Παρεμβάσεις σε GOODYS και AVIN στην ανατολική Θεσσαλονίκη

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου πραγματοποιήσαμε παρεμβάσεις σε 6 καταστήματα Goodys Burger House και σε 5 πρατήρια Avin στο κέντρο ανατολική Θεσσαλονίκη. Κολλήσαμε αφίσες και πετάξαμε τρικάκια στους γύρω δρόμους, ενώ μοιράσαμε κείμενα (του ΣΒΕΟΔ και της Κατάληψης παλιού νεκροτομείου από Αλεξανδρούπολη) σε εργαζομένους και πελάτες, πιάνοντας για αρκετή ώρα κουβέντα τόσο για τα γεγονότα που ενημερώναμε όσο και για τις συνθήκες εργασίες σε κάθε μαγαζί.

Αφορμές για τις παρεμβάσεις στάθηκαν τόσο η απόλυση συναδέλφου σε πρατήριο καυσίμων AVIN στην Αλεξανδρούπολη, μετά από υπόδειξη των μπάτσων στον εργοδότη της “προβληματικής” πολιτικής ταυτότητάς του όσο και η απόλυση διανομέων των Goodys επειδή συμμετείχαν στην μαζική και μαχητική απεργία που κήρυξαν, οργάνωσαν και προετοίμασαν το ΣΒΕΟΔ και το ΣΒΕΔΙ σε Αθήνα και Γιάννινα.

Και ενώ πολλοί και πολλές από εμάς, σακατεύονται ή δε γυρίζουν ποτέ στο σπίτι τους με πρόσφατο παράδειγμα τον τραυματισμό ντελιβερά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, και ενώ πολλοί από εμάς δουλεύουν εντατικά, σε ελαστικά ωράρια, Κυριακές και αργίες, ανασφάλιστοι ή μισοασφαλισμένοι με πετσοκομμένους μισθούς και δικαιώματα, τα αφεντικά απολύουν όπως και όποτε γουστάρουν, διεκδικούν περαιτέρω μείωση του μισθολογικού κόστους, απαγόρευση των απεργιών, περαιτέρω απελευθέρωση απολύσεων αλλά και εργάσιμων ημερών.

Χαμένοι στα προσωπικά μας προβλήματα, ψάχνοντας να τα βγάλουμε πέρα η καθεμιά για τον εαυτό της και για τους κοντινούς της, σκύβοντας το κεφάλι για να μη ξαναβρεθούμε σε κάποια ουρά έξω από ΟΑΕΔ, αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε όλο και πιο φτηνά, όλο και πιο εντατικά, όλο και πιο ευέλικτα, ανάλογα φυσικά με τις διαθέσεις της “αγοράς” και πάντα στο όνομα της περιβόητης ανάπτυξης, που αποτελεί μονάχα ανάπτυξη των κερδών των αφεντικών σε βάρος μας. Κανένας και καμία δε θα γλιτώσει από τη σιωπή και τις ατομικές διαδρομές.

Αντίθετα, η συναδελφική αλληλεγγύη, η στήριξη και η κίνηση αγώνων μέσα στην τάξη έτσι ώστε να γίνει κτήμα όλων μας το πρόβλημα του καθενός, ο μαχητικός συνδικαλισμός μέσα στους χώρους δουλειάς, τα πρωτοβάθμια σωματεία και τα σωματεία βάσης ενάντια στην αστική “ΓΣΕΕ”, η ΤΑΞΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ αλλά και η προοπτική της οριζόντιας πολιτικής οργάνωσης της εργατικής τάξης που θα παλέψει ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση ανθρώπου από άνθρωπο αποτελούν την μόνη ελπιδοφόρα κατεύθυνση για εμάς.

Για εμάς που δεν έχουμε άλλον τρόπο για να ζήσουμε και καταδικαζόμαστε στην πείνα παρά μόνο πουλώντας την εργασία μας στα αφεντικά, για εμάς που δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε αγωνιζόμενοι πέρα από τις αλυσίδες μας.

ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑ GOODYS ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ AVIN ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Η ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Πρωτοβουλία εργαζομένων από τα ανατολικά της Θεσσαλονίκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *