Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό Ίρντι Κ.

ΑΜΕΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΙΡΝΤΙ Κ.

Μέσα σε ένα γενικότερο κλίμα καταστολής εναντίων όσων αγωνίζονται ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα ή δεν είναι χρήσιμες σε αυτό, οι μετανάστες που αποτελούν το πιο υποτιμημένο κομμάτι της τάξης μας υπόκεινται σε μία επιπλέον σειρά νομικών περιορισμών. Σαν να μην έφτανε η εξαίρεση όσων δεν έχουν χαρτιά από την πρόσβαση στην περίθαλψη, στην εκπαίδευση και στη νόμιμη εργασία, το κράτος έχει φροντίσει να τους στερήσει και το δικαίωμα στην αντίδραση. Ανεξάρτητα από το αν κάποιος έχει χαρτιά ή όχι, σε περίπτωση που έτυχε να μη γεννηθεί εντός των συνόρων αυτό αρκεί για να βρίσκεται σε ένα μόνιμο καθεστώς ομηρίας. Συγκεκριμένα, υπάρχει νομοθεσία σύμφωνα με την οποία δύναται να κινηθεί διαδικασία απέλασής αλλοδαπού σε περίπτωση που καταδικαστεί για κάποιο αδίκημα εφόσον πληρούνται μια σειρά από προϋποθέσεις.

Όπως σε κάθε νόμο φυσικά οι δημιουργοί του φρόντισαν να αφήσουν ένα παραθυράκι το οποίο επιτρέπει την ερμηνεία και εφαρμογή του κατά το δοκούν. Το παραθυράκι στην προκειμένη περίπτωση είναι το αν ο αλλοδαπός που καταδικάστηκε για κάποιο αδίκημα χαρακτηρίζεται ως «δημόσιος κίνδυνος». Έτσι, όλα τα κριτήρια μπορούν να αγνοηθούν στις περιπτώσεις που επιδιώκεται η απέλαση κάποιου υιοθετώντας απλά αυτόν τον χαρακτηρισμό.

Αυτό ακριβώς το παραθυράκι είναι που χρησιμοποιείται και στην περίπτωση του αναρχικού Ίρντι Κ. στον οποίον αρνήθηκαν την ανανέωση της άδειας παραμονής του εξαιτίας της σύλληψής του κατά τη διάρκεια πορείας το Δεκέμβρη του 2014.Το περιστατικό αυτό είναι ενδεικτικό της εκδικητικότητας που δείχνει το κράτος απέναντι σε όσους αρνούνται να αποδεχτούν την απόλυτη κυριαρχία του. Φυσικά θα ήταν γραφικό να αναγνώσουμε αυτό το περιστατικό απλά ως ένα ακόμα καρέ εχθροπραξιών μεταξύ κράτους και αναρχικών. Αν εχθές στόχευαν τους μετανάστες και σήμερα τους αναρχικούς, σκοπός τους είναι αύριο να τσακίσουν οικονομικά αλλά και κατασταλτικά, όσους και όσες τολμήσουν να σηκώσουν κεφάλι.

Στη συνθήκη αυτή που το καθεστώς εξαίρεσης γίνεται κανόνας μόνο μία μπορεί να είναι η απάντηση. Να συνειδητοποιήσουμε πως είναι κοινή η ρίζα σε όλα μας τα προβλήματα. Να εμπιστευτούμε τη συλλογική μας δύναμη, να οργανωθούμε και να τολμήσουμε να αγωνιστούμε για έναν κόσμο χωρίς καταπίεση & εκμετάλλευση.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΣΕ ΟΜΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΙΡΝΤΙ Κ. 

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11/06 ΣΤΙΣ 09.00

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά / anatolika.espivblogs.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *