Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στη ΣΙΔΕΝΟΡ

Οι εργαζόμενοι στη ΣΙΔΕΝΟΡ εδώ και μήνες δίνουν τη μάχη με στάσεις εργασίας για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με αυξήσεις και παροχές, στην κατεύθυνση ανάκτησης των απωλειών των προηγούμενων χρόνων. Μεταξύ άλλων, απαιτούν: Αύξηση σε όλους 6% τον πρώτο χρόνο και 8% τον δεύτερο. Επίδομα βάρδιας 130 ευρώ. Ικανοποιητικό μισθό για τους νεοεισερχόμενους. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Στη ΣΙΔΕΝΟΡ απασχολούνται περίπου 280 εργαζόμενοι και το τελευταίο διάστημα επεκτείνονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας με συμβασιούχους (περίπου 70) που τους αμείβει με τον κατώτατο μισθό και εργολαβικούς που δουλεύουν για την επιχείρηση μέσω άλλων εταιρειών του ομίλου Στασινόπουλου (ελέγχει το 55% του κλάδου του Μετάλλου στη χώρα). Η επιχείρηση έχει επιστρέψει στην κερδοφορία από τα μέσα του 2017, όμως εξακολουθεί να αρνείται να ικανοποιήσει την απαίτηση των εργαζομένων για υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις.

Απέναντι τους έχουν συναντήσει μία αδιάλλακτη εργοδοσία που έχει επιστρατεύση τόσο την αστυνομία που συνηθίζει να σταθμεύει αυτοκίνητα και μηχανές έξω από το εργοστάσιο σε μία προσπάθεια εκφοβισμού των εργαζομένων, όσο και την αστική δικαιοσύνη προσφεύγοντας σε αυτή για να κηρυχτούν οι στάσεις εργασίας παράνομες και καταχρηστικές.

Για εμάς, που αποτελούμε κομμάτι της νέας εργατικής βάρδιας και βιώνουμε παρόμοια προβλήματα στους χώρους δουλειάς και στις ζωές μας με μισθούς πείνας, ελαστικές σχέσεις εργασίας, καθυστερήσεις πληρωμών, ανασφάλιστη ή μισοασφαλισμένη δουλειά, απολύσεις ήταν ελάχιστο δείγμα ταξικής αλληλεγγύης να στηρίξουμε τους εργαζόμενους τη μέρα που βρέθηκαν κατηγορούμενοι στο δικαστήριο, να ενισχύσουμε με ένα μικρό ποσό από τα μεροκάματά μας τον αγώνα τους, να τοποθετήσουμε κάποια πανό σε διασταυρώσεις κεντρικών δρόμων στις ανατολικές συνοικίες.

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΣΙΔΕΝΟΡ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ

ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΔΥΝΑΜΩΜΑ ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΝΙΚΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΛΑΔΟ, ΣΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ ΣΥΝΟΛΙΚΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *