Παρέμβαση ενάντια στην ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων σε σχολείο της Μαλακοπής

UntitledΠαρέμβαση με μοίρασμα κειμένων σε μαθητές και καθηγητές και αφισοκόλληση στην ευρύτερη περιοχή της Άνω Τούμπας και της Μαλακοπής πραγματοποίησαν σύντροφοι και συντρόφισσες.

Αφορμή στάθηκε η επαίσχυντη διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου της περιοχής που μήνυσε 13χρονους μαθητές για κατάληψη του σχολείου, νωρίτερα μέσα στη χρονιά.

Η συγκεκριμένη “εκπαιδευτικός” όμως μας επιφύλαξε μία ακόμη έκπληξη όταν πήγαμε να μοιράσουμε τα κείμενα στο σχολείο. Χωρίς καν να υπάρχει εθνική εορτή, έβαλε τα παιδιά του Γυμνασίου να πουν τον εθνικό ύμνο σε στάση προσοχής πριν την πρώτη ώρα του μαθήματος.

Δικιά μας χαρά από την άλλη, τα αθώα γέλια των μαθητών, όταν τους ρωτήσαμε για το ποιά είναι και η απάντηση τους “θα την καταλάβετε” αναφερόμενοι στην πιο ξινή φάτσα που θα ζήλευε ακόμα και ο καθηγητής από το The wall και η αγανάκτηση μαθητών και καθηγητών με την εκδικητικότητα της εν λόγω κυρίας.

Πιο κυριολεκτικά από ποτέ, “η μόρφωση αυτή μοιράζει χειροπέδες” και εμείς δεν μπορούμε παρά να είμαστε στο πλευρό των μαθητών και των μαθητριών που δεν έψαλλαν τον εθνικό ύμνο, που έκαναν κατάληψη και κατέβηκαν στους δρόμους στην αρχή της σχολικής σεζόν, των νέων ανθρώπων που αγωνίζονται χωρίς καβάντζα καμιά…

tumblr_me6f1lISGa1rbu729o1_1280

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *