Μαύρες Παρασκευές, λευκές νύχτες, ανοιχτές Κυριακές – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ

black-fridayΜε αφορμή την -τελευταία στιγμή ανακοινωμένη- διεξαγωγή της λεγόμενης “Μαύρης Παρασκευής” από μία σειρά εμπορικών καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη, έγιναν παρεμβάσεις τόσο την Παρασκευή 25/11 όσο και τις προηγούμενες μέρες, σε εμπορικά καταστήματα του κέντρου της πόλης και σε περαστικούς από τον “συντονισμό ενάντια στην Κυριακάτικη εργασία και στα απελευθερωμένα ωράρια”.

cyhjf_yxgaayafy

Στη παρέμβαση της Παρασκευής κρεμάστηκε και πανό που έγραφε “Μαύρες Παρασκευές, λευκές νύχτες, ανοιχτές Κυριακές – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ” στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Αριστοτέλους.

Οι εργαζόμενοι-ες στο εμπόριο έχουν μετατραπεί σε σύγχρονα πειραματόζωα, καθώς μετά τις Κυριακές και τις λευκές νύχτες είδαν τα ωράρια και την εντατικοποίηση της εργασίας τους να χτυπάν κόκκινο επειδή τα αφεντικά τους επέλεξαν να εισάγουν ένα κανιβαλιστικό έθιμο (που φέρνει κάθε χρόνο στις ΗΠΑ αρκετούς νεκρούς, ανάμεσα στους οποίους, φέτος, και ένας εργαζόμενος που ποδοπατήθηκε).

Μόνο με οργάνωση και αγώνα  μπορούμε να τελειώνουμε με το πολιτικό-οικονομικό-κοινωνικό σύστημα που μας εκμεταλλεύεται και μας καταπιέζει, και που καθώς παρακμάζει βαθαίνει και απλώνει όλο και περισσότερο τη βαρβαρότητα.

Το κείμενο του συντονισμού

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *