Αλληλεγγύη στους αναρχικούς Β. Μποτζατζή, Δ. Συριανού, Η. Νικολάου, Κ. Χάλαζα

dikhΤη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2007 συλλαμβάνεται στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη ο αναρχικός Βαγγέλης Μποτζατζής κατηγορούμενος για εμπρησμούς και προφυλακίζεται για 1 χρόνο. Παράλληλα με την σύλληψή του εκδίδονται εντάλματα σύλληψης για τους αναρχικούς Συριανού, Νικολάου, Χάλαζα με την πρωτοεμφανιζόμενη για την εποχή κατηγορία της “ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση”, ενώ πολλές γειτονιές της πόλης παραμένουν για μέρες αστυνομοκρατούμενες με εισβολές σε σπίτια συντρόφων και προσαγωγές στα κεντρικά της ΓΑΔΘ.

Εφτά χρόνια μετά οι τέσσερις σύντροφοι καλούνται να δικαστούν. Εμείς αδιαφορώντας για το δίπολο αθωότητας-ενοχής απέναντι στις κατηγορίες που το κράτος προσάπτει στους αγωνιστές, αδράττουμε την ευκαιρία για να σκαλίσουμε το πρόσφατο παρελθόν των αγώνων στην πόλη μας και να το συνδέσουμε με αυτούς του σήμερα. Δεν αφήνουμε τη συλλογική μας μνήμη να ξεθωριάσει, οξύνουμε και πυροδοτούμε νέους αγώνες για να αφήσουμε πιο στέρεες βάσεις για τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που θα συναντήσουμε στις συγκρούσεις που το αύριο επιφυλάσσει.

Οι αγώνες που δίνουν κομμάτια των καταπιεσμένων αυτό το διάστημα, είτε πρόκειται για αγώνες αντίστασης στην οικονομική εξαθλίωση και στον εργασιακό μεσαίωνα, είτε για την απεργία πείνας των αναρχικών Νίκου Ρωμανού και Γιάννη Μιχαηλίδη, που εξελίσσεται αυτές τις μέρες, είτε ενάντια στη λεηλασία της φύσης, παίρνουν έναυσμα και ταυτόχρονα συνεχίζουν να διατηρούν επίκαιρους τους αγώνες του παρελθόντος.

ΔΙΚΗ ΤΡΙΤΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 9:00 πμ
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *