιτικό-επικοινωνιακό παιχνίδι του ελληνικού με το τουρκικό κράτος όταν μας βομβαρδίζουν καθημερινά τα καλοπληρωμένα απο την κυβέρνηση ΜΜΕ για την αμυντική αλλά στιβαρή στάση που κρατάει η Ελλάδα απέναντι στην “Τουρκική προκλητικότητα”. Θα ήταν άλλωστε βολική η όξυνση της εθνικής ομοψυχίας προκειμένου να καθιερώσει η ίδια τη θέση της στη νοτιοανατολική μεσόγειο και να επεκτείνει τις βλέψεις της για περεταίρω εκμετάλλευση των κοιτασμάτων.

…ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Οι καταπιεσμένοι/ες δεν φοβούνται τις καταλήψεις, δε φοβούνται όσους υπερασπίζονται τις πορείες από τη βία του κράτους. Αντίθετα, φοβόμαστε το ότι τον επόμενο μήνα δε θα βγαίνει το νοίκι και το ότι μπορεί να ξαναείμαστε άνεργοι άμα διεκδικήσουμε τα νόμιμα στις δουλειές μας, οτι για να τελειώσουμε το σχολείο θα πρέπει να στραφούμε στα φροντιστήρια και στα ιδιωτικά γιατί το δημόσιο σε λίγο δεν θα παρέχει ούτε τα στοιχειώδη, το ότι αν αρρωστήσουμε το ξεκληρισμένο δημόσιο σύστημα υγείας δε θα καταφέρει να αντέξει και ότι δε μας φτάνουν τα φράγκα για τις εξετάσεις στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα που ετοιμάζονται να βάλουν στα νοσοκομεία. Φοβόμαστε για το ότι έχει μετατραπεί ο ελλαδικός χώρος σε μία τεράστια νατοϊκή βάση, τη στιγμή που οι ορέξεις της ντόπιας αστικής τάξης σε συνδυασμό με τις ιμπεριαλιστικές βλέψεις για την περιοχή μπορούν να μας μπλέξουν σε κάναν πόλεμο που θα πάμε να σκοτωθούμε πάλι εμείς, οι περιττοί, οι αναλώσιμοι, οι προλετάριοι.

Η απάντηση μας, λοιπόν, στις εκκενώσεις καταλήψεων, στην αστυνομική βία, στην εντατικοποίηση της εκμετάλλευσης που μας επιφυλάσσουν δεν είναι παρά η συνέχεια του αγώνα μας, η αντίσταση σε όσα μας επιβάλλουν, η αμφισβήτηση σε όσα μας φορτώνουν, η οργάνωση ενός αντικαπιταλιστικού κινήματος με τελικό στόχο την ανοικοδόμηση μιας κοινωνίας που δε διαχωρίζει τους ανθρώπους και δε θα έχει ως βάσει το χρήμα, αλλα λειτουργεί για τις ανάγκες μας και τις ανάγκες του φυσικού κόσμου, χωρίς κράτη και εξουσία, χωρίς εθνικά σύνορα και πολιτικά συμφέροντα.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ TERRA INCOGNITA

OI ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ-ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΚΟΠΑΖΟΥΝ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ.

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *