Σχετικά με τα προσεχή στρατοδικεία ολικών αρνητών στράτευσης

στρατοσΤην εβδομάδα 23-30 Μαΐου πραγματοποιούνται παρεμβάσεις σε σχολεία και δρόμους της Θεσσαλονίκης με στράτσα, σπρέϋ, αφίσες, τρικάκια και μοιράσματα κειμένων ενάντια στο στρατό και στις διώξεις των ολικών αρνητών στράτευσης, από αναρχικές/ αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες. Ακολουθούν το κείμενο και η αφίσα της συλλογικότητάς μας, αλλά και τα τρικάκια που πετάγονται σε σχολεία των ανατολικών συνοικιών. Στις 31/5 στις 12.00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αλληλεγγύης με τους διωκόμενους ολικούς αρνητές στράτευσης στο πάρκο του Ντορέ.

Στις 31 Μαίου δικάζεται στο στρατοδικείο Λάρισας ο ολικός αρνητής στράτευσης Γιώργος Τστσίας-Γεωργαντάς, ενώ στις 2 Ιουνίου δικάζεται σε στρατιωτικό εφετείο η πρωτόδικα καταδικαστική απόφαση του ολικού αρνητή στράτευσης Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη.

Ο δεύτερος σύντροφος έχει ξαναδικαστεί άλλη μια φορά για ανυποταξία, πληρώνοντας χρηματικό ποσό για την εξαγορά της ποινής του, ενώ μέχρι στιγμής του έχουν χρεωθεί 3 εξαχίλιαρα (18.000 ευρώ). Έπειτα από δημόσια δήλωσή του δηλώνει την άρνηση καταβολής και άλλου χρηματικού ποσού για την εξαγορά της ποινής του . Το γεγονός αυτό προφανώς σε περίπτωση καταδίκης του θα επιφέρει και την φυλάκισή του.

Ποιός είναι ο ρόλος του εθνικού στρατού;

-Η ετοιμότητα για επεκτατικούς πολέμους, είτε μέσω του διατλαντικού μαζικού δολοφόνου που ακούει στο όνομα ΝΑΤΟ (πρόσφατες επεμβάσεις Ιράκ, Αφγανιστάν, Συρία κ.α.) είτε μέσα από ένοπλες συγκρούσεις γειτονικών χωρών (η κοινωνική μνήμη δεν μπορεί να διαγράψει τις καταστροφικές συνέπειες, τους θανάτους και τους μαζικούς ξεριζωμούς, για τους καταπιεσμένους και των δύο πλευρών του Αιγαίου, από την προέλαση του Ελληνικού στρατού στην Τουρκία το 1922 στο όνομα της “μεγάλης ιδέας”).

-Η συντήρηση της πιο κερδοφόρας επιχείρησης για το παγκόσμιο κεφάλαιο, της εμπορίας όπλων, πολλές φορές με αφορμή ανύπαρκτα “θερμά επεισόδια”, μιας και η “χώρα πρέπει να παραμείνει αξιοπόλεμη” για παν ενδεχόμενο. Δισεκατομμύρια ευρώ ξοδεύονται για να αποκτήσουν οι στρατοί νέες οπλικές τεχνολογίες την ίδια στιγμή που οι συνθήκες ζωής των καταπιεσμένων χειροτερεύουν (περικοπές για υγεία και κοινωνική πρόνοια, αυξήσεις τιμών προϊόντων, διάλυση κοινωνικής ασφάλισης, μειώσεις μισθών, κόψιμο ρεύματος κ.α.).

-Η εκπαίδευση και η ετοιμότητα για καταστολή αγώνων και εξεγέρσεων, στο όνομα της εθνικής ενότητας. Μπορεί να έχουν περάσει πολλές δεκαετίες από την αιματηρή καταστολή που γνώρισαν εξεγέρσεις εργατών στις αρχές του αιώνα από το στρατό και τη χωροφυλακή (π.χ. εργατική εξέγερση το Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη) αλλά και τη στρατιωτική δικτατορία την περίοδο 1967-1974 αλλά δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητη η συνεχής εκπαίδευση των στρατιωτών σε ασκήσεις καταστολής πλήθους (όπως τον Δεκέμβρη του 2008).

-Τέλος, σε μια κοινωνία που δομείται γύρω από την αξία του κέρδους και την εκμετάλλευση της εργασίας, ο στρατός προσφέρει έναν έτοιμο απεργοσπαστικό μηχανισμό (π.χ. μάζεμα σκουπιδιών σε απεργίες υπαλλήλων καθαριότητας) αλλά και άμισθη εργασία είτε μέσω των έργων που αναλαμβάνει, είτε μέσω της χρησιμοποίησης των στρατιωτών σε θέσεις εργασίας ανάλογα με την ειδικότητά τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η “κοινωφελής εργασία” που καλούνται να εκτελέσουν υποχρεωτικά και οι αντιρρησίες συνείδησης σε παραμεθόριους περιοχές για να μη πάνε στο στρατό.

«Καλά όλα τα άλλα, αλλά στρατό γιατί δεν πάτε;»

Επειδή ο εθνικός στρατός αποτελειώνει ότι δεν κατάφερε να καταστείλει το σχολείο, η εκκλησία, τα Μ.Μ.Ε. και συνθλίβει τα μυαλά νέων ανθρώπων μέσα από τις εντολές, τα καψόνια, τα ρατσιστικά και σεξιστικά κηρύγματα, την τυφλή υπακοή στους «ανωτέρους».

Επειδή εμείς προσπαθούμε να κρατήσουμε τη μνήμη ζωντανή και δε ξεχνάμε τα εγκλήματα του στρατού τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.

Επειδή εμείς δεν πειθαρχούμε σε κανέναν γαλονά, δεν προσκυνάμε καμιά σημαία, δεν τρώμε το κουτόχορτο της ανάγκης υπεράσπισης της εθνικής μας κυριαρχίας αλλά και τη ταυτόχρονη μπαρούφα ότι «ανήκομεν εις την Δύσιν».

Επειδή εμείς δεν είμαστε ειρηνιστές, αλλά βιώνοντας έναν διαρκή πόλεμο χαμηλής έντασης από το κράτος και το κεφάλαιο, έχουμε αποφασίσει να πολεμήσουμε με τους «από τα κάτω», για μια ζωή που να αξίζει να βιωθεί από όσους σήμερα πουλάν το χρόνο τους -και μάλιστα φτηνά- στα αφεντικά, από όσες βρίσκονται κλεισμένες σε φυλακές, ψυχιατρεία, στρατόπεδα κράτησης, από όσους αδυνατούν να επιβιώσουν μέσα σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, αλλά και από όσες αδυνατούν να καθορίσουν μόνες τους τις συνθήκες που θα ζήσουν σ» αυτόν τον κόσμο και βλέπουν κάθε τους δραστηριότητα να μεταφράζεται σε χρήμα και εμπόρευμα ή να καταστέλλεται βίαια από στρατούς και αστυνομίες.

Επειδή δεν αντέχουμε να γινόμαστε οι χρήσιμοι ηλίθιοι των αφεντικών στη δουλειά, των πολιτικών στις κάλπες, των στρατοκρατών στους πολέμους και επειδή μόνο η ένοπλη επανάσταση των καταπιεσμένων μπορεί να νοηθεί ως ο τελευταίος πόλεμος, ως ο πόλεμος που θα στείλει στο διάολο όλους τους πολέμους και τη βαρβαρότητα του συστήματος που τους έχει ανάγκη και τους γεννά, επειδή την ελευθερία μας θα την κερδίσουμε εκεί που καταργείται, στις κάνες των όπλων.

“Επειδή δεν χωράει ο νους μας:
Να παραστεκουλίζουμε με τα όπλα στραμμένα σε πρόσφυγες και μετανάστες που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα κατατρεγμένοι από τη φτώχεια και τους πολέμους. Να κάνουμε τα χατίρια κάθε καραβανά ακούγοντας τις αγριοφωνάρες του. Να θέσουμε σε εφεδρεία τις ζωές μας, όποτε ανοίγουν οι αιμοβόρες ορέξεις των εξουσιαστών. Θα απέχουμε συνειδητά από το στρατόπεδο της εθνικοφροσύνης, του θανάτου και των διαχωρισμών…”

Αποστόλης Λάλος, Βικέντιος Μηλογιαννάκης, Γιώργος Τσιτσίας-Γεωργαντάς

Ποιός θ’ αντέξει περισσότερο; Η προλετριακή-κοινωνική αντίσταση ή ο μηχανισμός καταστολής; Εμείς, που έχουμε προοριστεί για κρέας στα κανόνια και στα πιάτα των αφεντικών, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Είμαστε αμέτρητοι και ήδη πολεμάμε για έναν κόσμο δίχως τυραννία. Πόσοι τελικά θα πολεμήσουν γι’ αυτό το σάπιο καθεστώς; Η δύναμη της αντίστασης και της αλληλεγγύης είναι απεριόριστη. Ήρθε η ώρα να τελειώνουμε με την καταναγκαστική θητεία στην πολεμική μηχανή του κράτους.”

Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης

H ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ-ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΡΝΗΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΛΙΚΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟ ΤΣΙΤΣΙΑ-ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

ΣΤΡΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΨΥΧΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ, ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ, ΕΞΟΥΣΙΑ, ΣΥΝΟΡΑ, ΚΡΑΤΗ, ΠΟΛΕΜΟΥΣ

Το κείμενο και τα τρικάκια για τα σχολεία:

STRATOS1

STRATOS2STRATOS3STRATOS4τρικάκιαstratos(1)

 

 

 

 

 

τρικάκιαstratos2(1)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *