Ενάντια στις εκλογές

teliko

Τις προηγούμενες μέρες πραγματοποιήθηκαν αντιεκλογικές παρεμβάσεις σε πολλές περιοχές στα ανατολικά της πόλης (Χαριλάου, Καλαμαριά, Τούμπα, Τριανδρία, Δελφών, Μπότσαρη, Όλγας),  στον ΟΑΕΔ στη Παπαναστασίου, στη λαϊκή στην Κανάρη, αλλά και στο κέντρο.

Κολλήθηκαν εκατοντάδες αφίσες, και μοιράστηκαν χιλιάδες κείμενα, ενώ δεν κάναμε  καμία διάκριση ως προς τις αφίσες κομμάτων που πατήσαμε/κατεβάσαμε.

KAMIA ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ

ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Το κείμενο που μοιράστηκε:

ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟΙ

Την Κυριακή 28/12, οι λεγόμενοι “αντιπρόσωποι του λαού” δεν τα βρήκαν στα κουκιά για την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας. Αποτέλεσμα: Η προκήρυξη πρόωρων εκλογών στις 25 Γενάρη. Για άλλη μια φορά, οι “αντίπαλες” παρατάξεις, οι υποψήφιοι δηλαδή νταραβεριτζήδες των ζωών μας, παρατάσσονται στην αφετηρία της εκλογικής κούρσας.

Από την μία στέκει ο δεξιός γαλαζοπράσινος συρφετός, τα γνωστότερα και πιο πιστά τσιράκια των αφεντικών, του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, αυτοί που εφαρμόζουν την ακροδεξιά ατζέντα της χρυσής αυγής, τουλάχιστον στα επίπεδα του “μεταναστευτικού” και της καταστολής. Είναι η απερχόμενη κυβέρνηση.

Από την άλλη, η καιροσκοπική και άκρως ετερόκλητη συμμαχία των λεγόμενων “αντιμνημονιακών δυνάμεων”. Με αιχμή του δόρατος τους σοσιαλδημοκράτες (στην καλύτερη) του Σύριζα και τριγύρω του διάφορους γυρολόγους της πολιτικής, δεξιούς κι αριστερούς. Αυτή θα είναι κατά πάσα πιθανότητα η μελλοντική κυβέρνηση.

Κάπου ανάμεσά τους κείται ένας φιλελεύθερος αστικός χυλός, μια πληθώρα κομμάτων και συνεργασιών αριστεροδεξιάς και απολίτικης τοποθέτησης, (Ποτάμι, Τζήμερος κλπ). Στόχος αυτών των σαλτιμπάγκων είναι να χώσουν κι αυτοί με την σειρά τους το χέρι στην μαρμίτα, προσδενόμενοι στο ένα ή στο άλλο κυβερνητικό άρμα, μετεκλογικά. Και βέβαια, εκεί στο βάθος, στέκεται μίζερα μοναχικό και το “Κόμμα”, αυτός ο γνήσιος νεκροθάφτης αγώνων και ο καλύτερος συκοφάντης κινημάτων, έτοιμο και πάλι να νομιμοποιήσει το σύστημα με την παρουσία του.

Εμείς όμως δεν μασήσαμε ποτέ από τα λάγνα καλέσματα των διάφορων “σειρήνων”, τις υποσχέσεις των κάθε λογής σωτήρων. Ποτέ δεν θελήσαμε να αναθέσουμε την λύση των προβλημάτων μας σε επαγγελματίες μεσσίες, με αντάλλαγμα την ελευθερία μας.

Κι αυτό επειδή πιστεύουμε στη δυνατότητα των ανθρώπων να οργανώνονται αντιιεραρχικά, τόσο στο επίπεδο των αγώνων τους απέναντι στη μηχανή, όσο και στο επίπεδο του συνόλου της ζωής τους και της επίλυσης των προβλημάτων που συναντούν.

Προτάσσουμε αλλά και εφαρμόζουμε την ενεργητική αποχή από τις εθνικές εκλογές αλλά και από κάθε διαδικασία που αναπαράγει αντιπροσώπευση, διαμεσολάβηση, ιεραρχία μέσα στις ανθρώπινες σχέσεις. Ως ενεργητική αποχή ορίζουμε την άρνηση συμμετοχής στο εκλογικό πανηγύρι όχι από αδιαφορία για τα κοινά, απεναντίας, ως μία πρακτική που συνοδεύεται από την καθημερινή δραστηριότητα οργάνωσης των από τα κάτω ενάντια στο κράτος και στον καπιταλισμό μέσα σε σχολεία, σχολές, εργασιακούς χώρους, γειτονιές. Οργάνωση που αποβλέπει στη δημιουργία ενός ελεύθερου κόσμου, χωρίς αφεντικά και δούλους, χωρίς καταπιεστές και καταπιεσμένους, χωρίς κοινωνικές τάξεις, χωρίς διακρίσεις με βάση το φύλο και τη φυλή. Έναν κόσμο που θα στηρίζεται στην αλληλεγγύη, στην αυτοοργάνωση, στην κοινοκτημοσύνη, στην ελευθερία και στην ατομική και συλλογική δυνατότητα αυτοκαθορισμού σε αρμονία με τη φύση.

Ως αναρχικοί, πιστεύουμε ότι η μοναδική λύση στα αδιέξοδα που μας έχουν επιβάλει, είναι η κοινωνική επανάσταση, η οποία θα έρθει μέσω της πολύμορφης αναρχικής δράσης (απεργίες, συγκρούσεις, καταλήψεις, αρνήσεις πληρωμών, σαμποτάζ, δίκτυα αντιπληροφόρησης, δομές αλληλεγγύης κ.α.). Η απελευθέρωση από την καταπίεση δεν είναι δουλειά κανενός ειδικού, αλλά θα έρθει μόνο με την χειραφέτηση των καταπιεσμένων.

Τώρα περισσότερο από ποτέ, είναι η στιγμή να σφίξουμε τις γροθιές μας ενάντια σε αυτούς που μας καταπιέζουν και να γυρίσουμε την πλάτη στους πολύχρωμους αντιπροσώπους τους.

Ψήφος δε σημαίνει μόνο παραίτηση, αλλά και συνενοχή στην υποδούλωση όλων μας.

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ
ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *