Πανό και μοίρασμα κειμένων στις ανατολικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης για τις καταλήψεις

Με μοίρασμα κειμένων σε μαγαζιά, πλατείες,
στάσεις λεοφωρείων και πόρτα-πόρτα αλλά και με τοποθέτηση πανό σε κεντρικές διασταυρώσεις των ανατολικών, σύντροφοι και συντρόφισσες πραγματοποιήσαμε παρεμβάσεις αλληλεγγύης στις καταλήψεις που χτυπήθηκαν ή βρίσκονται στο στόχαστρο. Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε και κάποιες φωτογραφίες.

Από τη Μπούκλυν ως τη Φιλολάου 99: Να υπερασπιστούμε και να πολλαπλασιάσουμε τις καταλήψεις

Η κρίση βαθαίνει με τις γειτονιές μας να παραμορφώνονται για τα συμφέροντα των καπιταλιστών, με τους μισθούς μας να μην φτάνουν ούτε για το νοίκι και με το κόστος ζωής να μεγαλώνει εκθετικά (μετακινήσεις, στέγη, ενέργεια, νερό, ψυχαγωγία).

Και ειδικά με το ζήτημα της στέγης τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο: Τη στιγμή που τα νοίκια αυξάνονται κατακόρυφα, που πολλοί από εμάς δουλεύουν σε ημιαπασχόληση ή αν είναι τυχεροί αμειβόμενοι με 540 ευρώ, που μένει λίγος καιρός για τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις πρώτων κατοικιών, που η μπίζνα του airbnb μας διώχνει από τα σπίτια που μέναμε για να φιλοξενηθούν οι τουρίστες, που άδεια σπίτια και κτήρια ρημάζουν για να υποτιμηθούν και να εξαγοραστούν κοψοχρονιά, που κάθε πτυχή ανθρώπινης έκφρασης και κοινωνικής δραστηριότητας εμπορευματοποιείται/ ιδιωτικοποιείται/ περιφράσσεται και αφορά μόνο όσους έχουν τα φράγκα, η πρακτική της κατάληψης αποτελεί ένα ακόμη εργαλείο μείωσης του κόστους ζωής μας, αλλά και ένα ακόμη εργαλείο της προλεταριακής οργάνωσης και χειραφέτησης.

Συνεχίζοντας τη βρωμοδουλειά της προηγούμενης κυβέρνησης, οι νέοι κυβερνώντες μαζί με ιδιοκτήτες, επιχειρηματίες, μπάτσους, δικαστές, φασίστες ξεκίνησαν από την κατεδάφιση της κατάληψης Μπρούκλυν στα Γιάννινα και ετοιμάζουν ένα νέο γύρο καταστολής και εκκενώσεων έχοντας ήδη στοχοποιήσει μία σειρά καταλήψεων μεταναστών, την κατάληψη Φιλολάου 99, το ΒΟΞ, ενώ πρόσφατες ήταν και οι απειλές για εκκένωση της κατάληψης Mundo Nuevo στη Θεσσαλονίκη.

Ταυτόχρονα έρχεται προς ψήφιση η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου (δίπλα σε μία σειρά άλλων αναπτυξιακών μέτρων όπως: επαναφορά φυλακών τύπου Γ και επαναφορά των δολοφόνων της ομάδας ΔΕΛΤΑ, μείωση αφορολόγητου, μείωση εργοδοτικών εισφορών στα ταμεία ασφάλισης, πάγωμα ή και μειώσεις στον κατώτατο μισθό, ιδιωτικοποιήσεις επικουρικών ταμείων, εντατικότερο ξεπούλημα δημόσιων αγαθών, υπηρεσιών, υποδομών με πρώτη τη ΔΕΗ, προσλήψεις 1.500 μπάτσων, πάγωμα προσλήψεων γιατρών και δασκάλων, μειώσεις και κόψιμο επιδομάτων, είσοδος ιεροδιδάσκαλων (!) στα σχολεία για τα θρησκευτικά, υποβάθμιση της επιθεώρησης εργασίας, κατάργηση ΑΜΚΑ για μετανάστες).

Για εμάς είναι ξεκάθαρο: ο αγώνας για την υπεράσπιση των καταλήψεων από την καταστολή του κεφαλαίου θα είναι νικηφόρος. Και θα είναι νικηφόρος μόνο εάν καταφέρει να συνδεθεί με τα προβλήματα της εκμεταλλευόμενης τάξης, με τις αγωνίες και τους αγώνες της. Θα είναι νικηφόρος με την εξάπλωση της πρακτικής της κατάληψης από το προλεταριάτο αλλά και από τους νέους και τις νέες που αγωνίζονται.

Ξεκινώντας από τις καταλήψεις σχολείων και σχολών, ως τις καταλήψεις των μέσων παραγωγής σε απεργίες και σε επισχέσεις εργασίας, αλλά και με τις καταλήψεις στέγης ή κτιρίων που θα καλύψουν μία σειρά από άμεσες βασικές μας ανάγκες, και μας λέει ότι η παλιά αυτή κοινωνική πρακτική, δε πρόκειται να σταματήσει μπροστά σε καμία διμοιρία και σε καμία μπουλντόζα, όπως δε σταμάτησε και με τις ως τώρα κατασταλτικές και φασιστικές επιθέσεις. Αντίθετα, πιστεύουμε και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, για να εξαπλωθούν, να μαζικοποιηθούν, να νομιμοποιηθούν κοινωνικά σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό από ότι είναι ήδη.

Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολείο και σε κάθε σχολή, χωρίς να ξαναπιαστούμε κορόιδα των κάθε λογής επίδοξων σωτήρων (κάτι που πρώτα από όλα ισχύει με το ΣΥΡΙΖΑ), η μαχητική υπεράσπιση της καταληψιακής πρακτικής και των καταλήψεων αποτελεί προϋπόθεση της ταξικής αυτοάμυνας και αντεπίθεσης.

Μέσα και έξω από τις καταλήψεις, θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια σε όλα αυτά που τσακίζουν τις ζωές μας: Ενάντια στο ελληνικό κράτος και κεφάλαιο αλλά και στους ενοποιημένους διακρατικούς οργανισμούς όπως η Ε.Ε., ενάντια στους πολέμους που ξεπηδούν για τα συμφέροντα των ισχυρών αλλά και ενάντια στην καπιταλιστική “ειρήνη” της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης, της φτώχειας, των ανισοτήτων, των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων. Ενάντια στον εθνικισμό, το ρατσισμό, το σεξισμό που διαιρούν τους εκμεταλλευόμενους, ενάντια στο μιλιταρισμό και τις ντόπιες ή και υπερεθνικές εκδοχές του όπως το ΝΑΤΟ. Ενάντια στην ηττοπάθεια και την εξατομίκευση, το φόβο και την λογική της ανάθεσης, το βερμπαλισμό και την περιχαράκωση, αυτόν τον αγώνα πρέπει και μπορούμε να τον νικήσουμε.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΘΕ ΜΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ:

ΦΤΩΧΟΙ, ΑΝΕΡΓΟΙ, ΑΣΤΕΓΟΙ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΔΕΙΑ ΣΠΙΤΙΑ 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΕΚΚΕΝΩΣΗ 

Συλλογικότητα αναρχ ικών από τα ανατολικά/ anatolika.espivblogs.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *