Αλληλεγγύη στους 9 αγωνιστές από την Τουρκία και το Κουρδιστάν

Στις 28 Νοεμβρίου 2017 η αντιτρομοκρατική συλλαμβάνει στην Αθήνα 9 πολιτικούς πρόσφυγες από την Τουρκία και το Κουρδιστάν, κατηγορώντας τους με συνοπτικές διαδικασίες για τρομοκρατία με τον περιβόητο 187Α, χωρίς καν να στοιχειοθετείται η κατηγορία.

Κατά την διάρκεια της σύλληψης τους αλλά και της κράτησης τους στη ΓΑΔΑ οι 9 αγωνιστές βασανίστηκαν και ξυλοκοπήθηκαν από τους μπάτσους της αντιτρομοκρατικής με τόση αγριότητα που μερικοί χρειάστηκε να νοσηλευτούν. Στην συνέχεια προφυλακίστηκαν σε 8 διαφορετικές φυλακές, απομονώνοντας τους αλλά και δυσχεραίνοντας την δυνατότητα υπεράσπισης τους, μιας κ η επικοινωνία τους με δικηγόρο ήταν σχεδόν αδύνατη.

Τα καθεστωτικά ΜΜΕ επιτέλεσαν τον κλασσικό ρόλο της παραπληροφόρησης και εξυπηρέτησης της εξουσίας που έχουν αναλάβει. Έκαναν λόγο για «εθνικό κίνδυνο», «ξένους τρομοκράτες» και άλλα τέτοια ευφάνταστα δημοσιογραφίστικα ενώ παράλληλα δημοσιοποιήσαν τα στοιχεία τους και τις φωτογραφίες τους.

Η περίοδος που έλαβε χώρα η σύλληψη εννοείτε πως δεν ήταν τυχαία. Λίγες μέρες μετά ήταν προγραμματισμένο να επισκεπτεί την Ελλάδα ο Ταγίπ Ερντογάν. Δεν υπάρχει καλύτερο διαπραγματευτικό χαρτί που μπορεί να έχει στα χέρια του ο αρχηγός ενός κράτους από τους «εσωτερικούς εχθρούς» ενός ανταγωνιστικού κράτους. Πόσο μάλλον στη συγκεκριμένη περίπτωση που φημολογούνταν στις παραφουσκωμένες δημοσιογραφικές ιστορίες για απόπειρα δολοφονίας κατά του Τ. Ερντογάν, μιας που οι 9 αγωνιστές είναι μέλη του κομμουνιστικού κόμματος DHKPC. Εξάλλου η Ντόρα Μπακογιάννη βγήκε και το δήλωσε ευθέως, να ανταλλάξουμε τους 9 Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές –τους αντίστοιχους Κουφοντίνες της Τουρκίας όπως τους ανέφερε χαρακτηριστικά!- με τους 2 Έλληνες στρατιώτες που περάσαν στην Τουρκική πλευρά των συνόρων για να κυνηγήσουν μετανάστες και είχαν συλληφθεί.

Τα πράγματα όμως για το κυβερνών κόμμα δεν ήταν πάντα έτσι. Να θυμίσουμε ότι το 2013 ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια ακριβώς ίδια περίπτωση, όπου ο Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας Μπουλουτ ΓιαΪλα απήχθη περπατώντας στο δρόμο και στάλθηκε πίσω στην Τουρκία, κατακεραύνωνε με αριστερές, αντιρατσιστικές δηλώσεις την κυβέρνηση Σαμαρά προετοιμάζοντας το έδαφος για τις επερχόμενες εκλογές.

Μπορεί δεκαετίες τώρα οι δύο χώρες του Αιγαίου, άλλοτε περισσότερο άλλοτε λιγότερο, να είναι σε έναν μόνιμο πολεμικό αναβρασμό. Μπορεί να σκοτώνονται κάθε τόσο πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών μετά από αερομαχίες ή φαντάροι στα σύνορα του Έβρου επειδή επιχείρησαν να περάσουν ένα τσιγάρο μεταξύ τους. Μπορεί να δημιουργούνται εντάσεις σχετικά με ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδες, ορυκτό πλούτο κ.α. αλλά στην περίπτωση που πρόκειται για τον εσωτερικό εχθρό της κάθε χώρας οι εξουσιαστικοί μηχανισμοί σφίγγουν τα χέρια και συμφωνούν σε όλα. Σε αυτή την περίπτωση πάνε περίπατο και οι εθνικισμοί που οι ίδιοι έχουν σπείρει.

Στην κατευθυνόμενη, προς τα συμφέροντα των αστικών τάξεων των δύο χωρών, διακρατική σύγκρουση οι μόνοι χαμένοι είναι η εργατική τάξη των δύο χωρών. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε δεσμούς διεθνιστικής αλληλεγγύης και πεδία κοινού αγώνα με τα ταξικά μας αδέρφια από όποια πλευρά των συνόρων και αν βρισκόμαστε. Για εμάς τα στρατόπεδα που θα δώσουμε τις μάχες μας είναι ταξικά και όχι εθνικά. Και είμαστε δίπλα στους αγωνιζόμενους από την Τουρκία και του Κουρδιστάν που δίνουν σκληρές μάχες ενάντια στο Τούρκικο κράτος, τον καπιταλισμό, το φασισμό…

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 9 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

που δικάζονται στις 4-2 στα δικαστήρια των φυλακών Κορυδαλλού

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά/ anatolika.espivblogs.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *