Εξορμήσεις για αντινατοϊκή, αντιπολεμική, αντιμιλιταριστική και αντιεθνικιστική πορεία |Σάββατο 6/4

Κλείνοντας τον κύκλο των προπαγανδιστικών δράσεων για την αντινατοϊκή, αντιπολεμική, αντιμιλιταριστική και αντιεθνικιστική πορεία του ερχόμενου Σαββάτου 6/4 που θα ξεκινήσει από την Καμάρα στις 12.00 σύντροφοι και συντρόφισσες από την Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης και τη Συλλογικότητα Αναρχικών από τα Ανατολικά πραγματοποιήσαμε εξορμήσεις σε κεντρικά σημεία της πόλης, όπου συχνάζουν, εργάζονται, ζουν άνθρωποι της τάξης μας.

Πιο συγκεκριμένα, κρεμάσαμε πανό, πετάξαμε τρικάκια και μοιράσαμε περισσότερα από 2.500 κείμενα στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΔ της Τούμπας, στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων Θεαγενείο, Ιπποκράτειο, Γεννηματάς, ΑΧΕΠΑ, στη ΔΕΗ ανατολικής Θεσσαλονίκης στη Βούλγαρη, στην Ζ’ εφορία στην Πυλαία, στο ΙΚΑ 25ης Μαρτίου, στη ΔΕΗ, στο ΟΑΕΔ, στην Η’ ΔΟΥ και στο πεζόδρομο Καλαμαριάς, στη φοιτητική λέσχη και σε δεκάδες σχολεία, αφετηρίες λεωφορείων, δρόμους και πάρκα των ανατολικών συνοικιών και του κέντρου της πόλης.

Τις ίδιες μέρες πραγματοποιήσαμε παρεμβάσεις σε σημεία που ζουν ή κινούνται οι μετανάστριες/ες – το πιο υποτιμημένο κομμάτι της τάξης μας, αυτές και αυτοί που έχουν ζήσει στο πετσί τους τη φρίκη του πολέμου. Συγκεκριμένα πραγματοποιήσαμε παρεμβάσεις σε καταυλισμούς, Δομές Φιλοξενίας και υπηρεσίες από τις οποίες εξυπηρετούνται στην περιοχή της Σίνδου, τα Διαβατά και το κέντρο της πόλης.

Η αντιπολεμική πορεία του Σαββάτου, κομμάτι της καμπάνιας που πραγματοποιείται αυτή την περίοδο με αφορμή τα 70 χρόνια του ΝΑΤΟ από πλήθος συλλογικοτήτων σε όλη την Ελλάδα αλλά και η αντιφασιστική συγκέντρωση μία μέρα μετά στην Καλαμαριά αποτελούν -όχι κορυφαίες αλλά κομβικές- στιγμές της καθημερινής μοριακής πάλης που δίνουμε σε κοινωνικό, ταξικό και πολιτικό επίπεδο σ’ αυτή την πόλη, απέναντι σε όλα τα απότοκα του καπιταλισμού και των κρίσεων του.

Πάλη από την οποία θα φροντίσουμε να βγει κερδισμένο το προλεταριάτο, οι εκμεταλλευόμενοι και οι καταπιεσμένοι αυτού αλλά και κάθε τόπου. Όσο για αυτούς που φοράν παραλλαγή είτε με ραμμένο τον αγκυλωτό, είτε με ραμμένο τον (σαν) σταυρό του ΝΑΤΟ έχουν κάθε λόγο να νοιώθουν αφιλόξενοι σ’ αυτές τις γειτονιές, σ’ αυτές τις πόλεις, στα Βαλκάνια και τον κόσμο. Το βάθεμα της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, η άνοδος του εθνικισμού και του μιλιταρισμού που πάει χέρι-χέρι με την υποτίμηση της εργατικής μας δύναμης και των συνθηκών της ζωής μας, οι υπάρχουσες και οι σχεδιαζόμενες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, οι διακρατικοί ανταγωνισμοί για τις ΑΟΖ, η πολεμική προετοιμασία μικρών και μεγάλων δυνάμεων στην περιοχή δε θα μας βρουν απροετοίμαστους.

Κόντρα στην παραίτηση, την ηττοπάθεια, τη μοιρολατρία, την εσωστρέφεια, τη λογική του μικρότερου κακού που έχει κάμψει προσωρινά τους ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες και επομένως και τον αναρχικό χώρο, κάνοντας την αστική τάξη να τρίβει τα χέρια της, οι πορείες, οι συγκεντρώσεις και οι πολιτικές εκδηλώσεις σε τουλάχιστον 9 πόλεις της Ελλάδας, οι διαδηλώσεις της επόμενης εβδομάδας σε 4 βάσεις του ΝΑΤΟ είναι η δική μας απάντηση: Σε ειρήνη και σε πόλεμο, ο εχθρός μας είναι μέσα στην ίδια μας τη χώρα και στις συμμαχίες της και δεν έχουμε συνθηκολογήσει.

Ας είναι αυτή η αρχή ενός ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΥ και ΤΑΞΙΚΟΥ αγώνα που θα μπλοκάρει κάθε πολεμική βλέψη των κρατών και των αστικών τάξεων, και που θα δυναμώσει τον ΑΓΩΝΑ που προϋπήρχε και που θα τσακίσει το σύστημα που παράγει τους πολέμους, την εκμετάλλευση, τη καταπίεση, τη φτώχεια, τις ανισότητες.

Συλλογικότητα Αναρχικών από τα Ανατολικά

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

ΥΓ. Όσο για τους γελοίους φασίστες αυτής της πόλης που κατάφεραν και κατέβασαν ένα πανό ενάντια στο ΝΑΤΟ που στεκόταν μόνο του (!) έξω από ένα ΙΚΑ, τραβώντας μάλιστα βίντεο και λέγοντας ότι μας ξεφτίλισαν, αλλά και ένα πανό που επίσης στέκονταν μόνο του στα κάγκελα της Φιλοσοφικής Σχολής ας αρκεστούμε σε αυτό: Άξιος ο μισθός σας. Δεν μας έκανε άλλωστε καθόλου εντύπωση που εδώ και έναν χρόνο που προσπαθήσατε να υπάρξετε, αποτυχημένα τελικά, με αφορμή το “Μακεδονικό”, ούτε λέξη δεν αρθρώσατε για τους συμμάχους των αφεντικών σας…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *