Όποιο χέρι φασίστα απλώνεται σε άνθρωπο της τάξης μας θα κόβεται: Παρεμβάσεις σε γειτονιές της Θεσσαλονίκης

Με αφορμή την προσπάθεια κράτους και φασιστών να δημιουργήσουν ρατσιστικές επιτροπές και να οξύνουν τις επιθέσεις σε μετανάστες αυτές τις ημέρες έχουμε πραγματοποιήσει εκτενείς παρεμβάσεις με γραψίματα σε τοίχους, τρικάκια και μοιράσματα κειμένων σε Νέα Κρήνη και Νεάπολη, τόσο στην περιοχή γύρω από το Νοσοκομείο Παναγία, όσο και στο συγκρότημα σχολείων στο οποίο πηγαίνει ο 12ος πρόσφυγας που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι. Την Πέμπτη 7/11 και Παρασκευή 8/11 συμμετείχαμε και στις πορείες για το τελευταίο γεγονός. Προχωράμε.

ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ:

Άψυχα κορμιά να επιπλέουν στο αιγαίο, χαρακωμένα παιδιά να διώχνονται από τα σχολεία τους, συνθήκες νεκροταφείου για να συνεχίσουν να πλουτίζουν από την εργασία ντόπιων και ξένων

Η θανατοπολιτική του ελληνικού κράτους για τους μετανάστες ξεδιπλώνεται χρησιμοποιώντας κάθε δυνατό θεσμικό και εξωθεσμικό δρόμο: Χαρακωμένος με μαχαίρι πρόσφυγας μαθητής στη Νεάπολη, πνιγμένοι μετανάστες στο Αιγαίο και στον Έβρο από το λιμενικό και δολοφονημένοι από τις καταδιώξεις μπάτσων , ψησίματα χοιρινού έξω από camps που μένουν πεινασμένοι από λάτρεις της χοληστερίνης, μπλοκαρίσματα λεωφορείων με οικογένειες προσφύγων από την βάση της Νέας δημοκρατίας και της ευρείας “δεξιάς πολυκατοικίας”, στέρηση ΑΜΚΑ στους μετανάστες, ψήφιση νομοσχεδίου που κάνει όλο και πιο δύσκολο σε κάποιον να πάρει άσυλο, προετοιμασία για νέα κέντρα κράτησης, άθλιες συνθήκες διαβίωσης στα camps.

Η πολιτική της νέας κυβέρνησης, ως φυσική συνέχεια της πολιτικής της προηγούμενης δεν αρκείται στις θεσμικές και στις νόμιμες συνθήκες ακαριαίων ή και αργών δολοφονιών των μεταναστών. Οι μηχανισμοί της είναι αυτοί που ταυτόχρονα κινητοποίησαν αυτή την περίοδο μία σειρά “διαμαρτυριών” και μπλοκαρισμάτων δρόμων ενάντια στους μετανάστες. Τα ΜΜΕ έκαναν την αρχή, η κλεψιά από έναν μετανάστη που πεινάει θα μετατραπεί στο χειρότερο έγκλημα, ενώ ο βιασμός παιδιών από παπάδες, οι βρώμικες δουλειές στρατιωτικών, μπάτσων, αφεντικών, πολιτικών, ή τα ελαφρυντικά σε ματά που δολοφόνησε την κόρη του και θα παίρνει πλέον άδειες από τη φυλακή περνάν στα ψιλά ή δεν αναφέρονται καν. Το κλίμα διαμορφώθηκε κατάλληλα μέρα τη μέρα για να περάσουμε στο επόμενο καρέ:

Από τα Βρασνά, τη Νάουσα, τα Γιαννιτσά, τις Σέρρες, μέχρι την Ξηροκρήνη, την Νεάπολη και την Κρήνη μπάτσοι, φιλόμπατσοι, στρατιωτικοί, στρατόκαβλοι, μπράβοι, οργανωμένοι φασίστες προσπαθούν κατ’ εντολή του κεφαλαίου να οργανώσουν κάθε λογής ρατσιστές, να βγουν στο δρόμο, να δημιουργήσουν επιτροπές ενάντια στους “λαθροεισβολείς”. Θέλουν να παρασύρουν όσους και όσες παραπάνω μπορούν σε ένα ξενοφοβικό και ρατσιστικό παραλήρημα για να μπορέσει η κυβέρνηση να περάσει όσα θέλει για το μεταναστευτικό, αλλά και όλα όσα σκέφτεται που θα τσακίσουν τις ζωές και των ντόπιων. Σκοπός τους μέσα στα χρόνια ένας: να αλληλοφαγωθούμε αυτοί που βρισκόμαστε στον πάτο της κοινωνίας για να μπορέσουν αυτοί να συνεχίσουν να πλουτίζουν σε βάρος μας.

ΝΕΑ ΚΡΗΝΗ

Δεν μας κάνει λοιπόν εντύπωση το πώς και το γιατί κάτι τελειωμένοι ψευτομπράβοι, έμποροι ναρκωτικών, ψεκασμένοι, μέλη φασιστικών ομάδων της πόλης, έτρεξαν μέσω μιας ψευδούς φήμης να προσπαθήσουν να κινητοποιήσουν ντόπιο κόσμο, ελάχιστο τελικά, μετρημένο στα δάχτυλα των δύο χεριών, στην περιοχή της Κρήνης. Αυτά τα τσογλάνια, το μακρύ χέρι αυτών που μας εκμεταλλεύονται, δε δίστασαν μέσω πληροφορίας που είχαν από μπάτσο (μέλος των οργανώσεών τους άραγε;) ότι στο εγκαταλελειμμένο νοσοκομείο παναγία θα εγκατασταθούν πρόσφυγες να κάνουν μάζωξη. Ανάμεσα τους χρυσαυγίτες, νεοδημοκράτες, μέλη του ιερού λόχου, όλοι ενωμένοι για τον κοινό σκοπό, θέλοντας να αξιοποιήσουν το νεοπλουτίστικο στοιχείο που υπάρχει πλέον σε μία περιοχή που έχει όμως ακόμα βαθειά στη συλλογική μνήμη την ταξική και προσφυγική της ιστορία. Ο δε, νεοδημοκράτης δήμαρχος, έσπευσε να τους καθησυχάσει, και να τονίσει πως όλοι αυτοί δεν είχαν ξενοφοβικά και ρατσιστικά κίνητρα.

Τελικά η πληροφορία δεν ίσχυε, κόσμος της γειτονιάς δεν ανταποκρίθηκε και γυρίσαν, προσωρινά σπίτια τους. Οι ίδιοι όμως ΒΟΥΛΩΝΟΥΝ τα στόματά τους για το ότι αυτό το κτίριο ρήμαζε επί χρόνια και για το ότι τώρα προορίζεται για τη δημιουργία ιδιωτικού νοσοκομείου, από αυτά που πολλοί από εμάς δεν θα μπορέσουμε να μπούμε ποτέ γιατί δε το σηκώνει η τσέπη μας και τρώμε τις ώρες μας στις ουρές των νοσοκομείων για μια νοσηλεία, περιμένοντας μήνες για μια εγχείρηση, ή μια χημειοθεραπεία, με γιατρούς κακοπληρωμένους και εξαντλημένους. Είναι οι ίδιοι όμως που ΒΟΥΛΩΝΟΥΝ τα στόματά τους για τα επενδυτικά πλάνα για την παραλία της Καλαμαριάς και την ιδιωτικοποίηση της, που θα την μετατρέψει σε μέρος που λίγοι θα μπορούν να χαίρονται και πάλι δηλαδή αυτοί που έχουν τα φράγκα. Δε θα μας κάνει καμία εντύπωση αν τους δούμε σε λίγους μήνες να δουλεύουν σεκιούριτυ σε κάποια από αυτές τις επιχειρήσεις.

ΝΕΑΠΟΛΗ

Άλλοι από αυτούς, την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, χαράκωσαν μαθητή στη Νεάπολη που μένει στην περιοχή με την οικογένειά του, απειλώντας τον να μην ξαναέρθει στο σχολείο επειδή η καταγωγή του είναι από το Ιράν. Στη Νεάπολη της φτώχειας και της ανεργίας, κάποιοι βρήκαν σαν πρόβλημα και στοχοποίησαν έναν ανήλικο επειδή κάνει το έγκλημα να πάει στο σχολείο, ενώ λίγους μήνες πριν είχε γίνει εμπρηστική επίθεση σε σπίτι οικογένειας προσφύγων με αποτέλεσμα ενδεικτικό του αξιακού τους κώδικα, ένα καμένο παιδικό καρότσι στο μπαλκόνι.

ΔΙΑΒΑΤΑ

Ενώ ακόμα χειρότερα αυτός ο περιφερόμενος θίασος των Θεσσαλονικιών οργανωμένων ρατσιστών ψάχνοντας να βρει κοινωνικά πατήματα, πάει μέχρι και τα Διαβατά βρίσκοντας ελάχιστους ακόμα ντόπιους ομοϊδεάτες του, για να οργανώσει έξω από το camp (που είναι έξω από τα Διαβατά), μέσα στο οποίο ζουν σε άθλιες συνθήκες εκατοντάδες μετανάστες/στριες, πεινασμένοι και εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες, μπάρμπεκιου με χοιρινό κρέας και αλκοόλ. Τονίζει δε το “χοιρινό” και ταυτόχρονα την αρχαιοελληνική φύση της χοληστερίνης, αλλά και το “αλκοόλ” για να μας δείξει την επίσης αρχαιοελληνική φύση της εξάρτησης από ουσίες και της κίρρωσης του ήπατος. Έτσι θέλει να τονίσει πως δε θα αφήσουν τα “έθιμά” μας (να λοιπόν, η βρώση χοιρινού κρέατος και το αλκοόλ συγκαταλέγεται στα ελληνικά έθιμα, το ακούσαμε και αυτό) να αλλοιωθούν από τους “λαθραίους”, καθώς οι μουσουλμάνοι δεν τρώνε χοιρινό κρέας και δεν πίνουν αλκοόλ. Κι όλα αυτά έξω από ένα μέρος που άνθρωποι στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον, παγωμένοι και με άδεια στομάχια, έχοντας αφήσει τους τόπους τους, έχοντας χάσει τους ανθρώπους τους, περιμένουν το πότε θα μπορέσουν να ζήσουν αξιοπρεπώς αλλά και πιθανώς να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη. Κι όλα αυτά που; Στα Διαβατά που βρωμοκοπάει ο αέρας από τα φουγάρα των ΕΛΠΕ, αλλά και πάλι εκεί κάτι τέτοιους ελληναράδες τους βλέπει κανείς να ΒΟΥΛΩΝΟΥΝ τα στόματα τους για να αυγατίζει το κέρδος για το Λάτση και τον κάθε Λάτση. Άλλωστε Έλληνας είναι και αυτός, άλλωστε τα αναπνευστικά προβλήματα και οι καρκίνοι από τη λειτουργία των ΕΛΠΕ είναι μια θυσία που οι Έλληνες των Διαβατών και ευρύτερα των δυτικών συνοικιών πρέπει να κάνουν για να πάει μπροστά η πατρίδα…

ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΔΡΟΜΟ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑΝ ΑΚΟΜΑ

Δεν χρειάζεται να γράψουμε παραπάνω για αυτά τα σκουπίδια. Τα αφεντικά τους, τους έδωσαν εντολή να βγουν από τον υπόνομο με σκοπό να εξαπλώσουν το δηλητήριο τους, αλλά θα χαμπαριάσουν σύντομα πως το πράγμα θα πάει αλλιώς: Όσο τους τσακίζουμε στους δρόμους που θα παραμείνουν μέρος φιλόξενο μόνο για τους εργάτες, τους φοιτητές και τους μαθητές που αγωνίζονται, τους φτωχοδιαβόλους, τους μετανάστες, τους κάθε λογής διαφορετικούς , τόσο θα εξαπλώνεται η ταξική και η κοινωνική αλληλεγγύη.

Δεν ξέρουμε πολλά πράγματα, αλλά ξέρουμε σίγουρα πως εχθρούς τους ανθρώπους δεν τους κάνει το χρώμα του δέρματος, πως το πρόβλημά στις ζωές μας είναι ο καπιταλισμός και το κράτος και όχι οι μετανάστες, ξέρουμε σίγουρα πως το Ελληνικό κράτος που συμμετέχει όλο και πιο ενεργά σε πολέμους στη Μέση Ανατολή και στο “ειρηνικό πλιάτσικο” στην καπιταλιστική περιφέρεια των Βαλκανίων, της Ασίας, της Αφρικής δεν μπορεί να στοχοποιεί τους μετανάστες, που αποτελούν απλά ένα τραγικό αποτέλεσμα. Ένα τραγικό αποτέλεσμα των πολιτικών της Ευρωπαϊκής ένωσης, των πολέμων του ΝΑΤΟ, των επενδύσεων στις χώρες του τρίτου κόσμου και των εμφύλιων πολέμων που πολλές φορές προϋποθέτουν για να είναι εύφορο το έδαφος της άγριας εκμετάλλευσης των εκεί εργαζομένων. Ο ιμπεριαλισμός είναι τώρα που έρχεται και δένει οργανικά με τον εθνικισμό, για να συνεχίσει το ίδιο το σύστημα να τσακίζει τις ζωές μας.

Δεν ξέρουμε πολλά πράγματα, αλλά ξέρουμε σίγουρα πως τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας τους αποκαλούσαν “τουρκόσπορους” οι ντόπιοι όταν ερχόντουσαν εδώ και λαθροεισβολείς όταν πηγαίναν στην Αμερική και τους κρατούσαν φυλακισμένους στο Έλλις Άϊλαντ. Τους πατεράδες και τις μανάδες μας τις λέγαν βρωμομετανάστριες οι Γερμανοί φασίστες. Αυτές τις μνήμες δεν μπορούμε να τις διαγράψουμε.

Αντίστοιχα δεν μπορούμε να διαγράψουμε και τις ανάγκες μας που δεν μπορούμε να καλύψουμε και μεις και έτσι η αλληλεγγύη μας με τους μετανάστες είναι κάτι πολύ παραπάνω από ανθρωπιστική: είναι ΤΑΞΙΚΗ. Γιατί όπως είχαμε πει και παλιότερα είναι ζήτημα επιβίωσης για εμάς: “Να υπερασπιστούμε την ιστορία και το μέλλον της τάξης μας αλλά και τη δυνατότητα της να υπάρχει και να αγωνίζεται σήμερα. Να υπερασπιστούμε τις καταλήψεις και τα στέκια μας, τους αγώνες και τους αγωνιζόμενους. Τα κορίτσια που θα συνεχίσουν να φιλιούνται άφοβα στα πάρκα και τα αγόρια που θα περπατάν χέρι χέρι στην παραλία, τους μετανάστες ως το πιο υποτιμημένο κομμάτι της τάξης μας, που με ακόμη χειρότερους όρους από εμάς, πουλάει φτηνά την εργασία του στα αφεντικά και δέχεται άγρια καταστολή από το κράτος στα Camps, από τα αφεντικά στις Μανωλάδες, από τους φασίστες στους δρόμους. Να υπερασπιστούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες, που οι φασίστες μάταια προσπαθούν να προσεγγίσουν, θα υπερασπιστούμε την δυνατότητα μας να απεργούμε, να κατεβαίνουμε σε διαδηλώσεις χωρίς να έχουμε στο νου τις ομάδες εφόδου που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους δυνατούς αυτού του κόσμου.”

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ εμείς, εργάτες, άνεργοι, φοιτητές, μαθητές, άνρθωποι κάθε φυλής και κάθε φύλου που τρώμε σκατά κάθε μέρα, μέσα σε συνθήκες ζωής που όλο και χειροτερεύουν, αυτούς που είναι σε χειρότερη θέση από εμάς, όχι μόνο δε θα δεχτούμε να τους πατήσουμε αλλά μαζί τους θα παλέψουμε για έναν κόσμο που να αξίζει κανείς να ζει. Έναν κόσμο όπου δε θα υπάρχει φτώχεια, ανισότητες και διακρίσεις μεταξύ των ανθρώπων. Έναν κόσμο όπου δε θα υπάρχουν πόλεμοι, προσφυγιά, εξαναγκαστική μετανάστευση. Έναν κόσμο όπου όλα θα είναι για όλους, έναν κόσμο που θα μας χωράει όλους.

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ

ΟΠΟΙΟ ΧΕΡΙ ΦΑΣΙΣΤΑ ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ ΘΑ ΚΟΒΕΤΑΙ

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ, ΠΟΥ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7/11 ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/11 ΣΤΙΣ 18.00 ΣΤΟ ΡΟΛΌΙ (ΝΕΑΠΟΛΗ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *