Για την εκδίκαση της προσφυγής του ολικού αρνητή στράτευσης Κωνσταντή Γ.

Με αφορμή την εκδίκαση της προσφυγής του συντρόφου και ολικού αρνητή στράτευσης Κωνσταντή Γ. ενάντια στο διοικητικό πρόστιμο των 6000 ευρώ που θα πραγματοποιηθεί στις 8/5 στη Λάρισα, πραγματοποιούνται παρεμβάσεις με γιγαντοαφίσες στην Τριανδρία, στην άνω και στην κάτω Τούμπα, στο Χαριλάου, στο Φάληρο και στην Ανάληψη.

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΡΝΗΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

Το κείμενο που μοιράζεται:

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ, ΤΑ ΚΡΑΤΗ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Την ώρα που οι εντάσεις των κρατών των δύο πλευρών του Αιγαίου αυξάνονται για τον έλεγχο του πελάγους και των πιθανών ενεργειακών του κοιτασμάτων, την ώρα που Ελλάδα-Αίγυπτος-Κύπρος-Ισραήλ μοιράζουν τις ΑΟΖ, το φυσικό αέριο και τη μεταφορά του μέσω της ΝΑ Μεσογείου ενώ αναβαθμίζουν και τις στρατιωτικές τους σχέσεις, την ώρα που ο ελλαδικός χώρος μετατρέπεται σε μια απέραντη ΝΑΤΟική βάση και ξοδεύονται δισεκατομμύρια από Ελλάδα και Τουρκία σε εξοπλισμούς, την ώρα που η Συρία έχει μετατραπεί σε σκακιέρα γεωπολιτικής των “μεγάλων δυνάμεων” αλλά και της Τουρκίας, ενώ από τη Σούδα και τη Λέμεσο ξεκινούν οι βομβαρδισμοί της…

Οι διώξεις των ολικών αρνητών στράτευσης από το ελληνικό κράτος αυξάνονται, με συνεχείς συλλήψεις και επιβολές διοικητικών προστίμων. Τόσο κοστολογούν οι στρατοκράτες την άρνηση μας να πολεμήσουμε για τα δικά τους συμφέροντα, τόσο τους ενοχλεί η συνειδητή άρνηση όλο και περισσότερων ανθρώπων να βάψουν τα χέρια τους με το αίμα άλλων καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων που απλά τυχαίνει να μιλάν άλλη γλώσσα.

Στις 8/5 στη Λάρισα εκδικάζεται η προσφυγή του ολικού αρνητή στράτευσης Κωνσταντή Γ. ενάντια στο διοικητικό πρόστιμο των 6000 ευρώ που του έχει επιβληθεί.

Η υπεράσπιση του συντρόφου είναι κομμάτι του αγώνα ενάντια στους πολέμους και στο σύστημα που τους γεννά.

Λίγα λόγια για τις συνεχείς διώξεις και το περιβόητο «6χίλιαρο»

Εδώ και μερικά χρόνια, μετά και τον νόμο του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ε. Βενιζέλου, οι αρνητές στράτευσης τιμωρούνται (εκτός των συλλήψεων και των στρατοδικείων) με ένα πρόστιμο ύψους 6.000 ευρώ. Το πρόστιμο αυτό επιβάλλεται μέσω της εφορίας, μετά από διοικητική απόφαση. Δηλαδή στην ουσία, με το πάτημα ενός κουμπιού σε έναν Η/Υ. Το ποσό φαίνεται ως χρέος που εκκρεμεί στην εφορία και ως στόχο έχει την οικονομική εξόντωση των αρνητών. Μάλιστα, αυτή η «τιμωρία» επιβάλλεται εκ νέου, για κάθε καινούριο στρατοδικείο που περνά ο αρνητής. Εδώ έχουμε και μία ακόμη πρωτοτυπία της χακί καταστολής. Το “έγκλημα” της ανυποταξίας θεωρείται διαρκές και έτσι μόλις ένας ολικός αρνητής στράτευσης συλληφθεί και διωχθεί, παύει η προηγούμενη περίοδος ανυποταξίας του και του γίνεται καινούργια δίωξη. Έτσι, ένας αγωνιζόμενος που αρνήθηκε να πάει στο στρατό για πολιτικούς λόγους μπορεί να βρεθεί διωκόμενος 5-10-20 ή και περισσότερες φορές, ανάλογα με τη διάθεση των στρατοκρατών.

«Καλά όλα τα άλλα, αλλά στρατό γιατί δεν πάτε;»

«άμα δεν είσαι προσεκτικός, οι εφημερίδες θα σε κάνουν να μισείς αυτούς
που καταπιέζονται και να αγαπάς αυτούς που καταπιέζουν» Malcom X

Επειδή ο εθνικός στρατός αποτελειώνει ότι δεν κατάφερε να καταστείλει το σχολείο, η εκκλησία, τα Μ.Μ.Ε. και συνθλίβει τα μυαλά νέων ανθρώπων μέσα από τις εντολές, τα καψόνια, τα ρατσιστικά και σεξιστικά κηρύγματα, την τυφλή υπακοή στους «ανωτέρους».

Επειδή ο εθνικός στρατός, όσες φορές χρειάστηκε αλλά και όσες χρειαστεί στο μέλλον, θα επιβάλει -με εντολή των αφεντικών- την εθνική ενότητα, με πραξικοπήματα, καταστέλλοντας ή σφάζοντας όσους και όσες αγωνίζονται ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση, απεργούς, αντάρτες, κομμουνιστές, αναρχικούς, κάθε άνθρωπο που μπορεί να δει ότι οι πραγματικοί του εχθροί είναι μέσα από τα σύνορα.

Επειδή ο εθνικός στρατός βρίσκει αναγκαιότητα ύπαρξης μέσα από ιστορικά ψέματα και ηλίθια μίση που προωθούνται στους καταπιεσμένους της κάθε χώρας για τους αντίστοιχους κάποιας άλλης, πλασάροντας την ομοψυχία μεταξύ πλούσιων και φτωχών, εξουσιαστών και εξουσιαζόμενων, αφεντικών και εργατών απέναντι σε έναν αόριστο εξωτερικό εχθρό.

Επειδή ο εθνικός στρατός δεν έχει σταματήσει στιγμή να έχει επεκτατικές βλέψεις για περιοχές της βαλκανικής χερσονήσου που το ντόπιο κεφάλαιο θα είχε ανάγκη για να να επεκτείνει τις δραστηριότητές του, αλλά και επειδή, μέσω του ΝΑΤΟ (και σε λίγο καιρό μέσω του νέου φρούτου που ετοιμάζει η Ε.Ε., του ευρωστρατού) έχει συμμετάσχει σε αμέτρητες πολεμικές συρράξεις σε απομακρυσμένα και μη από τον Ελλαδικό χώρο σημεία, με αφορμές ανάξιες να κρύψουν τη βαθιά αιτία κάθε πολέμου, που δεν είναι άλλη από το κέρδος.

Επειδή οι στρατοί όλων των χωρών αποτελούν την πιο επικερδή επιχείρηση για τις βιομηχανίες όπλων, οι οποίες χρειάζονται και επενδύουν στους πολέμους για να πουλάν τα θανατηφόρα εμπορεύματά τους στα κράτη, την ίδια στιγμή που υπάρχει κόσμος που δεν έχει τα βασικά για να ζήσει, επειδή ξέρουμε πως μία από τις επιλογές του καπιταλισμού σε περιόδους κρίσης για να καταστρέψει τα άχρηστα προϊόντα του (αφού δεν μπορούν να πουληθούν σε ωφέλιμη τιμή) και να συνεχίζει ανεμπόδιστα την κερδοφορία από την παραγωγή νέων, και μάλιστα με νέους όρους εντατικοποιημένης εργασίας, είναι ο πόλεμος.

Επειδή εμείς δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους καταπιεσμένους της Τουρκίας, της Αλβανίας, των Σκοπίων, της Βουλγαρίας, της Ευρώπης και του κόσμου, αντίθετα έχουμε κοινό συμφέρον να πολεμήσουμε τους δυνάστες μας ενωμένοι, όπως ενωμένοι στέκονται και αυτοί απέναντι μας όταν σηκώνουμε κεφάλι.

Επειδή εμείς προσπαθούμε να κρατήσουμε τη μνήμη ζωντανή και δε ξεχνάμε τα εγκλήματα του στρατού τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων (αιματοκύλισμα απεργιών τις πρώτες δεκαετίες του αιώνα, αποκεφαλισμοί στον εμφύλιο, τρομοκρατία σε αγωνιστές τις δεκαετίες 50 και 60, πραξικόπημα το 1967, επεκτατικές βλέψεις με βαρύ φόρο αίματος και για τις δύο πλευρές στις ελληνοτουρκικές συρράξεις του 1897 και του 1922, συμμετοχή στους πολέμους της Κορέας, στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη και στήριξη στους πολέμους στη Σερβία και στο Ιράκ.)

Επειδή εμείς δεν πειθαρχούμε σε κανέναν γαλονά, δεν προσκυνάμε καμιά σημαία, δεν τρώμε το κουτόχορτο της ανάγκης υπεράσπισης της εθνικής μας κυριαρχίας αλλά και τη ταυτόχρονη μπαρούφα ότι «ανήκομεν εις την Δύσιν».

Επειδή εμείς δεν είμαστε ειρηνιστές, αλλά βιώνοντας έναν διαρκή πόλεμο χαμηλής έντασης από το κράτος και το κεφάλαιο, έχουμε αποφασίσει να πολεμήσουμε με τους «από τα κάτω», για μια ζωή που να αξίζει να βιωθεί από όσους σήμερα πουλάν το χρόνο τους -και μάλιστα φτηνά- στα αφεντικά, από όσες βρίσκονται κλεισμένες σε φυλακές, ψυχιατρεία, στρατόπεδα κράτησης, από όσους αδυνατούν να επιβιώσουν μέσα σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, αλλά και από όσες αδυνατούν να καθορίσουν μόνες τους τις συνθήκες που θα ζήσουν σ» αυτόν τον κόσμο και βλέπουν κάθε τους δραστηριότητα να μεταφράζεται σε χρήμα και εμπόρευμα ή να καταστέλλεται βίαια από στρατούς και αστυνομίες. Επειδή δεν αντέχουμε να γινόμαστε οι χρήσιμοι ηλίθιοι των αφεντικών στη δουλειά, των πολιτικών στις κάλπες, των στρατοκρατών στους πολέμους και επειδή μόνο η ένοπλη επανάσταση των καταπιεσμένων μπορεί να νοηθεί ως ο τελευταίος πόλεμος, ως ο πόλεμος που θα στείλει στο διάολο όλους τους πολέμους και τη βαρβαρότητα του συστήματος που τους έχει ανάγκη και τους γεννά, επειδή την ελευθερία μας θα την κερδίσουμε εκεί που καταργείται, στις κάνες των όπλων.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΗ Γ. ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΛΙΚΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ

ΔΕΝ ΧΥΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΟΖ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *