Υπερασπιζόμαστε τις καταλήψεις

Σήμερα 12/3 τα ξημερώματα πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εκκένωσης τριών καταλήψεων στην Αθήνα. Συγκεκριμένα εκκενώθηκαν η κατάληψη Ματρόζου, η κατάληψη Ζαϊμη και η κατάληψη GARE. Κατα τις επιχειρήσεις εκκένωσης πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις συντρόφων και συντροφισσων που βρίσκονταν στα κτήρια ή συγκεντρώθηκαν απ’έξω εις ένδειξη αλληλεγγύης.

 

Οι καταλήψεις αποτελούν χώρους αντίστασης είτε επειδή χρησιμοποιούνται ως χώροι κάλυψης αναγκών, είτε επειδή αποτελούν χώρους συνάντησης, ζύμωσης και οργάνωσης του αγώνα των καταπιεσμένων. Οποιαδήποτε  εκκένωση κατειλημμένου ριζοσπαστικού χώρου λοιπόν, αποτελεί μια  ξεκάθαρη επίθεση στον κόσμο του αγώνα.

Κάθε νικηφόρα επίθεση του κράτους, πρέπει να μας υπενθυμίζει τις ευθύνες και τα λάθη που αναλογούν σε εμάς: πρέπει να ξεπεράσουμε γρήγορα την παθητικότητα και την ανοργανωσιά, το φόβο και τον κατακερματισμό, πρέπει να κόψουμε κάθε δεσμό θεσμικής διαμεσολάβησης και να σπάσουμε τον πάγο της παραίτησης που έχει εγκαθιδρυθεί στις σχέσεις και στα μυαλά μας. Ζωή που να αξίζει να βιωθεί, σήμερα και αύριο, μπορούμε να διεκδικήσουμε μόνο με ενότητα, με δράση, με υπερβάσεις, με σκληρούς αγώνες.

Ο πόλεμος αυτός δεν αφορά όμως μόνο όσους σημερα δέχτηκαν την επίθεση του κράτους με την βίαιη εκκένωση των καταλήψεών τους. Ο πόλεμος αυτός αφορά τις κοινότητες αγώνα αλλά και το σύνολο των καταπιεσμένων που καθημερινά δέχονται την εκμετάλλευση, αναγκασμένοι να ζουν την κάθε τους μέρα μέσα σε εργασιακά κάτεργα ή σε ουρές στον ΟΑΕΔ, σε σχολικά κελιά, σε φυλακές ή σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.  Για όλες και όλους εμάς λοιπόν, είναι μονόδρομος να συνειδητοποιήσουμε ποιοι είναι εχθροί μας και να οργανώσουμε τις δυνάμεις μας για να ζήσουμε τις ζωές μας χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση. Να γεμίζουμε τους δρόμους κάθε φορά που χτυπάν έναν/μία από εμάς, να αγωνιστούμε για την καταστροφή κάθε φυλακής και χώρου εγκλεισμού, να σταθούμε δίπλα και να αγωνιστούμε με τους κατατρεγμένους άλλων χωρών, να βρισκόμαστε σε κοινούς αγώνες για την απελευθέρωση ανθρώπου και φύσης απέναντι στα κράτη και το κεφάλαιο.

Η επιχείρηση εκκένωσης των τριών καταλήψεων στην Αθήνα δε θεωρούμε ότι είναι τυχαίο ότι πραγματοποιήθηκε δύο μέρες μετά τη δυναμική παμβαλκανική πορεία διεθνιστικής αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη με τη στήριξη συντρόφων από όλη τη χώρα αλλά και ευρύτερα τα Βαλκάνια. Προφανώς, η συσπείρωση του κόσμου του αγώνα τρομοκρατεί τα κράτη και τους μηχανισμούς του, γι αυτό και επέλεξαν να χτυπήσουν σήμερα τις δομές μας. Θα μάθουν λοιπόν όπως έχουν μάθει αρκετές φορές ως τώρα ότι:

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ/ΕΣ, ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΜΑΣ ΠΝΟΗΣ

ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΠΑΤΣΩΝ, ΦΑΣΙΣΤΩΝ, ΚΡΑΤΟΥΣ, ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΔΕ ΜΕΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ 12 ΜΑΡΤΗ 17.30 ΚΑΜΑΡΑ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *