Ενημέρωση από τις προβολές σε πλατείες των ανατολικών

101_2040 Την Παρασκευή 28 και Κυριακή 30 Αυγούστου καθώς και το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκαν προβολές στο πάρκο Κρήτης και στο πάρκο πίσω από το γήπεδο του Άρη, στα πλαίσια μιας πρώτης απόπειρας να βρούμε χρόνο και χώρο επικοινωνίας με κόσμο στις συγκεκριμένες γειτονιές.

101_2045Στο πρώτο διήμερο προβλήθηκαν αρχικά παιδικές ταινίες (“lego the movie” και “οι κότες το ‘σκασαν”) που παρακολούθησαν δεκάδες παιδιά που παίζαν στα δυο πάρκα και ακολούθησαν τα ντοκιμαντερ “ο Αγώνας” και “οι επαναστάτες της Oaxaca”. Στο δεύτερο διήμερο οι προβολές ειχαν αντιφασιστική θεματική (“κυνηγώντας φασίστες”, pr“εκπαίδευση για θάνατο” “βαλς με το μπασιρ”), ενώ παράλληλα συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και ρούχα για τους μετανάστες στην Ειδομένη.

Κατά τη διάρκεια των προβολών υπήρχε πάγκος με έντυπο υλικό  αναρχικών συλλογικοτήτων και συνελεύσεων της πόλης αλλά και σχετικό υλικό με τις θεματικές των προβολών.

Η παρουσία του κόσμου στις προβολές, οι κουβέντες που πιάσαμε, η στενάχωρη διαπίστωση από μέρους τους πως “πρώτη φορά βλέπουμε αναρχικούς στη γειτονιά”, το ενδιαφέρον για τα κείμενα και τα έντυπα, αφήνουν μια παρακαταθήκη και μια ευθύνη για τους αναρχικούς, την ευθύνη για την συνεχή και συνεπή παρουσία μας με λόγο και πράξη μέσα στη ζωή των καταπιεσμένων, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και στις πλατείες, στα σχολεία, στις σχολές.

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ ΕΣΤΙΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *