Παρεμβάσεις αλληλεγγύης στους αγωνιστές του “NO G20”

Ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στους αγωνιστές του “No G20” και ως μια προπαγανδιστική νύξη ενάντια στην κρατική καταστολή εν όψει της συνόδου, την Πέμπτη 6 Ιουλίου κολλήσαμε plotter έξω από καταστήματα και υπηρεσίες που είναι μέλη του ελληνογερμανικού εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου. Όποιος επιδιώκει να καρπώνεται οφέλη από τις πολιτικοοικονομικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας-Γερμανίας έχει και το αντίστοιχο μερίδιο ευθύνης απέναντι στην καταστολή των αγωνιστών του “Νο G20”.

 

Στις 7 και 8 Ιουλίου διεξάγεται στο Αμβούργο η σύνοδος G20.  Πρόκειται για ένα διεθνές φόρουμ στο οποίο συμμετέχουν οι 20 ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη, εκπροσωπούμενες από τους προέδρους των χωρών τους και τους διοικητές των αντίστοιχων εγχώριων κεντρικών τραπεζών.

Ξεχωριστή παρουσία μέσα στη σύνοδο έχει η Ε.Ε.. Ως παρατηρητές παρίστανται εκπρόσωποι ορισμένων κρατών που δεν υπάγονται στο G20, αλλά και εκπρόσωποι διεθνών χρηματοπιστωτικών και εμπορικών ενώσεων. Μιλάμε συνεπώς για μία διεθνή σύναξη που θέτει ως στόχο το σχεδιασμό των επόμενων βημάτων του καπιταλισμού.

Πίσω από τις δημόσιες δηλώσεις για την ευστάθεια της οικονομίας, την παγκόσμια ειρήνη, τις δημοκρατικές αξίες και την ισορροπία του κλίματος, κρύβεται η στυγνή πραγματικότητα του καπιταλισμού: εκμετάλλευση και εξαθλίωση των καταπιεσμένων, πόλεμοι για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, θάνατος, ξεριζωμένοι άνθρωποι, αποκλεισμός κοινωνικών ομάδων, ισοπέδωση του οικοσυστήματος, καταστολή και τυραννικός έλεγχος από το κράτος. Το γερμανικό κράτος επιλέγει να δείξει από νωρίς τα δόντια του. Προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κλίμα πανικού, ώστε να αποσοβήσει τις αντιδράσεις των διαδηλωτών για τη σύνοδο. Γι’ αυτό, έφτιαξε φυλακή ειδικά για τους διαδηλωτές του “No G20”, θέτει περιοριστικές γραμμές στις διαδηλώσεις και την κατασκήνωση των διαδηλωτών, ενώ μπάτσοι πραγματοποιούν έρευνες σε σπίτια αγωνιστών. Τις μέρες διεξαγωγής του G20, το Αμβούργο θα είναι κατακλεισμένο από 20.000 αστυνομικούς, ενώ η ομοσπονδιακή αστυνομία έχει ήδη ζητήσει ενισχύσεις για την αναβάθμιση της καταστολής.

Απέναντι στα σχέδια του κεφαλαίου για την περαιτέρω εξόντωση της κοινωνικής βάσης, απέναντι στις κατασταλτικές ενέργειες των κρατικών μηχανισμών που έχουν σκοπό να σωπάσουν κάθε μορφή αντίστασης, η πάλη ενάντια στην κυριαρχία είναι μονόδρομος. Η κοινωνική και ταξική αντεπίθεση ενάντια στο κράτος και τον καπιταλισμό συνιστά αγώνα για ζωή. Αυτός ο αγώνας δε γνωρίζει ούτε σύνορα ούτε επίπλαστους διαχωρισμούς (φύλο, φυλή, ηλικία, θρησκεία). Είναι διεθνιστικός, πολυμορφικός και χειραφετικός. Ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στους αγωνιστές του “No G20” και ως μια προπαγανδιστική νύξη ενάντια στην κρατική καταστολή εν όψει της συνόδου, την Πέμπτη 6 Ιουλίου κολλήσαμε plotter έξω από καταστήματα και υπηρεσίες που είναι μέλη του ελληνογερμανικού εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου. Όποιος επιδιώκει να καρπώνεται οφέλη από τις πολιτικοοικονομικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας-Γερμανίας έχει και το αντίστοιχο μερίδιο ευθύνης απέναντι στην καταστολή των αγωνιστών του “Νο G20”.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ “NO G20”
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Αναρχική Συλλογικότητα ΒΑΒΕΛ

Συλλογικότητα Αναρχικών από τα Ανατολικά

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Kατάληψη Terra Incognita

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *