Παρέμβαση στο ινστιτούτο Goethe/ Άμεση απελευθέρωση των φυλακισμένων του noG20.

Τη Δευτέρα 5 φλεβάρη εν όψει της διεθνούς εβδομάδας δράσεων για τους φυλακισμένους αγωνιστές της συνόδου κορυφής στο Αμβούργο πραγματοποιήθηκε παρέμβαση με πανό, κείμενα και τρικάκια στο γερμανικό ινστιτούτο Goethe από αναρχικές συλλογικότητες και μεμονωμένους συντρόφους.

Ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασης:

 

 Εβδομάδα διεθνιστικής αλληλεγγύης και δράσης στους διωκόμενους της συνόδου κορυφής στο Αμβούργο

Αμβούργο noG20: καλωσήρθατε στην κόλαση

Ο Ιούλης του 2017 για το Αμβούργο, έχει αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς για το τέλος της κινηματικής ηττοπάθειας και την αμφισβήτηση της ακεραιότητας της γερμανικής κατασταλτικής στρατηγικής. Οι διαδηλώσεις ενάντια στη σύνοδο κορυφής των 20 οικονομικά ισχυρών, ήταν η απόδειξη πως, η προσήλωση και η αποφασιστικότητα των κινημάτων αντίστασης στην παγκοσμιοποίηση και τον φιλελευθερισμό, στάθηκαν ικανές για να διατρήσουν τον υποτιθέμενα απυρόβλητο κυβερνητικό σχεδιασμό που υποσχέθηκε στην οικονομική ελίτ και τους φιλήσυχους νοικοκυραίους, την τάξη και την ασφάλεια. Οι μαζικές διαδηλώσεις, οι άμεσες δράσεις, οι συγκρούσεις στους δρόμους, μάχες πίσω από τα φλεγόμενα οδοφράγματα της St Pauli και της Schanze και οι αποκεντρωμένες επιθέσεις σε κρατικούς και καπιταλιστικούς στόχους συνέθεσαν την εικόνα “του Αμβούργου στο έλεος των αγωνιστών”, όπου ο κατασταλτικός έλεγχος έχει χαθεί πλήρως.
Η σύνοδος όμως έχει αφήσει πίσω της και ένα τεράστιο κύμα καταστολής με πρωτοφανή μέσα. Αμέτρητοι έλεγχοι πριν και κατά τη διάρκεια της συνόδου έχουν θέσει στο στόχαστρο των αρχών πάνω από 5000 υπόπτους για συμμετοχή στις συγκρούσεις. Ακολουθούν συλλήψεις και προφυλακίσεις αγωνιστών, έφοδοι σε σπίτια για ελέγχους, κατασχέσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων και καταστολή της ιστοσελίδας αντιπληροφόρησης linkstunten indymedia. Σε μια κίνηση επίδειξης ισχύος και επίκλησης στο καταδοτικό αίσθημα των ευυπόληπτων πολιτών οι αρχές δημοσιεύουν πάνω από 300 φωτογραφίες από τις συγκρούσεις ζητώντας πληροφορίες για ταύτιση προσώπων.
Από τη Γερμανία ως την Ελλάδα, η αλληλεγγύη στους φυλακισμένους αγωνιστές είναι αναπόσπαστο κομμάτι των κινημάτων αντίστασης. Την ίδια στιγμή που στις γερμανικές φυλακές οι αγωνιστές του κινήματος noG20 δίνουν τον δικό τους αγώνα για την επανάκτηση της ελευθερίας τους, τα ελληνικά κάτεργα της δημοκρατίας βράζουν από τις κινητοποιήσεις των κρατουμένων ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα. Από άκρη σ’ άκρη της γης, τα κράτη δημιουργούν καθεστώτα εξαίρεσης για τους πολιτικούς αντιπάλους τους. Είμαστε εδώ για να τους ανατρέψουμε κάθε κατασταλτικό σχεδιασμό.
Από την Ελλάδα ως τη Γερμανία, να στηρίξουμε τους αγώνες των κρατουμένων.
Να μην αφήσουμε τα γεγονότα του Αμβούργου να αποτελέσουν μια όμορφη παρένθεση στην εντεινόμενη κατασταλτική βαρβαρότητα.

Άμεση απελευθέρωση των φυλακισμένων του noG20.

κατάληψη Terra Incognita, Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών, Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, ελεύθερο κοινωνικό ραδιόφωνο 1431am, κατάληψη 111, συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά, ελεύθερος κοινωνικός χώρος “Σχολείο” για τη μάθηση της ελευθερίας, αναρχικές-οι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *