Καταγγελία με αφορμή την επίθεση σε όχημα συντρόφου

Με το παρόν κείμενο καταγγέλλουμε την επίθεση σε όχημα συντρόφου μας, για να φέρουμε στη δημόσια σφαίρα την τακτική των ψευτοτραμπούκων αυτών, και να καταστίσουμε σαφές πως το κράτος θα φέρει την ευθύνη για τα αποτελέσματα της δράσης τους αυτής, η οποία πέραν υλικών ζημιών μπορεί να επιφέρει ακόμα και σωματικά πλήγματα σε αγωνιζόμενους.

Καταγγελία με αφορμή την επίθεση σε όχημα συντρόφου

Τους τελευταίους μήνες, για μία ακόμη φορά, ένα κύμα βίαιης καταστολής έχει ξεσπάσει πάνω σε οποιαδήποτε αγωνίζεται ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα. Η επίθεση αυτή εξαπολύεται στο όνομα της νομιμότητας, με τις φράσεις «νόμος και τάξη» και «πάταξη της ανομίας» να κυριαρχούν σε καθημερινή βάση στα δελτία ειδήσεων. Για το σκοπό αυτό έχουν επιστρατευτεί όλοι οι μηχανισμοί που διαθέτουν οι διαχειριστές της εξουσίας, από τη θεσμοθέτηση νέων νόμων κομμένων και ραμμένων στα μέτρα τους και την εξάντληση της αυστηρότητας του δικαστικού συστήματος, ως την επιβολή της αστυνομίας στους δρόμους και τη μιντιακή καταδίκη από τους γλοιώδεις δημοσιογραφίσκους των ΜΜΕ.

Δικογραφίες με βαρύτατες κατηγορίες σχηματίζονται με μεγάλη συχνότητα προκειμένου να θέτουν υπό καθεστώς νομικής και οικονομικής ομηρίας πολλούς αγωνιστές (έχει γίνει πάγια η τακτική επιβολής υψηλότατων εγγυήσεων, οι οποίες μάλιστα πρέπει να συγκεντρώνονται σε περιορισμένο χρονικό διάστημα), διαδηλώσεις χτυπιούνται από την αστυνομία με χημικά και ξύλο ακόμα και χωρίς την παραμικρή πρόκληση, στεγαστικές και πολιτικές καταλήψεις εκκενώνονται παρουσία πάνοπλων μπάτσων, ενώ οι προσαγωγές και οι συλλήψεις αγωνιστών είναι πλέον καθημερινή ρουτίνα. Τα παραπάνω (ανεξάρτητα από την ανηθικότητα που κρύβεται πίσω από αυτές τις πράξεις) εμπίπτουν στα νόμιμα μέσα που διαθέτει στο οπλοστάσιό του το σύστημα.

Παρ’ όλα αυτά, για την πάταξη πάντα της ανομίας -όταν αυτή αφορά μετανάστες, αναρχικούς, κομμουνιστές, φτωχοδιάβολους-, το ίδιο το κράτος καταφεύγει συχνά σε μη νόμιμα μέσα. Κατά τη διάρκεια εκκένωσης κατάληψης στο Κουκάκι μπάτσοι εισέβαλλαν σε σπίτι γειτονικού σπιτιού χωρίς άδεια ή εισαγγελική απόφαση, ξυλοκόπησαν τον πατέρα και τους γιους, ενώ απείλησαν τη μητέρα της οικογένειας. Έπειτα από εισβολή σε καφετέρια στην πλατεία Εξαρχείων μπάτσοι ξεγύμνωσαν και βασάνισαν μέλος αναρχικής συλλογικότητας. Παρακολουθήσεις δεκάδων συντρόφων και συντροφισσών στα σπίτια, τα οχήματα και τα πολιτικά τους γραφεία, καθώς και αμέτρητες παράνομες υποκλοπές τηλεπικοινωνιών έχουν καταγγελθεί το τελευταίο διάστημα.

Δεν μας κάνει καμία εντύπωση που οι υπερασπιστές της νομιμότητας είναι οι πρώτοι που παραβαίνουν τους ίδιους τους τους νόμους. Άλλωστε οι νόμοι, παρότι προσαρμόζονται ώστε να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των καπιταλιστών, δεν υπάρχουν για να τηρούνται από αυτούς. Ενδεικτικά αναφέρουμε δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα των τελευταίων μηνών. Τον Οκτώβρη τροποποιήθηκε νόμος ώστε να μην διώκεται αυτεπάγγελτα για οικονομικά εγκλήματα τραπεζίτης (δηλαδή για να διωχθεί θα πρέπει να κάνει μήνυση στον εαυτό του!), την ίδια στιγμή που αγωνιστές που πάλεψαν ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας από τις τράπεζες αντιμετωπίζουν συνεχείς διώξεις. Από την άλλη εκκενώνονται καταλήψεις η μία μετά την άλλη, την ίδια ώρα που ο Λάτσης δεν έχει επιβαρυνθεί ούτε με ένα ευρώ πρόστιμο για το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης.

Πολλές φορές πάντως η καταστολή έρχεται να επιβληθεί όχι απλά με μη νόμιμα μέσα αλλά με ξεκάθαρα συμμορίτικες λογικές. Συγκεκριμένα, είναι σύνηθες φαινόμενο, κυρίως σε περιόδους έντονης κινηματικής έξαρσης, φασίστες-μπάτσοι-αυτόκλητοι εκδικητές να σχηματίζουν συμμορίες και να οργανώνουν επιθέσεις εναντίον αναρχικών και άλλων αγωνιστών, επειδή ψάχνουν κάπου να εκφράσουν τις σαδιστικές τους ορέξεις, καθώς και να έρθουν αντιμέτωποι με τις μίζερες ζωές τους.

Ξημερώματα 16 Ιανουαρίου μέλος της συλλογικότητάς μας, που βρίσκεται ήδη στο στόχαστρο μπάτσων και φασιστών καθώς έχει συλληφθεί για την πολιτική του δράση (με μάρτυρες κατηγορίες γνωστούς νεοναζί της Θεσσαλονίκης), βρήκε για πολλοστή φορά τα λάστιχα και τη σέλα της μηχανής του σκισμένα. Αυτή η πρακτική δεν είναι καινούργια για την πόλη μας, ενώ αντίστοιχες καταγγελίες έχουν γίνει και από συντρόφους και συντρόφισσες σε άλλες πόλεις, όπως πρόσφατα συνέβη και στα Γιάννινα. Η όσμωση -όπως αρέσει και στα ΜΜΕ να λένε- αστυνομίας και ακροδεξιών δεν είναι κάτι καινούργιο, όπως καινούργιες δεν είναι και οι αντίστοιχες πρακτικές.

Φυσικά, τις επιθέσεις αυτές τις κάνουν εκ του ασφαλούς, καθώς έχουν τη σιγουριά ότι λόγω της θέσης τους δε θα έρθουν αντιμέτωποι με τις ποινικές συνέπειες των πράξεων τους. Και έχουν δίκιο. Για το ποινικό κομμάτι. Υπάρχουν όμως και ποινές που δεν επιβάλλονται από ξεπουλημένα δικαστικά συστήματα, αλλά από το οργανωμένο προλεταριάτο που δεν αποδέχεται το μονοπώλιο της βίας από πλευράς του κράτους…

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ-ΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ

ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΕΥΟΝΤΑΙ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *