ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣ

Στις 5 Γενάρη 2017 τα ξημερώματα συλλαμβάνεται η καταζητούμενη αναρχική, μέλους του Ε.Α, Πόλα Ρούπα, που καταζητούνταν για 3 χρόνια, μετά από εισβολή στο σπίτι στο οποίο είχε καταφύγει. Μαζί της συλλαμβάνεται και η συντρόφισσα Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου και το ανήλικο παιδί της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη. Η Κ. Αθανασοπούλου αναλαμβάνει την ευθύνη για συμμετοχή στον Ε.Α και κρατείται από τους μπάτσους. Ταυτόχρονα και ενώ η Π. Ρούπα έχει δηλώσει ότι η εποπτεία του παιδιού της επιθυμεί να περάσει στα χέρια των συγγενών της, οι μπάτσοι κρατούν το παιδί μακριά της φρουρούμενο και χωρίς να ενημερώσουν αυτήν ή τους συγγενείς της για το που βρίσκεται, και καλά για να εξετάσουν αν βρίσκεται σε καλή σωματική και ψυχολογική κατάσταση. Η πράξη αυτή μόνο στόχο έχει τον εκβιασμό των έγκλειστων συντρόφων, κάτι το οποίο εντάσσεται σε μια εκδικητική στρατηγική του κράτους απέναντι στους αγωνιστές, οι οποίοι απάντησαν άμεσα ξεκινώντας απεργία πείνας και δίψας αιτούμενοι το παιδί να δοθεί στους συγγενείς τους, δηλώνοντας ότι παρ’ όλο τον εκβιασμό δεν θα λυγίσουν και μένουν αμετανόητοι στις επιλογές τους. Μαζί με αυτούς σε απεργία πείνας και δίψας προχώρησε και η Κ. Αθανασοπούλου στεκόμενη αλληλέγγυα στο αίτημα τους για απελευθέρωση του 6χρονου γιού τους.

Μέσα στον πόλεμο που ήδη μαίνεται, με την συνεχή υποτίμηση της εργατικής μας δύναμης και την επιβολή όλο και χειρότερων συνθηκών ζωής για τους από τα κάτω, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί συνεχίζουν να χτυπούν αυτούς που αντιστέκονται και πόσο μάλλον αυτούς που έχουν επιλέξει την ένοπλη σύγκρουση με το κράτος και το κεφάλαιο.

Δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας τόσο στον αγώνα των έγκλειστων απεργών πείνας και δίψας όσο και σε όλους τους αιχμαλώτους επαναστάτες. Αλληλεγγύη που δεν έχει μόνο ανθρώπινη χροιά, που αφορά την απελευθέρωση του γιου τους από τα χέρια των διωκτικών μηχανισμών, αλλά και συγκεκριμένα πολιτικό-ταξικό πρόσημο που προέρχεται από τον κοινό μας αγώνα ενάντια στο σύστημα που διαιωνίζει την εκμετάλλευση και την καταπίεση.

Το στοίχημα μένει ανοιχτό:
ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *