ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου η εθνικιστική νεολαία Θεσσαλονίκης και άλλα παρεμφερή πατριωτικά και ακροδεξιά μορφώματα καλούν σε συγκέντρωση «κατά των μεταναστών στα σχολεία μας και κατά της ακροαριστερής παρακρατικής τρομοκρατίας». Εμείς δεν μπορούμε παρά να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να αποτρέψουμε την δημόσια παρουσία τους στο κέντρο της πόλης.
ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΞΕΝΟΙ
…που καθημερινά περπατάμε για να πάμε σε δουλειές, σχολές, υποχρεώσεις και φίλους ερχόμαστε συχνά αντιμέτωποι με ανθρώπους που είναι διατεθειμένοι να πατήσουν στα κεφάλια των διπλανών τους για να νιώσουν δυνατοί. Όταν όμως απενδύουν τις πρακτικές τους με ιδεολογικά σχήματα εθνικής καθαρότητας, δεν μπορούμε παρά να τους πούμε με το πραγματικό τους όνομα: φασίστες.
…που κάποιες πρέπει να σκοτωθούν στη δουλειά (ή στην αναζήτησή αυτής), που πεθαίνουν λόγω της αδυναμίας κάλυψης βασικών τους αναγκών (στέγαση, θέρμανση, υγεία, νερό, τροφή), που κάποιοι είναι στοιβαγμένοι σε camps έξω απ’την πόλη λόγω του χρώματος και της καταγωγής τους. Που τα κηρύγματα θρησκευτικής μισαλλοδοξίας συνδυάζονται τόσο καλά με τις εκκενώσεις καταλήψεων στέγηςμεταναστών, όσο και  καταστολή με τη φιλανθρωπία.
…που οι μετανάστες κατασκευάζονται είτε ως θύματα, είτε ως δημόσιος κίνδυνος. Που εδώ και χρόνια προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο εθελοντισμός είναι προσφορά για το κοινό καλό και όχι τζάμπα εργασία. Που για χρόνια οι κάθε λογής φασίστες και αφεντικά αφήνονταν να ξεσπάνε πάνω στα σώματα των μεταναστριών. Που πλέον προσπαθούν να μας πείσουν ότι μόνο κάποιοι και κάποιες αξίζει να επιβιώσουν και ότι αναγκαστικά κάποιοι περισσεύουν.
ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΜΟΝΟΙ
Ο εθνικισμός και ο λογος των διάφορων φασιστοειδώνδεν έρχεται για να αντιπαρατεθεί με την κρατική πολιτική. Αντιθέτως έρχεται να συμπληρώσει και να νομιμοποιήσει τόσο την αντιμεταναστευτική πολιτική του ελληνικού κράτους, όσο και την γενικευμένη επίθεση που δεχόμαστε από κράτος και αφεντικά, δηλαδή την όλο και περισσότερη υποτίμηση της εργασιακής μας δυναμης και των ίδιων μας των ζώων. Απέναντι σ’αυτήν την πραγματικότητα, επιλέγουμε να αναζητούμε τους τόπους συνάντησης,να οργανωνόμαστε και να αγωνιζόμαστε από κοινού με τις μετανάστριες σε κάθε πτυχή της ζωής μας.
ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΝΑΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 21/1 14:30, ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΙΖΕΛΟΥ (ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ)

-Το παραπάνω κείμενο μοιράστηκε σε δρόμους και σε σχολεία του κέντρου και της Τούμπας-.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *