Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες για την παρέμβαση στην μητρόπολη

Τα ξημερώματα της Τετάρτης 27 Ιουλίου εκκενώνονται 3 καταλήψεις στη Θεσσαλονίκη: η κατάληψη στέγης μεταναστ.ρι.ων Ορφανοτροφείο, η κατάληψη Hurriya και η κατάληψη της Λ. Νίκης. Τα άτομα που βρίσκονται μέσα (73) οδηγούνται στη ΓΑΔΘ και από εκεί όσοι/ες είναι μετανάστες/τριες μεταφέρονται σε “ανοιχτού τύπου” κέντρα κράτησης, ενώ στους υπόλοιπους προσάπτονται κατηγορίες και ορίζεται δικάσιμος. Οι παραπάνω επιχειρήσεις εκκένωσης αλλά και η άμεση κατεδάφιση του κτηρίου όπου στεγαζόταν η κατάληψη του Ορφανοτροφείου επιχειρούν να δώσουν πολλαπλά μηνύματα στον κόσμο που στηρίζει αυτοοργανωμένα εγχειρήματα και κατειλημμένους χώρους, αλλά και σε όσους/ες (μετανάστες και μη) στέκονται συλλογικά στον αγώνα για έναν κόσμο χωρίς σύνορα και πολέμους. Ως απάντηση νέες καταλήψεις και πολύμορφες δράσεις αλληλεγγύης ξεπηδούν σε όλη τη χώρα. Σε μία από αυτές, στην παρέμβαση στην Α.Ε. της μητρόπολης Θεσσαλονίκης, συλλαμβάνονται 25 σύντροφοι και συντρόφισσες.
Εισαγγελείς ασκούν έφεση στην αθωωτική απόφαση για την παρέμβαση στη Μητρόπολη, η οποία έφεση ορίστηκε για την 13η Ιανουαρίου 2017.


Οι καταλήψεις αποτελούν χώρους αντίστασης είτε επειδή χρησιμοποιούνται ως χώροι κάλυψης αναγκών, είτε επειδή αποτελούν χώρους συνάντησης, ζύμωσης και οργάνωσης του αγώνα των καταπιεσμένων. Οποιαδήποτε εκκένωση κατειλημμένου ριζοσπαστικού χώρου λοιπόν, αποτελεί μια  ξεκάθαρη επίθεση στον κόσμο του αγώνα.
Για όλες και όλους εμάς, είναι μονόδρομος να συνειδητοποιήσουμε ποιοι είναι εχθροί μας και να οργανώσουμε τις δυνάμεις μας για να ζήσουμε τις ζωές μας χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση. Να γεμίζουμε τους δρόμους κάθε φορά που χτυπάν έναν/μία από εμάς, να αγωνιστούμε για την καταστροφή κάθε φυλακής και χώρου εγκλεισμού, να σταθούμε δίπλα και να αγωνιστούμε με τους κατατρεγμένους άλλων χωρών, να βρισκόμαστε σε κοινούς αγώνες για την απελευθέρωση ανθρώπου και φύσης απέναντι στα κράτη και το κεφάλαιο.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Παρασκευή 13/1 στις 09:00 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *