ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ, (σε όσα πρεσβεύει αλλά και σε όσα προκαλεί)

οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ είναι ανεπιθύμητοι…

Τα τελευταία 9 χρόνια, χρόνια μίας ακόμα καπιταλιστικής κρίσης οι διαχειριστές του κράτους αλλάζουν συνεχώς στην προσπάθεια να ξεπεραστεί η κρίση, με το μικρότερο δυνατό κόστος για το πολιτικό σύστημα αλλά και με τις μικρότερες ζημιές για το κεφάλαιο, ζημιές που φορτωνόμαστε οι εκμεταλλευόμενοι στις δικές μας πλάτες.

…όπως και οι προηγούμενοι, όπως και οι επόμενοι κυβενώντες

Την ίδια στιγμή και σε αντιπαράθεση με την κυρίαρχη πολιτική που εκφράστηκε κύρια μέσω των μνημονίων και την όξυνση της καταστολής ξεπήδησαν κινήματα που στόχο είχαν να βάλουν φρένο στις μεταρρυθμίσεις που θα έκαναν τις ζωές του μεγαλύτερου μέρους του κοινωνικού συνόλου δυσκολότερες. Το μόνο που κατάφεραν οι εκάστοτε διαχειριστές απέναντι σ’ αυτά τα κινήματα, είναι να τα καταστείλουν όσο πιο άγρια μπορούσαν όντας σε μια θέση που πρέπει να δείξει το κράτος το σκληρό του πρόσωπο προκειμένου να σωθεί η χώρα και η οικονομία της.

Τσίπρας: επιλογή του ντόπιου κεφαλαίου…

Βέβαια ως συνέχεια αυτών των πολιτικών διαχείρισης είδαμε να έρχεται ενδυναμωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ στο προσκήνιο αποτέλεσμα όλης της απογοήτευσης και της συμμετοχής του στις κινητοποιήσεις των αγανακτισμένων, καταφέρνοντας να εκλεγεί σε κυβερνών κόμμα μαζί με τους ΑΝ.ΕΛ, οδηγώντας έτσι τον κόσμο στην ανάθεση, την καρτερικότητα και εν τέλει στην παραίτηση και την ήττα. Η αυταπάτη για έξοδο από την κρίση με εθνικούς όρους, με όρους διαχείρισης του ίδιου του καπιταλισμού από προοδευτικές ή αριστερές δυνάμεις, η απογοήτευση, η μοιρολατρία, η ανάθεση, μας έχουν φέρει στο σημείο που είμαστε σήμερα: Αρκετοί και αρκετές δίπλα μας να είναι ικανοποιημένοι που τα πράγματα δεν είναι ακόμα χειρότερα, που τα αφεντικά δεν μας χτυπάν με το μαστίγιο όταν βαριούνται και δεν μας έχουν βάλει ακόμα και πρόστιμο για όσους είμαστε γονείς ή αρρωσταίνουμε και δεν μπορούμε να εργαστούμε όπως θα ήθελαν. Αποδεικνύεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου για την απόπειρα επανεκκίνησης της οικονομίας από τη μία και την καθυπόταξη των καταπιεσμένων από την άλλη, αφομοιώνοντας ένα μεγάλο κομμάτι αγωνιζόμενων που πίστεψαν στην ελπίδα που πούλησε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Ελπίδα την οποία μετέτρεψε σε σιωπηλή αποδοχή της πολιτικής λιτότητας που επέβαλε το ντόπιο κεφάλαιο και η ΕΕ και την οποία ξέπλυνε με το δημοψήφισμα, το οποίο και έδωσε το τελικό χτύπημα τόσο στην ψυχολογία μας, όσο όμως και στις αυταπάτες μας για συστημική και θεσμική διέξοδο από τα προβλήματά μας.

…και μεσίτης του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των ξένων κεφαλαιοκρατών

Μιλώντας για ανάπτυξη λοιπόν ο Τσίπρας δεν εννοούσε παρά αυτά που ακριβώς έπραξε και πράττει: το ξεπούλημα υποδομών, δημόσιων χώρων, υπηρεσιών μέσω του υπερταμείου σε ξένα ή πολυεθνικά κεφάλαια, αλλά και την προσέλκυση επενδυτών κάνοντας τους μικρούς μισθούς μας και τα ελάχιστα εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα πόλο έλξης, για εντατική εκμετάλλευση και έξτρα κέρδος.

Την ίδια στιγμή, η πατριωτική στρατηγική της κυβέρνησης, ήταν η αναβάθμιση της γεωστρατηγικής θέσης του Ελληνικού κράτους στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, μέσω (και) της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Δεν ήταν μόνο η ευνοϊκή για το -ελληνικό κεφάλαιο- συμφωνία των Πρεσπών, που πιστοποιεί την περαιτέρω διείσδυση του στο οικονομία της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, ανοίγοντας το δρόμο για αύξηση της εκμετάλλευσης του γειτονικού προλεταριάτου από την ελληνική αστική τάξη και τους συμμάχους της. Την ίδια στιγμή κλείνουν παλιά κεφάλαια με την Αλβανία για να υπάρξει μια αμοιβαία επικερδής μοιρασιά των ΑΟΖ του Ιονίου αλλά και των κερδών από τους αγωγούς μεταφοράς φυσικού αερίου που περνάν ή θα περάσουν και από τα δύο κράτη. Στο ίδιο μοτίβο, η κυβέρνηση δίνει ένα -χωρίς προηγούμενο- ελεύθερο στον στρατιωτικό μηχανισμό θανάτου του ΝΑΤΟ να ανοίξει νέες βάσεις στην επικράτεια, να αναβαθμίσει την παρουσία του στη Σούδα, ενώ η Ελλάδα αγοράζει νέους εξοπλισμούς, αυξάνει τις στρατιωτικές ασκήσεις της, ενώ στήνει οχυρά του στρατού των Η.Π.Α. κοντά σε μονάδες υγροποίησης φυσικού αερίου όπως στην Αλεξανδρούπολη. Ο ελλαδικός χώρος μετατρέπεται σταδιακά σε μία μεγάλη ΝΑΤΟική βάση, με πρόσχημα την προστασία των ΑΟΖ από τους “κακούς Τούρκους”. Περιττό να αναφέρουμε πως τα κέρδη από την πιθανή εξόρυξη και μεταφορά φυσικού αφορά μια χούφτα ντόπιες και ξένες εταιρείες-μεγαθήρια και τις ανάλογες μίζες στα μέλη των εκάστοτε κυβερνήσεων, ενώ οι ίδιες οι εξορύξεις όχι μόνο δε θα προσφέρουν κέρδη για τους εκμεταλλευόμενους της περιοχής αλλά τους υπόσχονται περαιτέρω μόλυνση του περιβάλλοντος.

Ο εθνικισμός ως τελευταίο χαρτί μιας άλλης μερίδας του ντόπιου κεφαλαίου…

Στον αντίποδα διοργανώνονται τον τελευταίο χρόνο εθνικιστικά συλλαλητήρια υποκινούμενα και χρηματοδοτούμενα από μερίδα του μεσαίου και του μεγάλου κεφαλαίου, την εκκλησία, οργανώσεις μπάτσων και καραβανάδων, την ΝΔ, τη Χρυσή Αυγή, πολιτιστικούς συλλόγους – φερέφωνα κομματικών σχηματισμών. Μέσα σε αυτά βρήκαν χώρο φασιστικές γκρούπες που συμμετείχαν και πληρωμένοι χουλιγκάνοι για να επιτεθούν σε δομές και ανθρώπους του κινήματος, με αποκορύφωμα τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia, και να πραγματοποιήσουν επιθέσεις σε μετανάστες, σε ομοφυλόφιλους, σε αγωνιστές, να βεβηλώσουν το μνημείο του ολοκαυτώματος των Εβραίων. Με την αποφυγή έστω και ενός ψελλίσματος ενάντια στο ΝΑΤΟ, με τόσο εθνικισμό και ρατσισμό, με τόσες φιλοπόλεμες κραυγές αλλά και με τις επιθέσεις που έχουν γίνει από αυτά τα συλλαλητήρια, είναι ξεκάθαρο ότι απέναντι μας έχουμε μία προσπάθεια συγκρότησης ενός εθνικού μετώπου και του ανάλογου στρατιωτικού του μηχανισμού που θα επιδιώξει να τσακίσει τους εκμεταλλευόμενους που θα σηκώσουν το κεφάλι. Όλοι τους γέννημα θρέμμα της διαχείρισης του ΣΥΡΙΖΑ και της πολιτικής που μόνο στόχο έχει την συνέχιση της υποτίμησης των ζωών μας, γέννημα-θρέμμα του καπιταλισμού και δεκανίκι του στις περιόδους κρίσης που περνάει για να διαφυλάξουν την σταθερότητα και το ξεπέρασμα τους για χάρη του κεφαλαίου, εις βάρος των συμφερόντων των κατώτερων κοινωνικών τάξεων.

…και στη μέση το προλεταριάτο, που αν δεν οργανωθεί θα τσακιστεί σε κάποιο πόλεμο ή θα ξεζουμιστεί στη δουλειά και το χειρότερο: με σκυμμένο το κεφάλι!

Σε αυτήν λοιπόν την συγκυρία και βλέποντας τις εκλογές να πλησιάζουν, το κυβερνών κόμμα και ο πρωθυπουργός επιλέγουν να ξεκινήσουν την εκλογική τους καμπάνια στην θεσσαλονίκη με μια εκδήλωση “ενάντια στους εθνικισμούς”. Εμείς δεν μασάμε κουτόχορτο όμως! Ξέρουμε ότι ο πρωθυπουργός έρχεται να ξεπλύνει τον εθνικισμό στο όνομα των συμφερόντων του ελληνικού κράτους, υπερασπιζόμενος τα δικαιώματα στις ΑΟΖ με κάθε κόστος, ακόμα κι αυτό του πολέμου.

Ξέρουμε ότι με αυτό το ξέπλυμα έρχεται να δώσει τον έλεγχο στους διεθνείς στρατιωτικούς μηχανισμούς του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. πάνω στις ζωές τις δικές μας όσο και των εργατικών τάξεων των γειτονικών χωρών με μόνο στόχο το κέρδος απ’ τις εξορύξεις και την περαιτέρω λεηλασία του φυσικού πλούτου. Έρχεται να πουλήσει το παραμύθι του “τέλους των μνημονίων” ενώ ξέρουμε πολύ καλά ότι οι μισθοί και οι συντάξεις μας θα συνεχίσουν να πετσοκόβονται, λαϊκές κατοικίες να βγαίνουν σε πλειστηριασμό, τα αφεντικά να επιτίθενται σε εργαζόμενους όταν ζητούν το δίκιο τους και να πεθαίνουν ή να σακατεύονται πολλοί από εμάς στους χώρους δουλειάς λόγω των όλο και πιο εντατικών ρυθμών, ενώ το κόστος ζωής μας όλο και ακριβαίνει (πρόσβαση σε νερό, ενέργεια, τροφή, υγεία, μετακινήσεις, μόρφωση). Δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη! Είτε αριστεροί, είτε δεξιοί, οι διαχειριστές του κράτους έρχονται για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των αστικών τάξεων και να επιβάλουν όλο και χειρότερους όρους ζωής στους εκμεταλλευόμενους. Το κράτος έχει συνέχεια και είναι η συνέχεια που επιβάλλει η ταξική πάλη που έχει βγάλει προσωρινά νικητές του εκμεταλλευτές μας.

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΣ, ΠΟΛΥΜΟΡΦΟΣ, ΤΑΞΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ για την καλυτέρευση των όρων ζωής μας στο σήμερα, για την προετοιμασία της κοινωνικής επανάστασης που θα καταργήσει κράτος και καπιταλισμό.

ΑΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΟΣ, ΟΡΙΖΟΝΤΙΟΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ενάντια στην ανάθεση, την μοιρολατρία, την αστική δημοκρατία, τις εκλογικές αυταπάτες.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ, (σε όσα πρεσβεύει αλλά σε όσα προκαλεί): ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΤΗΝ ΑΦΟΜΟΙΩΣΗ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 19.00 ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά/ anatolika.espivblogs.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *