Αλληλεγγύη στον αναρχικό κομμουνιστή Τάσο Θεοφίλου

Τρομοκράτες και ληστές είναι τα κράτη και οι καπιταλιστές

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης:

Σάββατο 5/5 11.00 Καμάρα

Παρασκευή 11/05 12.00 Τσιμισκή με Ναυαρίνου

Το  κείμενο της συλλογικότητάς μας:

To χρονικό της σύλληψης του Τάσου Θεοφίλου

Στις 18 Αυγούστου του 2012 συλλαμβάνεται στην Αθήνα, έπειτα από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής ο αναρχικός-κομμουνιστής Τάσος Θεοφίλου. Αφού οδηγείται στη ΓΑΔΑ, οι μπάτσοι επιχειρούν να του πάρουν DNA με την χρήση βιας, με το πρόσχημα της σύλληψης για “αντίσταση κατά της αρχής”. Τις επόμενες μέρες όμως μαθαίνουμε πως οι κατηγορίες που του προσάπτονται είναι “απόπειρα ανθρωποκτονίας, ανθρωποκτονία κατά συρροή και κλοπή”, που αφορούν την ληστεία, και τον θανάσιμο τραυματισμό ενός ταξιτζή, που είχε πραγματοποιηθεί στη Πάρο καθώς επίσης και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (ΣΠΦ). Τα «επιβαρυντικά» στοιχεία για όλες αυτές τις κατηγορίες είναι η πολιτική του ταυτότητα, οι συντροφικές του σχέσεις καθώς και ένα καπέλο που ισχυρίζονται ότι έφερε το γενετικό υλικό του συντρόφου και βρέθηκε στο χώρο της ληστείας . Να επισημάνουμε εδώ πως το συγκεκριμένο καπέλο δεν υπήρξε ποτέ στις φωτογραφίες των ευρημάτων από το χώρο της ληστείας.

Το κατηγορητήριο των ΜΜΕ

Τις πρώτες ώρες της σύλληψής του, μπάτσοι και ΜΜΕ αρχίζουν να σπέρνουν τον φόβο. Έτσι, δεν θα διστάσουν να τον κρίνουν “τηλεοπτικά ένοχο”. Προβάλλουν φωτογραφίες του, δημιουργούν το προφίλ που τους ταιριάζει για το πρόσωπό του και προσπαθούν να αποκαλύψουν πως είναι αυτός μέσα από βίντεο κλειστού κυκλώματος, από την ώρα της ληστείας. ‘’Επισφραγίζουν’’ τις γελοίες αναλύσεις τους αναπαράγοντας τα διηγήματα που ο ίδιος δημοσιοποιούσε στο Blog του.

Μετά από την προφυλάκιση και την καταδικαστική απόφαση του Τάσου, οι δημοσιογράφοι και οι μπάτσοι συνέχισαν να ασχολούνται μαζί του, αυτή τη φορά για να στοχοποιήσουν και να ποινικοποιήσουν την σχέση με την αδερφή του, Μαρία Θεοφίλου (σύντροφος του μέχρι πρότινος καταζητούμενου Πετρακάκου και μητέρας 2 παιδιών). Επαναλαμβάνοντας ξανά τις τρομο-υστερίες τους που και πάλι δεν βασίζονται σε κάποιο στοιχείο δημιούργησαν το κατάλληλο για αυτούς κλίμα , και για αυτό στέκονται συνυπεύθυνοι για την τετράμηνη προφυλάκιση της.

Ξέρουμε πως τα κράτη προετοιμάζουν μιντιακά το έδαφος για την “ανάγκη πάταξης της τρομοκρατίας”, δικαιολογώντας έτσι την όξυνση των νομοθετικών και εκτελεστικών τους δυνατοτήτων, όχι όμως μόνο απέναντι στους “τρομοκράτες” αλλά στο σύνολο της κοινωνικής ζωής που βρίσκεται κάτω από τον απόλυτο κρατικό έλεγχο.

Από τη βίαιη λήψη αποτυπωμάτων και DNA στις πρωτοφανείς αποφάσεις για «ατομική τρομοκρατία

Η γενετική επιστήμη αποτέλεσε το βασικό κλειδί για την εξάπλωση του ελέγχου επάνω σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας. Δίνοντας λοιπόν τα “φώτα” της στις αστυνομικές υπηρεσίες, έχει συνεισφέρει στη δημιουργία μιας μεγάλης βάσης δεδομένων και στην καταγραφή όλων των “ύποπτων” προφίλ. Έχοντας το “αλάνθαστο”, με την ταμπέλα της αυθεντίας, η γενετική έχει οδηγήσει στη φυλακή δεκάδες αγωνιστές με μόνο στοιχείο κάποιο μείγμα από γενετικό υλικό.

Πέρα όμως από την διεύρυνση των δυνατοτήτων της αστυνομίας το κράτος εφευρίσκει συνεχώς και νέους νομοθετικούς τρόπους, έτσι ώστε να διογκώνει τις ποινές για αυτούς που τολμάν να αγωνιστούν επιχειρώντας να τους φιμώσει άλλα και να διοχετεύσει τον φόβο σε αυτούς που δεν αγωνίζονται ώστε να μην το επιχειρήσουν.

Κάτι τέτοιο συνέβη και στο Εφετείο κακουργημάτων των συντρόφων Νίκου Ρωμανού, Αργύρη Ντάλιου, Δημήτρη Πολίτη και Γιάννη Μιχαηλίδη όπου αφού αθωώθηκαν για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή τους για την πρωτοφανή ομολογουμένως ατομική τρομοκρατία. Ακόμα και σύμφωνα με την αστική δικαιοσύνη για τρομοκρατία κατηγορείται «όποιος συγκροτεί ή εντάσσεται ως μέλος σε δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα από τρία ή περισσότερα πρόσωπα που δρουν από κοινού και επιδιώκουν την τέλεση του εγκλήματος της παραγράφου 1» ( παράγραφος 4 του 187Α του ΠΚ). Η εισαγγελέας έλεγε ξεκάθαρα πως η πολιτική τους ταυτότητα είναι από μόνη της αρκετή για να στοιχειοθετήθει η κατηγορία της ατομικής τρομοκρατίας.

Αίτηση αναίρεσης της αθωωτικής απόφασης για τον Θεοφίλου

Στις 8 Ιουλιου και αφού πλέον ένα διευρυμένο και πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης προς τον Τάσο Θεοφίλου δεν έχει επιτρέψει στην Αντιτρομοκρατική και στην αστική δικαιοσύνη να πραγματοποιήσει χωρίς κόστος την καταδίκη του συντρόφου, πραγματοποιείται το αυτονόητο και το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανακοινώνει την αθωωτική απόφαση του συντρόφου που πέρασε 5 χρόνια στη φυλακή πάρα την πρόταση του εισαγγελέα που ζητούσε την ενοχή του για όλες τις κατηγορίες, ακόμα και για αυτές που πρωτόδικα είχε αθωωθεί.

Οκτώ μήνες αργότερα ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και μέχρι πρότινος εποπτεύων εισαγγελέας της αντιτρομοκρατικής Ιωάννης Αγγέλης επιχειρεί να ξανανοίξει την υπόθεση αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την επιμονή και την εκδικητικότητα του κράτους ενάντια σε όποιον αγωνίζεται. Συγκεκριμένα στις 27 Μαρτίου καταθέτει στον Άρειο Πάγο αίτημα αναίρεσης της αθωωτικής απόφασης , αίτημα που θα εξεταστεί στις 11 Μάιου και που αν γίνει δεκτό ο σύντροφος θα επιστρέψει στις φυλακές οπού θα παραμείνει μέχρι να πραγματοποιηθεί εκ νέου το δικαστήριο του.

«Η δικαιοσύνη είναι σαν τα φίδια, δαγκώνει μόνο τους ξυπόλητους»

 Πλέον είναι ξεκάθαρο ακόμα και σε αυτούς που δεν θέλουν να δουν την αλήθεια, πως το νομοθετικό σύστημα και η αστική δικαιοσύνη δεν κρατάν ούτε τα προσχήματα αποδεικνύοντας συνεχώς την ταξική τους φύση, τη δομική τους σχέση με το εκμεταλλευτικό και καταπιεστικό σύστημα. Αυτό κάνουν από τη μία οι νόμοι που θεσμοθετούν τις ιδιωτικοποιήσεις, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, την κατάργηση της απεργίας, τη διάλυση της περίθαλψης και της μείωσης μισθών-συντάξεων, και από την άλλη τα δικαστήρια που πραγματοποιούν τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, που δικάζουν αυτή την περίοδο τους αγωνιζόμενους που δεν έσκυψαν το κεφάλι μπροστά στην Eldorado και το ελληνικό κράτος (και οι οποίοι επίσης αντιμετωπίζουν φουσκωμένα κατηγορητήρια και διατάξεις του τρομονόμου με στοιχεία το dna και μαρτυρίες των μπάτσων), που χρεώνουν καταδίκες στους φτωχοδιάβολους φορτώνοντάς τους με εξοντωτικές ποινές λόγω μικροπαραβατικών συμπεριφορών -αποτέλεσμα της ταξικής δόμησης της κοινωνίας-, που γιγαντώνουν την δίωξη των 35 μεταναστών της Π. Ράλλη με κακουργήματα άπλα γιατί διεκδικήσαν τα αυτονόητα, που κηρύσσουν απεργίες παράνομες και καταχρηστικές. Είναι τα ίδια δικαστήρια όμως που θα αποδείξουν πως η δικαιοσύνη είναι τυφλή όταν πρόκειται για εφοπλιστές που μεταφέρουν 2 τόνους ηρωίνη ή για φαρμακευτικές, μεγαλογιατρούς και υπουργούς που ληστεύουν τα ασφαλιστικά μας ταμεία.

Ένα από αυτά τα δικαστήρια λοιπόν στις 11 Μαΐου θα αποφασίσει τι πρόκειται να γίνει με τον Τ. Θεοφίλου. Και εμείς δεν πρόκειται να αφήσουμε μόνο τον Τάσο, αλλά και κανέναν αγωνιζόμενο της τάξης μας απέναντι στην κρατική καταστολή…

ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΧΤΥΠΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΟΡΓΆΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΜΟΝΟ

ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ, ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΑΣ

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά/ anatolika.espivblogs.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *