Κάτω τα χέρια από την κατάληψη Mundo Nuevo

Πανό ενάντια στην επικείμενη καταστολή της κατάληψης Mundo Nuevo αναρτήθηκαν στην αφετηρία του αστικού λεωφορείο που συνδέει την Χαριλάου με την Θέρμη και σε άλλα σημεία της Χαριλάου και της Τούμπας.

Στα μέσα του μήνα έγινε γνωστό ότι η Mundo Nuevo απειλείται με εκκένωση. Συγκεκριμένα, ο δήμος Θέρμης – ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του κτηρίου – έχει έρθει σε συμφωνία με τον ΟΚΑΝΑ, για την παραχώρηση του κτηρίου ώστε να μετατραπεί σε σχολείο δεύτερης ευκαιρίας για τοξικοεξαρτημένους.

Οι καταλήψεις, δομές αδιαμεσολάβητης κάλυψης αναγκών των καταπιεσμένων, χώροι συνάντησης, ζύμωσης και οργάνωσης του αγώνα των εκμεταλλευομένων βρίσκονται ανέκαθεν στο στόχαστρο της εξουσίας, του κεφαλαίου και των φασιστών.

Πόσο μάλλον στην συγκεκριμένη συγκυρία όπου η επίθεση της αστικής τάξης στο προλεταριάτο οξύνεται, υποτιμώντας ακόμα παραπάνω τους όρους ζωής μας. Σε μια συνθήκη που τόσο το κεφάλαιο όσο και το ελληνικό κράτος μας προετοιμάζουν να πάμε να σφαχτούμε για τα συμφέροντα τους, όπου η εθνική ρητορική κυριαρχεί στον λόγο όλου του φάσματος της εξουσίας και ο εθνικισμός προσπαθεί να βγει στο προσκήνιο.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πριν από λίγες μέρες ακόμα ένας κατειλημμένος χώρος της πόλης μας, ο εκχ Σχολείο, βρέθηκε στο στόχαστρο επίθεσης, αυτή τη φορά φασιστικής-αποτυχημένης βέβαια, μιας και αποκρούστηκε από την περιφρούρηση της κατάληψης- .

Φυσικά, δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι τα σχέδια εκκένωσης της κατάληψης MundoNuevo συνοδεύονται με την ανακοίνωση για την αξιοποίηση του κτηρίου ως δομή για τοξικοεξαρτημένους, λες και δεν υπάρχουν τόσα άδεια κτήρια που ρημάζουν στην Θεσσαλονίκη, κατάλληλα να χρησιμοποιηθούν για αυτό τον σκοπό. Η χρήση της δημιουργίας δομών κάλυψης κοινωνικών αναγκών ως δικαιολογία για την καταστολή, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Το ίδιο είχε γίνει και στην εκκένωση της κατάληψης «Δέλτα» και σε αυτή του «Ορφανοτροφείου», οι χώροι τουςοποίους δήθεν θα χρησιμοποιούσαν για την δημιουργία εστίας στέγασης φοιτητών και ξενώνα χρόνια πασχόντων αντίστοιχα. Εννοείται βέβαια, πως τόσα χρόνια μετά δεν έχει γίνει το παραμικρό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Το κράτος δεν διστάζει να εκμεταλλευτεί τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες για να εξυπηρετήσει τους σχεδιασμούς του. Άλλωστε οι κινήσεις που κάνει για να αναδείξει το κοινωνικό του προσωπείο, που τόσο έχει ανάγκη για την αναπαραγωγή του, είναι τρομακτικά υποκριτικές. Από την μία λοιπόν υποτίθεται πως μεριμνά για τους τοξικοεξαρτημένους και από την άλλη τους πετάει για χρόνια στην φυλακή και κάνει τα στραβά μάτια στους μεγαλέμπορους ναρκωτικών.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ/ΕΣ, ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΠΑΤΣΩΝ, ΦΑΣΙΣΤΩΝ, ΚΡΑΤΟΥΣ, ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *