Εκτενείς παρεμβάσεις με αφορμή την απεργία της 4/2 σε γειτονιές της πόλης

DCIM100MEDIAΚρίνουμε το νομοσχέδιο διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης που θα έρθει προς ψήφιση τον επόμενο καιρό, ως κομβικό σημείο για τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες της περιόδου, που προσπαθούν και πρέπει να ξανασταθούν στα πόδια τους για να βάλουν φραγμούς στην καπιταλιστική αναδιάρθρωση πάνω από τις ζωές μας.

Δεν έχουμε αυταπάτες για το ρόλο μια μονοήμερης γενικής απεργίας, αλλά θέλουμε να δούμε σε αυτή μια νέα αρχή για τους αγώνες των από τα κάτω που έχουν ατροφήσει τα τελευταία 3 χρόνια, με αποκορύφωμα τη γενικευμένη ηττοπάθεια του τελευταίου χρόνου.

Ηττοπάθεια, που ήρθε ως αποτέλεσμα της κουλτούρας της ανάθεσης που κέρδισε έδαφος -και με δική μας ευθύνη- μέσα στις κοινότητες των καταπιεσμένων.

Βρήκαμε λοιπόν την αφορμή για να ξεχυθούμε σε γειτονιές της πόλης και να μοιράσουμε σε μία εβδομάδα χιλιάδες κείμενα, να πετάξουμε χιλιάδες τρικάκια και να κολλήσουμε δεκάδες στράτσα που καλούν στην γενική απεργία, που μιλούν για τον αντιφασισμό, που αναδεικνύουν την αναγκαιότητα αντιιεραρχικής οργάνωσης στις γειτονιές, που μιλούν για την υποτίμηση των ζωών μας, για την εκμετάλλευση ανθρώπου και φύσης, αλλά και για την ανάγκη να αντεπιτεθούμε.

Πιο συγκεκριμένα έγιναν μοιράσματα στις λαϊκές αγορές της Κλεάνθους, του Χαριλάου, της Βούλγαρη, της Τριανδρίας, του Αγ. Θεράποντα, του Φαλήρου και παρεμβάσεις σε Ι.Κ.Α., Ο.Α.Ε.Δ., Δ.Ε.Η., σχολεία, σε μικρά και μεγάλα εμπορικά καταστήματα, σε πλατείες και πάρκα.

Ταυτόχρονα πραγματοποιήσαμε παρέμβαση με τρικάκια και πανό σε κεντρικούς κόμβους στη βιομηχανική περιοχή της Θέρμης, στην ανατολική είσοδο της πόλης.

Αυτή τη φορά, οι δράσεις προπαγάνδισης της απεργίας συντονίστηκαν και σε  συνεργασία με τους συντρόφους και τις συντρόφισσες της ανοιχτής συνέλευσης δυτικών συνοικιών, απλώθηκαν και στην άλλη πλευρά της πόλης από τους Αμπελόκηπους και την Σταυρούπολη μέχρι την βιομηχανική περιοχή της άλλης πλευράς, στη Σίνδο.

ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΑΦΕΝΤΙΚΑ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ  ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 4/2

Ακολουθούν το κείμενο που μοιράζονταν, τα τρικάκια που πετιόντουσαν και φώτο από στράτσα και πανό:

Δεν είναι οι μετανάστες, οι ομοφυλόφιλοι, οι “τεμπέληδες” που μας φταίνε…

Για μας είναι από καιρό κατανοητό ότι οι εχθροί μας είναι συγκεκριμένοι.
Είναι αυτοί που επιβάλλουν :

Μειώσεις μισθών και συντάξεων
Υπερτιμήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης
Υπερ-φορολόγηση των κατώτερων τάξεων
Αυξήσεις εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς
Κατάργηση της κυριακάτικης αργίας
Εξώσεις πρώτης κατοικίας
Κοψίματα στο ρεύμα

…Είναι τα αφεντικά, οι εκμεταλλευτές, οι φασίστες, οι καταπιεστές και όλα τα τσιράκια του κράτους και του κεφαλαίου που ζουν σε βάρος μας

Στο ζοφερό αυτό παρόν και στο ακόμα πιο αβέβαιο μέλλον, οφείλουμε να στήσουμε αναχώματα αντίστασης, αναζητώντας τη χαμένη μας συλλογική δύναμη. Οφείλουμε να συναντηθούμε, να οργανωθούμε, να παλέψουμε μαζί ενάντια στο κράτος και τα αφεντικά αλλά και σε κάθε μορφή καταπίεσης που βιώνουμε καθημερινά. Να απαντήσουμε:

στις υπερτιμήσεις με απαλλοτριώσεις,

στις εξώσεις με καταλήψεις,

στις αυξήσεις με αρνήσεις πληρωμών,

στην εκμετάλλευση της μισθωτής σκλαβιάς με απεργίες – συγκρούσεις – σαμποτάζ

στα κοψίματα ρεύματος με αλληλέγγυες επανασυνδέσεις

στη διαρκή επισφάλεια με συλλογικοποίηση των αναγκών

Ας διεκδικήσουμε από κοινού όσα μας στέρησαν, ας καταστρέψουμε από κοινού τις δομές του σήμερα, άλλωστε από κοινού θα μοιραστούμε τον κόσμο του αύριο.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10.30 ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ

Untitled - Copy 4

 

 

 

 

 

1 - Copy3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα πανό στη βιομηχανική περιοχή της Θέρμης:

1 2 3

 

 

Κάποια από τα στράτσα σε γειτονιές των ανατολικών:

DCIM100MEDIADCIM100MEDIA

DCIM100MEDIA

DCIM100MEDIA

DCIM100MEDIA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *