Παρέμβαση για τους αναρχικούς που κατηγορούνται ως “Ατομικοί τρομοκράτες”

Την Παρασκευή 23/3 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στον Δικηγορικό σύλλογο Θεσσαλονίκης και στους διαδρόμους των δικαστηρίων της πόλης για την υπόθεση των αναρχικών που κατηγορούνται ως “ατομικοί τρομοκράτες”, ενώ μοιράστηκαν και τοιχοκολλήθηκαν εκατοντάδες κείμενα.

Το κείμενο που μοιράστηκε:

Σχετικά με την κατηγορία “ατομικής τρομοκρατίας” σε αναρχικούς αγωνιστές

Στις 29 Νοεμβρίου του 2017 ξεκίνησε το εφετείο των αναρχικών Μιχαηλίδη, Πολίτη, Ντάλιου, Ρωμανού και του μέλους της ΣΠΦ Γ. Τσάκαλου για μια σειρά από εμπρησμούς σε κρατικούς και καπιταλιστικούς στόχους και απαλλοτριώσεις τραπεζών. Οι σύντροφοι παρόλο που σε 4 προηγούμενα δικαστήρια αθωώθηκαν από την κατηγορία της ένταξης και συμμετοχής σε ΄΄τρομοκρατική΄΄ οργάνωση (δηλαδή με το άρθρο 187Α), καταδικάστηκαν από το εν λόγω πρωτόδικο δικαστήριο για επιμέρους πράξεις με βαρύτατες ποινές (πλαστογραφία, κατοχή φυσιγγίων, εμπρηστικές επιθέσεις, απαλλοτριώσεις τραπεζικών ιδρυμάτων και ΕΛΤΑ) με βάση ένα άρθρο του 187Α που μιλάει για ΄΄ατομική΄΄ τρομοκρατία.

Τον Ιανουάριο του 2018 η εισαγγελέας του εφετείου ασπαζόμενη μια φασιστική ρητορική πρότεινε την καταδίκη τους μιλώντας για “μοναχικούς λύκους τρομοκρατικών οργανώσεων” (!! ) και για άλλη μια φορά οι σύντροφοι κινδυνεύουν με βαρύτατες ποινές. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δικαστές, γνήσιοι εκφραστές των καπιταλιστικών και κρατικών συμφερόντων, μη έχοντας άλλα μέσα για να επιτεθούν στον κόσμο του αγώνα, ανασύρουν ή παραποιούν κατά το δοκούν κατασταλτικά νομοθετήματα. Το έχουμε δει να συμβαίνει και πάλι στο παρελθόν με την καταδίκη συντρόφων με βάση το DNA (κάτι που γίνεται και σε αυτή την υπόθεση), με την ποινικοποίηση και τις διώξεις συγγενών και φίλων έγκλειστων αναρχικών, όπως και με την εφαρμογή του τρομονόμου σε αυτούς αλλά και σε πολλούς ακόμη αγωνιστές (ενδεικτικές είναι οι διώξεις στο κίνημα ενάντια στα μεταλλεία χρυσού).

Εμείς δεν είμαστε αντικειμενικοί, έχουμε διαλέξει στρατόπεδο στον κοινωνικό και ταξικό πόλεμο. Πρέπει όμως να γίνει κατανοητό πως και αυτή η περίφημη “ανεξάρτητη” δικαιοσύνη είναι ο στυλοβάτης του αντίπαλου στρατοπέδου. Είναι ταξικοί οι λόγοι που τη στιγμή που μεγαλοεπιχειρηματίες, κρατικοί αξιωματούχοι, παπάδες, μπάτσοι κυκλοφορούν ελεύθεροι, οι “μοναχικοί λύκοι της τρομοκρατίας” θα παραμείνουν έγκλειστοι για εμπρησμούς και ληστείες. Ελεύθεροι λοιπόν αυτοί που ρημάζουν τα ταμεία ασφάλισης, ελεύθεροι αυτοί που κάνουν μπίζνες με το δικό μας ιδρώτα, ελεύθεροι αυτοί που έχουν τα φράγκα τους σε φορολογικούς “παραδείσους”, ελεύθεροι αυτοί που με στολή ή με ναζιστικά περιβραχιόνια κυνηγάν, ξυλοφορτώνουν, βασανίζουν, δολοφονούν αγωνιστές, μετανάστες, ομοφυλόφιλους, διαφορετικούς. Η φυλακή έχει προοριστεί για τους φτωχοδιαβόλους αλλά και για τους αγωνιζόμενους που παλεύουν το κράτος και το κεφαλαίο.

Για άλλη μια φορά το δικαστικό παρακράτος έρχεται να δείξει την εκδικητική του μανία με μια νομική καινοτομία, ξεπερνώντας ακόμα και το δεδομένο πως για να είσαι σε “τρομοκρατική οργάνωση” αλλά και σε οποιουδήποτε άλλου είδους οργάνωση χρείαζεται να συνεργείς με άλλους ανθρώπους. Η “ατομική τρομοκρατία” δεν μπορεί να εκληφθεί παρά μόνο ως ένα ακόμη σχέδιο για την εξόντωση των αναρχικών αγωνιστών. Η ποινικοποίηση της πολιτικής τους ταυτότητας, αυτής του αναρχικού, δεν αφορά μόνο τον αναρχικό χώρο, αλλά θα έχει άμεσα ή αργότερα επιπτώσεις σε κάθε αγωνιζόμενο που θα βρεθεί στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής. Η πραξικοπηματική διαφαινόμενη καταδίκη τους αφορά κάθε άτομο που βλέπει τον εαυτό του στην πλευρά των καταπιεσμένων κι εκμεταλλευομένων που τολμάν να σηκώσουν το κεφάλι.

Να σταματήσουμε την δικαστική αυθαιρεσία που επιχειρείται εις βάρος τους, να αγωνιστούμε ενάντια στην αστική δικαιοσύνη, τους τρομονόμους και τις φυλακές της, αλλά και ενάντια στο σύστημα που υπηρετεί.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ

ΝΤΑΛΙΟ, ΡΩΜΑΝΟ, ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, ΠΟΛΙΤΗ KΑΙ Γ. ΤΣΑΚΑΛΟ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *