Αναλύσεις και θέσεις

Εγκαινιάζουμε την κατηγορία «αναλύσεις και θέσεις» για να δημοσιεύουμε συλλογικές μας τοποθετήσεις πάνω σε ζητήματα που άπτονται της θεωρητικής προσέγγισης του κόσμου γύρω μας, της πρακτικής οργάνωσης του απελευθερωτικού αγώνα, της ανάλυσης των κοινωνικών και πολιτικών δεδομένων.

Το πρώτο κείμενο αποτελεί το κάλεσμα που είχαμε κάνει σε συνεργασία με άλλους/ες συντρόφους/ισσες σε συλλογικότητες της πόλης για να προκύψουν συζητήσεις και δράσεις πάνω στη νέα πολιτική συγκυρία που βιώναμε μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.

Το δεύτερο κείμενο αποτελεί τις θέσεις της συλλογικότητάς μας, μέσα στη διαδικασία που προέκυψε από το παραπάνω κάλεσμα και η οποία διήρκησε ως το δημοψήφισμα.

Το  τρίτο κείμενο -εδώ σε pdf – είναι η βάση της εισήγησης για την πρώτη μέρα εκδηλώσεων στα πλαίσια του φεστιβάλ «Burn the school cages».

Το τέταρτο κείμενο, αποτελεί την εισήγηση στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 19/12/2015 για την κοινωνική και πολιτική συγκυρία με τη συμμετοχή φυλακισμένων αναρχικών.

Το πέμπτο κείμενο σε σχέση με την κοινωνική ασφάλιση, τυπώθηκε σε 1000 κομμάτια σε μορφή μπροσούρας, ενώ μια πιο σύντομη εκδοχή τυπώθηκε άλλες 1000 φορές. Και τα δύο μοιράστηκαν σε δρόμους, δημόσιες υπηρεσίες, λαϊκές αγορές, εμπορικά καταστήματα, ΟΑΕΔ της πόλης αλλά και σε στέκια και καταλήψεις.

Το έκτο κείμενο αποτελεί εισήγηση για τη 2η μέρα του Burn the school cages τον Οκτώβριο του 2016 και έχει σαν θέμα τους σχολικούς μύθους γύρω από το ΟΧΙ του 1940 και τον Μεταξά.

Μπροσούρα: «Ιδιωτικοποιήσεις, άλλη μια πτυχή της υποτίμησης των ζωών μας»